Preporuke za kuciste

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by RaP, Nov 19, 2009.

1. Picoooka

Picoooka Komšija

Pa ako naginjes ka bijeloj ovo ti je uz BQ ponajbolje jer imam Phanteks vec 5 godina i zao mi se rastati od njega :)

Ovo je cak i jeftinije u ipon 199 km pa vidi mogu li ti ga zbaviti do 250 naravno,ako si zainteresovan.

https://olx.ba/artikal/56185582

2. dmr

dmr Veteran foruma

A sta to ima samo u bijeloj? :) A ne znam vise ni sam, sad sam opet za crnu verziju :D Nego LotusPC mi moze nabaviti za 275KM plus dostava 11KM ovaj BQ 500dx. Nekako sada na njega najvise naginjem :D

EDIT: Jos me ovaj video napali :D

Last edited: Aug 12, 2024
    Picoooka likes this.
  3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Tijesno je to kuciste, jedva stale komponente. Ja bih nesto vece ganjao. Ok je za midrange build, ali za high-end, tesko.

4. dmr

dmr Veteran foruma

Pa i ja bih vece, al dimenzije su presudne, tj visina.

5. Picoooka

Picoooka Komšija

I ja sam uvijek za sto vece i komfornije kuciste,ali njemu ocigledno te dimenzije oko 460mm visina su bitne pa zato ganja neko mid range case.

Uzmi onda to BQ 500DX jer nema sta dalje da trazis.

dmr likes this.
  6. dmr

dmr Veteran foruma

Hajde da vidimo i tu opciju :D Recimo da odlucim dici kuciste na sto, koje bi mi preporucili, znaci da nema ogranicenja u visini. Al nemojte sad neki big tower :D

7. Reznor

Reznor Overclocker

Kod mene je ovaj XPG Valor Mesh, jeftino kućište, a solidan airflow. Filter naprijed se može skinuti dok se fanovi vrte, ima dolje šarafčić koji se odvrne, znači uradiš maintenance on the fly :D
    Jedino što nema je USB-C naprijed i isti je utor za mic i slušalice, nisu dva odvojena.
    Ima i malo bolje Starker Air: https://olx.ba/artikal/58584954

I da, stane ATX ploča.

iPlay likes this.
  8. Picoooka

Picoooka Komšija

Ja bih ti definitivno kao u mene Phanteks P600s koje je 300 km u ipon,ali ovi OLX shopovi bas pretjeruju u zadnje vrijeme i naplacuju kucista po 100-150 km vise,a prije je bilo koliko u ipon toliko i kupcu.

https://ipon.hu/shop/termek/phanteks-eclipse-p600s-tg-szurke/1710331

I ovo Fractal Meshify 2 je na snizenju 300 km,ali bi Lotus sigirno zacjenio minimum 370.

https://ipon.hu/shop/termek/fractal-design-meshify-2-rgb-tg-fekete/2032655

Ima i ovo novo TUF sa panelom naprijed.Kuciste 285,a oni na piku objavili za 440 km :D

https://ipon.hu/shop/termek/asus-tuf-gaming-gt302-argb-fekete/2270799

9. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Cougar MX600

Sent from my iPhone using Tapatalk

10. Picoooka

Picoooka Komšija

11. dmr

dmr Veteran foruma

Hmm zanimljivo, da li ici onda na malo vece kuciste a da moram dici komp na sto pitanje je sad :D Jedino sto svi u ovim reviewimam koriste za cpu AIO vodeno pa onaj hladnjak zauzme dosta, ja nemam namjeru ici na AIO za CPU pa ce biti vise mjesta u kucistu. :) Nego zapade mi za oko informacija, prije spominjani corsair 4000d maksimalna visina cpu kulera 170mm, a BQ dx500 190mm. Oba su iste sirine a u BQ ima 2 cm vise prostora za cpu kuler a samim tim i za grafu po sirini. Vjerovatno je vise prostora ostavljeno za kablove iza maticne ploce kod corsaira?

EDIT: Evo gledam i za Cougar MX600 mesh max visina za cpu cooler 180mm, sto je manje nego u BQ dx500, sto ce reci vise pritiska na napojni kabl na grafi i bojim se da ce smetati.

12. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nije hoces-neces nego moras uzeti veliko kuciste zbog grafe koja je velicine fasadne cigle.

13. dmr

dmr Veteran foruma

haha, pa jeste ali eto nije sve u vanjskim dimenzijama, neka od ovih visih su uza haman, bar u prostoru za grafu po sirini :D Milsim da je volumen kucista bitan najvise i to u dijelu preostalom za maticnu, cpu kuler i grafu.

14. iPlay

iPlay Komšija

Drug mi je imao ovo kuciste i odlicno je, dosta dobar build quality... naravno ako odgovara.

15. Reznor

Reznor Overclocker

16. selvin

selvin Moderator

Ako vas Sebirad cuje da hvalite Cougar mx600 nece vam nikad vise nista jeftino prodat. Popljuva ga covjek na temi za graficke, da sam konto odmah raspakovat sve racunare i vratit svih 6 sto smo kupili.

Qler, Reznor, iPlay and 2 others like this.
  17. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja ga posjedujem. Bas u bjeloj boji. Nisu mi sve komponente bjele al grafa i kuciste jesu. Ostalo je crno. Tako da sam malo u juventus fazonu :)

Za te pare je bas top. Po temperaturi nvme ssd-a najvise vidim razliku u protoku zraka spram starog kucista. A za CPU ne znam jer sam zajedno s kucistem instalirao i vodeno na cpu. Grafa je isto sletila za par stepeni i to prije bila u otvorenom a sad u zatvorenom kucistu.

A bas mi je zgodno i sto ima front usbC jer to bas koristim jer od ranije zbog macbook air-a imam usbC uredjaje.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

18. iPlay

iPlay Komšija

Vala je baš bezze MX600 :D

19. Hercegovacc

Hercegovacc Novi član

Mislim da MX600 je vrlo solidno kuciste i da opravdava cijenu koja ionako nije previsoka za ono sto nudi, dizajnirano je za dobar protok zraka i zaista je vrlo dobro ,bilo da se hladi zracnim ili AIO, cable management je lahko izvodljiv, 4 venta dolaze s njim. Jedino nekako na prvu djeluje kao da je mid-tower iako je dizajniran kao full tower, mada kada pocnes slagati komponente u njega vidi se da je ipak full tower. U svakom slucaju je ekstra opcija za ulozeno /dobijeno

20. dmr

dmr Veteran foruma

Narucio sam BQ 500dx, presudila je sirina kucista i visina i front panel, a vala svidja mi se i izgled i sto ima 3 dobra venta :D

Hercegovacc and Picoooka like this.