Project CARS i Project CARS 2

Discussion in 'Igre i konzole' started by Inzinjer, Mar 16, 2005.

 1. dmr

  dmr Veteran foruma

  Ovdje ne mogu zavrtiti na 360 stepeni vec samo na 180. Do cega bi moglo biti?
   
 2. NAILS

  NAILS Moderator

  Ne, kada nagneš palicu max onda je 180 stepeni. Kada stoji uspravno onda je .. "milion". Ne ides od nule vec obrnuto. Pa ti nagni palicu na nekih 360-400 stepeni. Tu negdje, na polovinu jedne strane da bude balansirano koliko-toliko.
   
 3. dmr

  dmr Veteran foruma

  aha, probat cu.

  EDIT: Ima li sanse podesiti linearnost tako da je osjetljivost skroz mala na pocetku motanja a sve veca sto vise smotas volan?
   
 4. NAILS

  NAILS Moderator

  To ti je steering sensitivity. Ako je na 50 onda je pola pola, jednaka osjetljivost. Ako je ispod pedeset, na pocetku je manja i povecava se prema kraju. i obrnuto, ako dignes preko pedeset, neces moci drzati pravac kako treba.

  Ja sam kako rekoh stavio na 8. Samo pazi, sto je niža vrijednost, vozit ces blage krivine lakse i moci ces gazit vanjsku liniju jer ces imati super osjecaj za apex, ali u vecim krivinama volan trzne kako ga vise motas kada je osjetljivost veca gotovo da te izbaci pa treba naci balans.

  Probaj jos izmedju input moda 1 i 3, vidi ima li razlike. Ovaj #2 je totalno puk'o, svako auto ima svoj raspon pa je nemoguce ustimati a prije sam njega koristio. Sada koristim ovaj #3.

  ..i sve bi ovo bilo jednostavnije da su izbacili steering speed ili dali opciju da se poveca steering speed na 100%.
   
 5. dmr

  dmr Veteran foruma

  ako je steering sensitivity steering linearity onda nidje veze jer i kad stavim na 0 opet je preosjetljiv u pocetku motanja.
   
 6. NAILS

  NAILS Moderator

  Meni je bas suprotno. Mogao bih voziti i na 50. Prije je bilo jos "osjetljivije". Probaj mod #1.

  Jesil' podesio speed sensitivity ?
   
 7. dmr

  dmr Veteran foruma

  Bolje mi je na mod 1, mozda sto je ps3 kontroler.
   
 8. NAILS

  NAILS Moderator

  Samo provjeri ovo: prebaci za HUD onu telemetriju i u vrhu imas onu strelicu, slajder lijevo-desno kada okreces volan. Provjeri cisto da li ide s kraja na kraj na svim autima ili na nekim autima dodje do pola, na nekim predje cak samo jednu trecini itd.

  Ja sam prije koristio #2 mod ali je to pocelo brljaviti. Prakticno bi za svako auto morao vrsiti zasebnu kalibraciju. Na #3 to sada fercera kako treba.

  Pa ne znam da li je do editora ili do igre.
   
 9. dmr

  dmr Veteran foruma

  Ide do kraja ali samo dok auto stoji cim krenem ne ide do kraja i sto idem brze sve je manji opseg skretanja. To je valjda normalno s obzirom da je speed sensitivity na 80
   
 10. NAILS

  NAILS Moderator

  Da da, to je i poenta speed sensitivity opcije. Mene do sada najvise nervira sihronizacija sa speed sensitivity opcijom.

  Obzorom da se koristi kompletan opseg gamepada za recimo 100 stepeni skretanja ak oje velika brzina, virtualni volan se krece kao da speed sensitivity nije ukljucen pa izgleda kao da vozim pod understeerom dok kada gledma replay, skrece normalno. Morao sam ugasiti prikaz virtualnog volana. Ne znam kako ovo srediti.
   
 11. dmr

  dmr Veteran foruma

  probaj sa volanom nastimanim na 180 stepeni, ako nista manje ce vrtiti :)
   
 12. NAILS

  NAILS Moderator

  Ma opet smeta. Ako si na pravcu i ides preo 200km/h. Malo skreces lijevo-desno a on mase za 90 stepeni tamo-vamo. Totalno odvraca paznju. Ovako sakrijem volan, nema druge.
   
 13. NAILS

  NAILS Moderator

  Velahavle ja auta.. sad se nakanio da ga probam  Doduse vidim i drugi se pate: https://www.youtube.com/watch?v=ZKgm0rqBpl8

  Navikne se poslije insan pa ide bolje ali je svejedno fail.. doduse, u jednu ruku je i zabavan.
   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 14. NAILS

  NAILS Moderator

  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 15. NAILS

  NAILS Moderator

  Malo Nordschleife:

   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 16. Vedo

  Vedo Moderator

  Nice al malo sporo, okuku koju ja hvatam u 3.brzini ti hvatas u prvoj (a i ja trenutno vozim samo na gamepadu) :) Slobodno ga stisni vise, ta GT3 auta imaju ionako ludjacki grip
   
 17. NAILS

  NAILS Moderator

  Ma malo kulirao hehe.. ovdje se moze preko minute skinuti. Ne vozam puno nordschleife ..probhat cu postaviti neko vrijeme.
   
 18. NAILS

  NAILS Moderator

  Evo malo sam vozao ovaj time trial, nord+z4: 7:20.. palac blokirao pa ako imas bolje, postavi da ganjam.. hehe
  EDIT: 7:12.4
   
 19. NAILS

  NAILS Moderator

   
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
 20. Vedo

  Vedo Moderator

  Mogao je bar FOV postavit kako treba, tj ne trebaju mu virtuelne ruke i volan kad ima svoje ispred sebe. Pogresan fov - pogresne procjene trenutka motanja. Ovako je ispravno:

  [​IMG]