Onda crackuj sebi svaku igru i otidji na servere da igras online ako je u potpunosti legalno. Samo sam prekinuo daljnju raspravo o crackovanju, jer je sljedeci post izgledao kao da ce bit link na crack, a prica o crackovanju na forumu je zabranjena i legalnog cracka nema, tako da se svaki naredni post koji sadrzi rijec crack ili pirat brise.
Ako tebi nije dozvoljeno da radiš sa tvojom igrom šta želiš - onda ti i ja ne živimo u istoj dimenziji. Ovo nema veze sa krekovanjem, nego sa pravima. Ova diskusija ni na jednom forumu na svijetu nije nedozvoljena AKO ide u normalnom pravcu i ako se ne priča o pirateriji.
Mozes ti raditi sta god zelis sa svojom igrom, ali neces ni igrati nigdje jer si radio sta si htio s njom. Prica o cracku ne moze ici u normalnom pravcu, nije to patch.
Čovječe crack NOCD je LEGALNO dozvoljen. To što ga ljudi zloupotrebljavaju druga je priča. Niko nije ni počeo voditi diskusiju u tom pravcu nego ti.
Nije nikada bilo to pravilo. To je isto da kažeš zabranjeno je napraviti back-up, kada nije. Back-up je zabranjeno dalje širiti i skidati sa neta. Igru nisi smio koristiti u neke nedozvoljene radnje, koje su opet opšte-poznate. S druge strane, EULA je sada pooštrila neke zakone, a to se opet tiče samog korisnika i kompanije. To da su krekovi nelegalni i da ti ne možeš pisati svoj kod po igrama nema nigdje, niti će ikada biti. Recimo da su svojevremeno igre izlazile sa no-cd krekom( Diablo 2 izašao sa no-cd krekom uz samu igru) , da bi se time zaštitilo paranje diska.
@Pasha, Ovako stoji u pravilima i ja se time vodim. Sva daljnja diskusija je OT. Zalbe i prituzbe na moderaciju i crackovanje neka idu administraciji na PM.
Nema potrebe da se ide dalje u off-topic, jasno je da ovdje nikad nismo podrzavali pirateriju, no u isto vrijeme praksa je da sve sto kupis na mediju mozes backupovati, a za sto je ponekad neophodno "razvaliti zastitu", pod uslovom da proizvodjac ne nudi besplatno preuzimanje digitalne verzije, sto je zgodan dodatak. U situaciji kada govorimo o digitalnim izdanjima, pricati o 'no-cd cracku' ocito vise nema toliko smisla (dalo bi se raspravljati o DRM-u, autentifikacijama i slicno, no to nije tema). Konacno, ukoliko nesto kupljeno ne radi, na forumu nemamo rjesenja za taj specificni problem - slijedeca stepenica je tehnicka podrska izdavaca, razvojnog tima itd.
Na mojoj konfiguraciji je Rage neigriv iz nekog razloga. Možda je do konfe (naveo sam dole) ali igram i dosta novije igre bez problema pa me nervira što ovo ne može. Kad pokrenem igru i uđem u meni odma štopa i to tako da par sekundi radi bez problema i onda zakoči sve par sekundi znači i slika i zvuk i sve "pauzira". Uspio sam ući u igru al' na početku onaj uvod i ono kad se budiš u onoj kapsuli i to sve isto štopa kao u meniju. Znači kompjuter kaže dvije riječi onda zakuca pa kaže još dvije pa zakuca. Smanjio sam poslije u opcijama sve što se moglo smanjit' i opet isto. Nisam pregledao temu jel' bilo ovakvih problema pa ako neko ima neku ideju bio bih zahvalan. Konfiguracija: C2D E6300 Gigabyte GA-965P-S3 2GB DDR2 HD3850 256MB