Preporuka za novu konfu

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by MadbaLL, Jul 14, 2020.

1. donjapa

donjapa Overclocker

Malo PUBG, vozikanje autica i sl, gaming uglavnom nista vise.

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Grehota ti je takav racunar za pubg koristit.

3. Picoooka

Picoooka Komšija

Ako mozes izbjeci Asus grafu jer ovu seriju su ukenjali sa pastom i coil whine.Imao sam i ja i nekoliko mojih prijatelja Asus 40 seriju i veoma brzo pasta spekne i sve su imale manji ili veci coil whine.

donjapa likes this.
  4. donjapa

donjapa Overclocker

Kontao sam i volan uzeti pa malo ozbiljnije "igre" igrati izmedju ostalog.

5. zoi

zoi Veteran foruma

Sačekaj onda 5xxx seriju od Nvidije, za mjesec dva bi trebala. Za CPU AMD X3D 7 ili 9 serija ako već hoćeš neki top procesor, a i 7500f/7600 će biti i više nego dovoljan. RAM 6000 MHz CL30.

6. donjapa

donjapa Overclocker

Cilj mi je da za vikend upalim masinu dok sam slobodan 3 sedmice da mogu goniti, nebi cekao dalje. RAM 6000 MHz mogu dodati, imaju na stanju.

Za procesor mi je ograniceno samo na Intel.

Ovo je kao neka "pre-made" masina sa popustom bozicnim, zato ogranicenja.

7. zoi

zoi Veteran foruma

Jesi razmišljao o K procesoru? Integrisana grafička dobro dođe. Za Intel možeš i 6400 MHz RAM ubaciti.

8. donjapa

donjapa Overclocker

9. zoi

zoi Veteran foruma

Ma da, svi su F. Ok je onda taj koji si odabrao.

Nego ako ti je samo tri sedmice u pitanju, jesi razmišljao o GeForce Now? Dobiješ računar sa 4080 super grafom, možeš so 240 fps igrati. Mislim da sad imaju i akciju u pola cijene. Ja sam Apex Legends i CoD Black Ops 6 igrao bez problema tako.

10. donjapa

donjapa Overclocker

Hmm, nisam iskreno ni cuo za to. Imam poslovni i7 laptop i ogromni 34" wide LG kuci tako da bi ovo mogla biti solucija za mir u kuci. Baci PM sa iskustvima, kako ide sa igrama, da li ja to kupujem ili?

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Samo uradi update biosa i microcoda odmah na startu ili trazi da ti oni odrade prije nego preuzmes konfu.

donjapa likes this.
  12. zoi

zoi Veteran foruma

Igre koristiš svoje, tj povežeš svoj account sa steama, epica itd. Nisu sve igre podržane, zato najbolje povežeš svoj account i provjeriš, ili igre koje hoćeš provjeriš ali PUBG jeste.

Dobiješ konfiguraciju sa rtx 4080 i ostatak kako pripada. 20 eura mjesefno, ne znam ima li sad akcija, ja sam uzeo za 10 eura mjesečno na akciji. Ping je dobar, ja eto na laptopu na wireless bio povezan i igrao Black ops 6. Vama u Štokholmu bi trebalo biti i bolje jer je vjerovatno bliži server.

Imaš besplatan tier da probaš ali je neka slabija konfa i navečer se čeka baš dugo da upadneš. Za 20e mjesečno i da ti se ne svidi nije pljačka. Uvijek možeš svoju konfu kupiti, a igre svakako idu na tvoj steam ili epic account. Podržan je i game pass ali ne sve igre.

13. donjapa

donjapa Overclocker

Super hvala za savjet. Uzeti ću da isprobam pola godine imaju za 100€.

14. zoi

zoi Veteran foruma

Imaš to uvijek, možda je bolje da uzmeš jedan mjesec i vidiš kako ide.

15. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ovako je vec bolje. Bez stalaka zvucnici “udaraju” ravno i ispod nivoa sa glavom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

edgsi, Picoooka and dino73n like this.