Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

 1. Veljunveljun

  Veljunveljun Novi član

 2. NaLe!

  NaLe! Aktivista

 3. iPlay

  iPlay Aktivista

  Last edited: Oct 5, 2020
 4. Picoooka

  Picoooka Aktivista

  Taj lik je na Vracama i mislim da daje za polovnu robu 1 do 3 mjeseca garancije.Odlicna ponuda definitivno za tu grafu.
   
 5. iPlay

  iPlay Aktivista

  Cijena je predobra za naše tržište, zato se i dvoumim da li je uzeti? :/
   
  Last edited: Oct 5, 2020
 6. Picoooka

  Picoooka Aktivista

  Pa vidi ako pristaje na ugradnju kod njega znaci mozes je i testirati kod njega,a plus daje i tu neku radnu garanciju 1 do 3 mjeseca zavisno od dogovora.

  Ima on uvijek ispod cijene karti kao i ostalog hardwera godinama.Ja sam uzimao kod njega par puta,ali neke sitnice poput misa i externog kucista,a neki moji poznanici uzimali su svasta od njega od grafa,ploca pa nadalje i bilo je sve ok.

  Uglavnom kada kupujes polovnu robu rizik postoji uvijek mada ako grafa radi uredno male su sanse da ce joj sta biti duzi period.
   
  iPlay likes this.
 7. nivla

  nivla Aktivista

  ja ne bih kod njeg kupio zbog losih iskustava i zato sto znam da su “nove” komponente popravljane u servisima elektronike npr kod kine(kintec) i jos jednog na grbavici
  plus ce kad ti uvali robu tvrditi da si ti nesto pokvario jer je ista “testirana i nova”
   
  iPlay and Picoooka like this.
 8. Picoooka

  Picoooka Aktivista

 9. nivla

  nivla Aktivista

  jaran kupovao pc i kazem mu da naruci maticnu od ovih prodavaca iz bijeljine i banjaluke, a kod malika bila 10km jeftinija i on odluci da kupi kod njeg(iako sam ga upozorio), preuzeo covjek sve, sastavio pc i kaze ne pali se ovo, provjerim sta je i kako je i vidim da je lga slot nagnjecen nije bilo one plastike sto ga cuva, odemo do malika nije ni pogledao a vec nas napao kako smo iskrivili pinove, al eto kao izaci ce u susret jer ih je pred nama uspio ispraviti i da nam generacijski (po cipsetu) stariju plocu koja radi ali koja nije nova, ne moram ni reci da ni nova nije kostala vise od 90km u radnjama po sarajevu
  znam kod kog popravlja elektroniku i da uglavnom uzima vracene maticne, graficke i popravlja ih, mozda u zamjeni dobije i nesto sto nije popravljano ali ja bih u sirokom luku zaobilazio
   
  iPlay and Picoooka like this.
 10. iPlay

  iPlay Aktivista

  Sve jasno, hvala na pomoći.
   
 11. Walter

  Walter Novi član

  Ja sam isto kod tog Malika nekad uzimao matičnu.
  Donesem kući sve sastavim, ne radi zvuk na matičnoj, nazovem ga kaže nije problem donesi zamjenićemo i da mi neku drugu matičnu sličnih karakteristika.
  Donesem kući, sastavim računar, ne radi mrežna kartica na toj drugoj matičnoj. Opet ga nazovem ista priča, kaže nije problem donesi zamjenićemo.
  Probamo kod njega radi li zvučna i mrežna i sve radi, aj kontam to je to.
  Donesem kući tu treću matičnu, sad više ne sastavljam računar nego prvo da sve istestiram detaljno :)
  Na toj trećoj ne radi 1 RAM slot. Probali kod njega sa jednim slotom RAM-a...
  Nisam ga više zvao nisam imao živaca ići 100 puta nekome na noge iako nije moja greška. Samo sam Malika prekrižio za sva vremena.
  Imam osjećaj kao da negdje uzima tu robu koja nije prošla fabrička testiranja, uglavnom sa felerima i to prodaje kao 100% ispravno.
  Eto ako neko ubuduće bude htio kupovati od njega da zna šta može očekivati.
   
  Picoooka likes this.
 12. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Treba na prvoj stranici napraviti spisak sumnjivih prodavača, da ne moramo listati 44 strane.
   
  NeTRa1der, aNaToMiC ! and donjapa like this.
 13. iPlay

  iPlay Aktivista

  Picoooka likes this.
 14. Kod tog pcshooop sam kupio miša jer je jedini imao model koji sam htio na stanju u čitavoj BiH, nakon 2 mjeseca je otišao scroll wheel click , kada sam ga pitao za potencijalnu zamjenu/garanciju iznapadao me i izvrijeđao kao "ne znaš ti koristiti miš"...
   
 15. nenji_avero

  nenji_avero Aktivista

  Bio je taj lik okej, moj kolega je od njega kupio brat-bratu jedno 200 matičnih 775 socket bez problema
  Ali je čovjek ters, to je čudo jedno.

  Jednom sam htio da se nađem s njim da mi proda ploču koju sam dugo tražio i zamolim ga da sleti na vrbanju. Nema te teorije da bi njega neko nagovorio.
  Ja mu kažem brate tebi je to dvije minute do dole, ja se moram peglati, a nisu mi Vraca nešto poznata, pa da te ja sad tražim itd.
  Isto tako me iznapadao i na kraju eto da ja dođem.

  I ja budala krenem i doživim udes na Vracama i nisam mu ni otišao na kraju :D  Nekad nakon par godina sam mu prodao ploču i procesor za realnu cijenu, tad sam otišao (bez udesa) i završio s njim sve bez problema
   
 16. nivla

  nivla Aktivista

  problem je sto prodaje defektne i popravljane stvari pod nove, evo ti primjera iznad, sto ispadas kriv ti ako se sta pokvari tj ako otkrijes da nije ni bilo ispravno
  prodavaci iz bijeljine i banjaluke po piku su daleko ozbiljniji i ne znam da je neko (osim neisporuke robe) imao ikakvih problema, ovdje nije slucaj samo sa hardverom, vec svim sto se moze tamo kupiti(parfemi su npr zaista originalni za razliku od lokalnih varalica koji kineske kopije prodaju pod original)
   
 17. xman

  xman Komšija