Preporuke za kuciste

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by RaP, Nov 19, 2009.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Hahhahaa nema nista od toga…

Sent from my iPad using Tapatalk

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

Normalno da nema. Kad imamo samo sedam aktivnih clanova.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Stevie_Ray likes this.
  3. Qler

Qler Veteran foruma

I'm in :)

4. selvin

selvin Moderator

Ma mozemo mi lajkat koliko hocemo, ovo se @Stevie_Ray samo pohvalio kao nekad @Zeleni da pronalazi hardver u kontejnerima u Sveckoj.

dino73n likes this.
  5. Stevie_Ray

Ma nije hvalisanje, nije kuciste spalo s nebesa, niti cu to prebacit sve zbog 10 lajkova

Nego kazem mislim se, a niko da napise sta misli o tome, hoce li valjat…

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. dino73n

dino73n Veteran foruma

Sve zavisi kako igras igre,ako ti je upaljen OSD i pratis temeprature nema od tog nista. Kad vidis 5-6c topliji cpu nego sto je bio letice kuciste kroz prozor,mozda cak i sa komponentama u njemu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

7. Stevie_Ray

A ne, temp bi sigurno porasle i to mnogo vise od tih 5-6C. Ne bih ja to ni radio zbog nizih temp, nego potencijalno nize buke. Kako sad stvari stoje masina je tiha a hladjenje je overkill. 2x140mm i 2x120mm intake, 4x140mm exhaust. Debeli 420mm radijator na vrhu izbacuje vecinu toplog zraka i od CPU i od GPU. Ventovi se u gamingu vrte izmedju 700 i 900rpm. Temp CPU 55-60C, GPU slicno. U ovom Fractalu sa Mugenom 4 CPU bi sasvim sigurno isao 80C+ u gamingu i iskreno bas me briga ako ide. Ali ne znam bi li ga Mugen mogao drzat ispod thermal throttlanja u 100% loadu. Mislim da ne bi. I ne znam koliko bi graficka podigla rpm…

8. dmr

dmr Veteran foruma

Ako ne mogne malo undervoltas cpu i eto ga :) Tako je kod mene cpu mao undervoltan a opet overklokan :D Jedino ako ti je los primjerak CPUa pa trazi bas vise voltaze.

9. Stevie_Ray

To sto ti imas mozes objesit macku o rep kad nista osim Cinebencha ne smijes ni pokrenut.

10. dmr

dmr Veteran foruma

Sto si toliko ogorcen :D A sta da pokrenem, de reci :D

11. Stevie_Ray

Cuj ogorcen, ko da je mene briga. Nemam ti ja sta govorit, tebi ako je to dobro samo uzivaj.

12. selvin

selvin Moderator

@dmr, uvrijedio si @Stevie_Ray-a da ima los primjerak. On je uvijek imao najbolje primjerke, jos dok smo dual core e2160 na forumu furali. Vjerovatno se vecina sjeca toga :D

dmr likes this.
  13. dmr

dmr Veteran foruma

A do mene je onda haha :D

14. Reznor

Reznor Overclocker

Lapping cpu, freezer64, diskovi na gumama od gaća i sl. to su bili neki bolji dani :D

Sad se sjetih hwb overclocking takmičenja, ima li toga još igdje u regiji da se održava aktivno :)

15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Pa moze se uvijek organizovati OC takmicenje, da se vidi ciji je veci :D
    Bilo je zanimljivo, cak i vise onima sa slabijim hardwerom jer au imali veliki potencijal u rezervi.

Inace hardwer, pogotovo cpu, sada iz fabrike izlazi sa OC blizu maksimuma tako da se neda puno toga izvuci. Vidis da Intel 13 i 14 degradira sa stock voltazom i klokovima. :)

16. Reznor

Reznor Overclocker

To ne bi bilo loše mada vjerujem da se došlo skoro do maksimuma s dizanjem broja core-ova i frekvencije pa se više i ne može puno šta ni overclockati... mada bilo bi zanimljivo opet vidjeti tečni azot, kad bi se mogle organizovati kakve radionice, sesije i sl. Evo od sebe bih ponudio radionice Linux-a koga bude interesovalo i uz to neko druženje :)

17. Stevie_Ray

A u pm, nije mi djavo dao mira (naravno, znao sam ja) i morao sam probat transplantaciju, kad ino Mugen 4 backplate problem, ne moze nikako na LGA1700. Dzaba sto imaju rupe, nije to problem nego predaleko rupe od sarafa. Ahhhh, a taman rastavio sve.

18. selvin

selvin Moderator

A barem si to mogao provjeriti prije na google-u :D

19. Stevie_Ray

Ne jer podrska nije zvanicna. Moja ploca ima LGA1200 rupe ali backplate ipak ne pase.

Nego rijesio sam problem, kupio PA120

20. Stevie_Ray

Jao koje peripetije, ne moze PA120 jer fali par dijelova, nego moze Mugen ipak…