Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

 1. Altonhanson

  Altonhanson Guest

  Pozdrav, imam isti problem kao i vi, čini se da je netflix apk zastarjela, tako da ne radi, pa sam nakon malog istraživanja preuzeo najnoviju verziju i Pogledajte to u normalu, ako ste zainteresovani, možete ga pronaći.
   
 2. staen

  staen Novi član

  Pozdrav, imam problem u vezi otvaranja portova na mojoj public ip adresi (port forwarding) portovi nece da se ikako otvore na public ip adresi je li ovo do telemacha ili do mene? Moze pomoc.?
   
 3. Tyger

  Tyger Aktivista

  Zovni podrsku, cesto stave restrikciju (na nibou njihovog firewall-a) zbog korisnika koji nisu iskusni u takvim stvarima da ne naprave vise stete nego koristi.
   
 4. Mujka

  Mujka Komšija

  Mozel se od Telemach samo internet uzeti?

  Sent from my Redmi Note 7 Pro using Tapatalk
   
 5. Tyger

  Tyger Aktivista

  Ako nije pravno lice ne može, fizička lica samo opcija KTV+internet
   
 6. staen

  staen Novi član

  Mogu li im email poslati?
   
 7. Tyger

  Tyger Aktivista

  Javim im se na face-u
   
 8. staen

  staen Novi član

  Telemach ne blokira nijedan port prema ostatku svijeta. Vršimo filtriranje out porta 25 poput ostalih provajdera u svijetu. Predlažemo da nam dostavite broj Ugovora kako bismo izvršili detaljnije provjete. Ovo su mi vratili mora onda biti problem na mojoj strani? Rekli su mi da zovem podrsku.
   
 9. aeRo

  aeRo Komšija

  Ekipa imam Telemach. Prebacio sam TV iz dnevne u spavacu kako sam renovirao a uzimam novi TV u dnevnu. Imam jedan prikljucak u zidu a majstori su mi provukli kroz zid novi kabl iz spavace. Sad zovem telemach da mi oni to uvezu ili mogu i ja sam uzeti onaj neki vid "splittera" pa oba kabla (iz spavace i dnevne) idu u jedan jedini prikljucak koji imam na zidu?

  Hvala.
   
 10. Benq

  Benq Komšija

  Najbolje bi bilo da ti oni to rijese, jer ce postaviti spliter i konektore tako da nece dolazit do gubitka signala u tom dijelu.
   
 11. staen

  staen Novi član

  Moze pomoc?
   
 12. dams82

  dams82 Komšija

  Možeš i ti sebi pospajat, ali bolje da oni to riješe, imaju kvalitetan materijal, konektore koji se postavljaju kliještima...

  Sent from my Mi 9T using Tapatalk
   
  Benq likes this.
 13. Aldiin

  Aldiin Overclocker

  Ako vec imas koaksijalne kablove, samo ih nakacis na spliter i to je to. Meni kad su prikljucivali, ostavio mi je momak dodatni spliter da imam.

  [​IMG]
   
 14. selvin

  selvin Moderator

  Sta uopste pokusavas? Samo sam vidio da si napisao da probas otvoriti port i da to ne radi. Sta si uradio, za sta koristis taj port, kako testiras je li otvoren? Tesko da ti se moze napamet pomoci, napisi problem.
   
 15. staen

  staen Novi član

  Evo na primjer otvaram apache server na portu 80 idem na gateway routera prijavim se port forwarding unesem port 80 i onda adresa ipv4 i kliknem spremi. Nikad se port na ip adresi ne otvori uopce pokusam se povezati nista idem na openportchecker nista ne vraca.
   
 16. staen

  staen Novi član

  Evo na primjer evo slika kako https://imgur.com/a/s3Rj7Xe
   
 17. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Je li to pokušavaš otvoriti sa svog PCa ili sa nekog drugog, trećeg koji ima drugačiju public IP od te koju dobija tvoj router? Sa tvog PCa neće proći konekcija kad u browseru kucas http://public_IP, jer ne možeš nešto routirati na tu public IP sa te iste public IP. Proslijedi ovdje public IP da neko od nas pokuša.

  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
   
 18. staen

  staen Novi član

  Sa mog pc imam samo jedan pc povezan na modem
   
 19. Tyger

  Tyger Aktivista

  Koji ti je modem?
   
 20. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  To je nebitno. Kvaka je u routiranju. Sa svoje lokalne mreže to nešto otvaraš preko http://192.168.0.100 a sa PCova sa drugom public IP to nešto otvaraš preko linka http://Public_IP.

  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk