Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Sve dok koriste smeće od exynosa nema od toga ništa.
    Samsung na SD socketu je na razini Iphona

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa zato kazem, vidjecu sta naprave. Na px pro mi odgovara sve osim soc i kamere. Za samsung moram ici na ultra, a to mi je prevelik telefon i dok je tako, na hajfonu sam..

I da ne zaboravim jos jedan jako bitan razlog, applecare.. placam to i nemam maskicu, nemam zastitno staklo, zelim full experience, premium osjecaj u ruci :D :D kad vec moram da platim 2 milje

Last edited: Dec 24, 2024
  3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja sam na exynosu i nije mi smece, taman. Baterija dobra, dva dana drzi, telefon radi bez stekanja, ne pregrijava se. Vise mi se pregrijavao Redmi note 10 pro sa SD.

4. Qler

Qler Veteran foruma

Danas ostavio telefon oko 10, oko pola 5 ga pokupio. Nov display, novo sve i stvarno ovako na oko izgleda odlično.

Samo nije jasno što mi je tražio da ostane normalni mode, a ne maintenance jer kako je rekao mora nešto da registruje na Samsung. Vidim neke stvari su se po jebale, npr bank app, BT pairing sa uređajima i još nekih podešavanja se vratilo na fabrički..

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Novi telefoni su meni svi isti :D
    Ja svakodnevno cackam sve android skinove,modele,proizvodjace...suma sumarum...razlike su u kategoriji koju kupis a ne u android skinu. Moze biti da neki skin ima neke dzidze koje je neko navikao pa mu fali ali ovaj ima neke druge,trece i kada postavis telefon i instaliras svoje aplikacije koje redovno koristis,neces mjesecima ni uci u postavke telefona,jer si vec sve nastimao. AKo uzmes flagship od bilo kojeg proizvodjaca,on leti na svakom android skinu,iPhone isto...
    Nego smo mi svi postali razmazeni za sve i svasta...sjecam se rasprave oko Xiaomija od prije mozda godinu ovdje,kako neki kukaju jer moraju uci u aplikaciju i kliknuti na dugme da ne prikazuje reklame ili preporuke :D I danima se baca drvlje i kamenje,pljuje,ne valja ovo,ne valja ono,necu ja to,hocu iz kutije da nema nista ili da ima sve ...a cijeli postupak da na 4-5 xiaomi aplikacija ugasis reklame traje manje od 1 minute :D
    Napisati post na forumu,treba barem 3 minute

E to su ti danas "ljudi" :D
    Preseravanje na najvisem nivou za sve...evo Haker meni kenja ovdje sto se zalim na poskupljenja a kada mu kazem,ok nije problem,plati mi ti tu razliku od par KM mjesecno,onda "nije vidio post" :D :D

ECeh likes this.
  6. nivla

nivla Komšija

istina je da sva flagship letii da je dobar, samo meni je glupo dati 1600 za xiaomi 14 ultra pored aktuelnog samsunga ili iphone-a, jednostavno nema logike

jesu svi pali kvalitetom al 1600 za xiaomi, vivo,oneplus nema nikakve logike
    uopste ne gledam za koliko mogu eventualno preprodati, svakako je na 5+ godina koliko koristim mobitel prije za smeca nego prodaje

7. ECeh

ECeh Novi član

Kako iskljuciti reklame?

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ako hoces na cijelom telefonu da nemas nijedne reklame,instaliras Adguard aplikaciju,koja je vpn u biti.

Ako je Xiaomi telwfon,imas par njihovih aplikacija u kojima tuse reklame,tipa Theme,Audio i video player,Cleaner,File manager...mislim d aje to.
    Udjes u Settings svake od ovih aplikacija i iskljucis reklame i preporuke i to je to.
    Preporucujem adguard,ako te zanima pisi u poruku i posaljem link.

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

Da uzmes u ruke xiaomi ultru ili drugi xiqomi flagship,vidio bi da vrijedi svake pare. Hardware je isti kao i kod drugih,jedino software moze biti da ti ne godi iz nekog razloga ali nema bugova ni nikakvih problema. Nego to vi neki sami sebi subjektivno uzdizete ili pljujete
    Meni je Xiaomi 14 ultra ljepsi i bolji od s24 ultra i prije bi njega kupio za licno koristenje. Kasnije ce izgubiti vise na vrijednosti i teze ga je prodati ali ako bi mi taj faktor bio nebitan, 14 ultra je zvijer.
    Trenutno imam u kuci honor magic 6 pro,koji je isto ta klasa kao 14 ultra i s24 U i telefon je bomba,od izrade,dizajna,performansi. Kamere su brutalne.
    U toj najvisoj kategoriji telefona nema fule

10. zoi

zoi Veteran foruma

Pa u cijenu proizvoda ulazi i snaga brenda, trošak marketinga itd. Xiaomi to nema jer je brend izgradio kao budget friendly telefon, kad smo kupovali redmi note 2 pro i slične telefone. Sad bi za iste pare da prodaju high end telefone. Teško, bez obzira na hardware, mora biti jeftiniji. Ne kažem u pola cijene, ali ipak jeftiniji. Ko ne misli tako slobodno nek da 1500 do 2000 na Xiaomi.

dams82 likes this.
  11. dams82

dams82 Overclocker

To si u pravu. Xiaomi sam koristio do nekih 300-400KM i tu su jaki, ali kada dolazimo do četiri cifre već drugi igrači preuzimaju uloženo dobijeno.... Posebno zbog vrijednosti i potražnje polovnog u slučaju zamjene.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Evo da prijavim i probleme sa zaomi 13t, noviji telefon. Telefon zabaguje, treba mu da se dozove.
    Jednostavno uvijek nesto, pisao sam vec sa probleme sa konektovanjem na wifi i slicno na mi 9, ali eto sa kinesko je trziste pa hajde. Sticajem okolnosti je kod zene sada 13t, i sve super donedavno kada je poceo da tako random zablokira, a ona ima viber, slack, wapp i instagram/fb od app.

