Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Čistio sam i propuhivao onim zrakom iz konzerve... Ne pomaže...

Pokušam I ove na Ilidži. Hvala

2. Haker

Haker Veteran foruma

Ma djeca dohakaju čupaju kako stignu

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

To cim pocne zezati se promijeni...popravka je 20-40 KM,zavisno kako je dizajniran usb i da li je samostalan ili na ploci sa ostalim nekim komponentama,tipa mikrofon,zvucnik i tako.
    Nema se tu sta pokusavati popraviti,posebno ako su djeca...oni drze telefon na punjacu,kratko kablo i onda telefon drze uspravno i natezu dole usb konektor,jer kablo i telefon budu pod 90 stepeni i naravno da ce se razvaliti. To je jedan od najcescih kvarova na polovnim telefonima a sve zavisi ko koristi.
    Ja recimo za zivota nisam nikada ostetio ni pokvario usb konektor,jer uvijek pazim kako stavljam a imas ljudi koji ga za mjesec razvale i kablo ispada iz usba,uopste nema onaj klik i da drzi.

4. nivla

nivla Komšija

hvalili su onog gsms u sportskom centru na ilidzi, a cini mi se da sta god mislili o univerzalno da opet od ovih neoficijelnih u sarajevu imaju najopremljeniji servis
    skenderiju bih zaobisao, jer mi je lik stavio resetovanu bateriju u iphone 7, ne moram ni pisati kako je to i koliko lose radilo

5. Qler

Qler Veteran foruma

Univerzalno Grbavica mi je blizu posla, možda odem do njih, jer mi je najlakše.. A ni fontele na Pofalićima mi nije daleko

6. Qler

Qler Veteran foruma

A e moram nositi i svoj s24 ultra u garanciji, da mi display mijenjaju. Ne znam kako da bolje opišem. Al kad je ugašen, gornji desni dio ekrana, kao da se folija ispod stakla odlijepila. Ne znam kako da to drugačije opišem. Al vidi se kad je ugašen, kad upališ ne primjeti se.

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

sams smece :D

sad bez zajebancije, mislim da im je qc dosta pao.. Drug je kupio s24+ i kada je ugasen i naslonis na uho, cuje se coil whine, ili nesto slicno tome.

8. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Pa odlijepio ti se display od stakla. Vjerovantno ono ljepilo popustilo.

Ali imas srece sto ti je telefon u garanciji. Inace bi platio zamjenski ekran kao mali servis za mercedesa :D

Qler likes this.
  9. Ragnarok

Ragnarok Komšija

A da vidite tek kvalitet Samsung Flip 5 modela. Nije prošlo ni tri mjeseca pojavila se bijela linija na dijelu ekrana koji se savija.
    Kasnije shvatih da je moguće da je to uzrokovala zaštitna folija koja se fabrički nalazi na ekranu a skoro se i ne vidi, koja je se nešto kasnije odlijepila na jednom dijelu pa sam je skinuo skroz.
    Izgleda da zategne ekran na prijevoju i rasteže strukturu AMOLEDa.
    Čujem da ovlašteni servis "nećemo ga imenovati" (nije KimTec) odbija da to prizna u garanciji i da zamijeni display, čak i u drugim zemljama.
    Ne mili mi se nositi u servis i raspravljati se sa njima. Ali ako se uzme u obzir koliko košta ekran za taj model mobitela rado ću pisati i Samsung direktno i žaliti se.

10. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam prije godisnjeg otisao da pregledaju telefon, jer mi je zbog posla bas zajebano da ostanem bez telefona, ili da ga mijenjam. Rekli mi da ce naruciti dio. Danas zovem, kaze stigao je dio, ceka me. Zbog obaveza ja ne mogu prije petka, i rece mi da ce mi u petak odmah zamijeniti, cca kaze 2h ce trajati. Sto je super. Nadam se da ce sve na kraju proci kako treba. Za sad 10/10 za kimtec servis.

11. selvin

selvin Moderator

I ja sam sa Kimtecom prezadovoljan. @Ragnarok ne znam zasto nisi Kimtecu slao ako ti je pod garancijom?

12. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Znam da je KimTec ovlašteni servis za Samsung.
    Nisam jos predao telefon. Na garantnom listu pise jedino da se preda u taj drugi servis, KimTec se nigdje ne spominje.

13. selvin

selvin Moderator

Nazovi i provjeri po serijskom broju s njima. Ako je oficijelna garancija, ne znam da te iko moze usloviti na neki servis.

14. Picoooka

Picoooka Komšija

Pokvario mi se daljinski za samsung tv i posaljem upit u kimtec i CT.Nikada mi iz CT nisu odgovorili bez obzira sto su obecali,a iz kimteca odmah javili da ce naruciti i svako par dana na viber info dokle je i kada mogu ocekivati.Definitivno ponajbolji servis.

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

A sta je problem napisati koji servis je y pitanju, ne kontam?

16. Haker

Haker Veteran foruma

Mislim da nisi trebao tu zaštitnu foliju dirati nego tako im poslati u servis. Sad mogu reci da si nesto zeznuo.

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ti savitljivi telefoni su meni jos prototip faza i ja to niti kupujem/prodajem niti koristim.
    Ima ih milion oglasenih na olxu,svima popucao savitljivi ekran ili se pojavile linije.
    Izvaliti toliku lovu i cekati kada ce ekran stradati,nije z amene.
    Jer nije pitanje hoce li stradati,nego kada ce stradati.

18. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

ja jedva cekam da poprave tu boljku. definitivno nekad u buducnosti nekad bice mi novi telefon u tom formatu.

19. selvin

selvin Moderator

Ja koristim flip3 sad ce 3 godine. Servisiran je prije godinu dana, par mjeseci pred istek garancije. Pojavile se mikro pukotine na tom dijelu gdje se savija, ko sto sam i ocekivao, ali nije smetalo u radu. Medjutim razlog sto sam poslao u servis je bila baterija. Na kraju mi zamijenili sve, i bateriju i maticnu i display, i cijeli oklop. Gratis sve u Kimtecu pod garancijom, telefon dosao kao nov. Za ovu godinu sam ga vec izostecivao nanovo, jer oklop nema smisla na ovakvim telefonima i opet na displayu imam na 2-3 mjesta neke kao "pukotine". Vjerovatno cu ga gurati jos godinu i onda mijenjati, osim ako mi ne izleti neki dobar deal u medjuvremenu. Izdrzao je vec koliko sam ocekivao, na toliko otprilike i mijenjam telefon, 3-4 godine. Vjerovatno necu odmah sljedeci telefon flip, ali gledat cu neki fold u buducnosti opet. Mozda sljedeci uzmem opet neku ciglu neinteresantnu da mi dosadi opet :D

20. Haker

Haker Veteran foruma

Za moje potrebe bi Flip bio savršen telefon, ali kada vidim ove slučajeve to nema smisla. Nadam se da ce razviti tu tehnologiju da postane pouzdana ali koliko vidim ne prodaju se bajno.