Savjeti oko kupovine automobila u BIH

Discussion in 'Generalna diskusija' started by bhd, Dec 21, 2010.

1. selvin

selvin Moderator

Ja sam imao komsiju sto je vozio motor. Bio je dobar čovjek.

A logicno da se Tale zaebava, cuj on i 800 ccm. Mozda je fulao nulu.

2. nivla

nivla Komšija

3. selvin

selvin Moderator

Jesi provjerio cijenu shippinga + 35% obaveze drzavi? :) Sa alibabe bi te ovaj od 3300KM izasao preko 10 000 da narucis jer je dostava 6000, i na sve to obaveze. :) Sigurno da niko ne kupuje ovako preko alibabe i prodaje za ove cijene.

4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Naravno da zajebavam, nije me pukla kriza srednjih godina ali da jeste, logicno bi bio motor i ps5, mozda i neki cabrio ili cls

5. Bio_Sam_Zmijanac

Samo provjeravam koga puca kriza srednjih godina.

donjapa likes this.
  6. mobsterc

mobsterc Overclocker

A dronove ne racunamo? :D

7. nivla

nivla Komšija

kad se vec zezamo, a moze se po aliexpressu naci i boljih modela gdje ima i free shippinga ali i shipping za 1500-2000km po komadu
    ovi nasi to uvoze naveliko i najskuplji im je prevoz iz luke ploce do sarajeva npr, znam da je lik neku led rasvjetu uvozio i ispalo ga skoro dvostruko od placene robe do luke ploce sa prevozom, samo cijena prevoza od ploca do sarajeva

8. selvin

selvin Moderator

Ma ipak je ovo velika/gabaritna roba i zauzima puno u kontejneru, vjeruj da nije jeftino. Lako je za siću poput te rasvjete. U svakom slucaju ako neko prodaje za 3300 vjerujem da ga nije izaslo preko 2300 ukupno, samo sto je problem kad ti licno uvozis 1 komad ne mozes po toj cijeni uvesti nazalost.

9. nivla

nivla Komšija

ma ta rasvjeta ga cijeli kontejner izaso 20000km do ploca s prevozom, platio 40000 prevoz plus carinu i pdv, nije to sitno to je kontejner

10. Haker

Haker Veteran foruma

CFMOTO 450MT 450 MT (11 690 KM)
    https://olx.ba/artikal/61706536

Ja.sam kontao nesto ovako, pa sam ipak odlucio ostati jos na biciklu ali nije iskljuceno da ga kupim

Ovaj brend inače radi masine za ktm i kao i svemu kinezi odlucili napraviti istu stvar za duplo manje love

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

zoi likes this.
  11. selvin

selvin Moderator

Ma ja, kontam. Nego kazem na sitnoj robi se to razvodni taj prevoz po komadu sijalice :) Ovdje ipak kad je nesto vece, izadje poskup prevoz ako uvozis 1x. Pun kontejner motocikala se isto razvodni ali i kosta vise. Isplati se uvozit ako ces kontejner ili popola s nekim. Ali hajd nije tema online narudzbe :D Kinezi ubijaju.

12. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Prijatelj je bacao oko na ovog, ali on najvise vozi po cesti a ovaj je malo vise za offroad.

Drugi prijatelj koji vozi crossere ga je probao i rekao da je odlican za adventure.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Au što mi se ovo sviđa :eek: Nije ni skup, bolje mi je da ne krenem razmišljati u ovom smjeru :D

Haker likes this.
  14. Qler

Qler Veteran foruma

Ja planiram cabrio kao drugo auto, dupla kriza :) Živi ga Fikreta :)

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  15. Bio_Sam_Zmijanac

A gdje su Quadovi, garant ima i tih ovdje, pa 80% nas je u srednjim godinama. Vec za 15 godina ćemo pricati o lijekovima i terapijama, i kolika je čija penzija.:D

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kao neko ko je vozio dosta cabrio mogu ti iskreno savjetovati da zaobidjes. Premalo prilike da uzivas, na prste ruke mogu nabrojati te uzivancije, iskljucivo ljeti. A i to sam izgorio po glavi par puta :D
    Jedino je dobro za trebe, malo na neko brdo, spustis krov, zvijezde se ukazu, mozak joj se isljuci.

17. zoi

zoi Veteran foruma

Kabriolet je za neka druga područja, Kalifornija i slično.

18. Qler

Qler Veteran foruma

Ma žena ima želju, uslov da ima da se može sjesti nazad, radi djece i da je tvrdi krov... A ja bi twinga :)

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Izrentaj da je zelja mine :D
    To je samo cool na filmovima, prehladno je kod nas. A opet kada je bas vruce, da ti je pod klimu, ovako sesir sa velikim obrubom i full da si obucen jer od vjetra ne osjetis da goris.

Qler likes this.