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kod mene trenutno moj mobitel Xiaomi 12 Lite,koristim ga od aprila 2024....trebao biti privremeni telefon i ostade evo kod mene poprilicno. To je srednji rang telefona ali radi kao Doxa. Nikada mi se nije desilo tako nesto da zabaguje...jedino eto nije bas neka munja sto se brzine tice,jer je SD 778 u njemu,mada je to jedan od najboljih chipseta srednjeg ranga i pogoni bruku modela od raznih proizvodjaca.
    Ja bas mjerkam xiaomi 13T ili 14T sebi da naslijedim ovog...pa ako nabavim,pisati cu i o njima kakvi su :D

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ovo kod vas su subjektivni razlozi,nisu objektivni i ovo sto pisete ne moze "smanjiti" kvalitet uredjaja i performanse.
    Snaga brenda jeste bitna i igra ulogu ali je i ona subjektivna.
    Nekome ne igra ulogu hoce li i za koliko ce ga preprodati poslije,mada se i za to nadje kupac...sporije ali naleti.

Xiaomi 14 Ultra je na trzistu skuplji nego S24 Ultra

15. zoi

zoi Veteran foruma

Subjektivna ne subjektivna ona je najbitnija i u nju se ulaže najviše novca. Xiaomi izgradio brend na jeftinim telefonima i jeftinim proizvodima i sad xiaomi 14 ultra skuplji od s24 ultra i neko bi se trebao zaletiti i kupiti to. Kako da ne. Možda može u Kini proći i to je to.

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa vidi,kod nas Xiaomi flagship telefoni bas slabo idu i opadne im cijena...ali Ultra modeli drze cijenu jer su rijetki i malo ih ima. Da li vrijede toliko,to je opet subjektivno.
    Nisu nista ni bolji ni losiji od Samsung flagshipa,Honor flagshipa,Huawei flagshipa ali brzo im opadne cijena.
    Evo primjer Xiaomi 12 model,koji je konkurencija S22 modelu...je 350 KM na olxu i tesko ga prodati a S22 je oko 450-500 KM i moze se prodati.
    Skuplji su Redmi modeli od ovog flagship modela...narod ne zna za te modele,samo znaju za ove iz srednjeg i nizeg ranga,Redmi modele :D

Dakle po cijeni redmi note 13(pro) polovnog telefona,dobijes flagship star 2-3 godine i niko ga nece a Redmiji idu kao halva :D

E to je taj marketing,gdje je bitan...upravo to sto ti govoris,Xiaomi je izgradio ime na telefonima srednjeg i nizeg ranga i to ljudi znaju sta je a ove najskuplje modele i ne gledaju,iako se ne moze porediti Note serija i flagship bilo koji :D

17. nivla

nivla Komšija

da xiaomi ima barem nivo kvalitete koji je imao huawei pa hajde, a objektivno nema

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Taj kvalitet nema nijedan drugi proizvodjac ni dan danas,kao Huawei sto je imao.
    Evo prije 2-3 dana sam imao dva Huawei flagship telefona...stari modeli...Huawei P10 Plus i P20 Pro.
    Koji je uzitak samo uzeti te telefone u ruku a kamoli koristiti. P10 Plus je bio toliko brz,da sam ja zinuo,brzi nego danasnji najjaci telefoni,instant otvaranje...to je telefon iz 2018. godine ako se ne varam.
    P20 pro je takodjer bomba,od kamera do svega ostalog.
    Prodao sam ih kao halvu,cim sam oglasio...P20 Pro nije bio na oglasu mozda sat vremena a ovaj P10 Plus,mozda dan.Naravno telefoni su bili 100% ispravni i top stanje,od ekrana do baterija a i cijena prilagodjena starosti,ali svejedno,kvalitet uvijek ima prolaz na trzistu.

Qler likes this.
  19. zoi

zoi Veteran foruma

To je to, o tome ti pričam. Ne kažem ja da su to loši telefoni, ali džaba kad brend nema snagu da izgura te telefone.

Huawei su mi najdraži i najbolji Android telefoni koje sam koristio, da nisu pod sankcijama i sad bih ih koristio. Oni su Kinezi ali su mnogo ulagali u marketing i izgradili su bili snagu brenda. Taman tad ih je Trump i ugasio. Šteta.

dams82 likes this.
  20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Da...Huawei su shebali bas na vrhuncu...kada je poceo da otima 1. mjesto Applu po prodatim mobitelima...tada su ih sankcionisali i ostalo je istorija. Mada,Huawei je trenutno broj 1 u Kini,tamo im raste prodaja iz mjeseca u mjesec ali nazalost globalno ih nema vise. Honor se gura ali nije ni on nesto sada u vrhu prodaje. h