Telemach oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by burner, Jun 5, 2007.

 1. aeRo

  aeRo Komšija

  Nudili su opciju ili da ide analogno putem splittera ili kartica za 3KM mjesecno sa digitalnim kanalima, tako da sam se na tu opciju odlucio. Kad dajem 47 mogu i 50. :D

  Sto je najjace regularni TV upalim samo kad mi neko dodje "u goste" i eventualno vikendom ujutro dok pijem kafu. Znaci bacam pare kako god okrenes. :D
   
 2. dams82

  dams82 Komšija

  Ma znam, da nema djece ne bi niko gledao tv, više koristim internet definitivno...

  Sent from my Mi 9T using Tapatalk
   
 3. Benq

  Benq Komšija

  dams82 likes this.
 4. NAILS

  NAILS Moderator

  Otac dobio novi daljinac za D3 V2 risiver:

  [​IMG]

  I kada uneseš kod za TV, možeš kontrolisati recimo vol. ili power. Ali moras manuelno prebaciti na TV opcije da koristiš TV pa prebaciti na risiver da kontrolišeš isti. Zna li neko ima li nacin da funkcionise kao stari kockasti daljinski? Da vol. uvijek bude kontrola TV-a dok ostale tipke za risiver? I kada gasiš, prvo kliknes power da ugasi risiver, pa prebaciš na TV opcije da ugasiš TV.

  Lakse koristiti dva daljinska nego stalnu prebacivati.
   
 5. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Moze li mi neko reci kolika je upload brzina na 'EON Light Duo' paketu? Vidim da je download do 75, ali nigdje ne spominju upload.
   
 6. dams82

  dams82 Komšija

  Imaš uputstvo za daljinski na telemach stranici, zaguglaj pa ćeš naći, može i sa sbb stranice, isto je. Znam da to gašenje i paljenje ide preko hdmi cec opcije ako uređaji imaju. I na EON daljinskom moraš prebacivat tv/stb da bi mjenjao na kojem će pojačat.

  Sent from my Mi 9T using Tapatalk
   
 7. NAILS

  NAILS Moderator

  dams82 likes this.
 8. Piroman

  Piroman Komšija

 9. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  E, hvala druze. Pitam jer ja sam bez ugovora odradjeno vrijeme i stalno zivkaju, nutkaju EON pakete, ali nikad nista interesantno da extra ponude (od kanala). Imam onaj prijasnji duo paket, prije eona, jel ono 50down, 5up (ne znam kad sam zadnji put mjerio), pa me interesovalo ima li upgrajda.

  Za potpis ugovora na 24 mjeseca ponudli djaba (isto na 24 mjeseca) Arene, extra Pink kanale, Cinestar i upgrade na Osnovni paket.

  Tako sutra ih zvrknit da posalju ugovor.
   
 10. zippoo

  zippoo Veteran foruma

  sada je brzina na tom paketu 75/6 Mbps

  jest da znaju biti dosadni ali cim kazu da je telemach,reci da neces potpisivati ugovor i onda razgovor raje 5 sekundi :D
   
 11. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Bio sam duzi period bez ugovora i zivkali su 5-6 puta u tom periodu. Nisu bili naporni, uvijek super uljudni. Produzio bi ja i prije ali nisu nikad nudili nista extra vrijedno paznje. Sad ponudili interesantne pakete (Arena, Pink, Cinestar i upgrade na Osnovni paket) i to u trajanju (24 mjeseca) istom kao i ugovor. Sve to za istu cijenu od 47.50km koliko sam i do sada placao. A i internet je bolji kao dodatni bonus.

  Vec postar donjeo ugovor. Potpisao i poslao nazad, i evo vec novi paketi ukljuceni i internet povecan. Ja zadovoljan.
   
 12. dams82

  dams82 Komšija

  Ma super je to, očigledno nisi planirao mjenjati paket tako da si dobio više za iste pare, a i oni sebi osigurali korisnika naredne dvije godine...

  Sent from my Mi 9T using Tapatalk
   
  Patton2410 likes this.
 13. Piroman

  Piroman Komšija

  np, i ja sam sve to dobio što navodiš prilikom potpisa ugovora a čujem od komšije npr. za obnovu ovog istog ugovora njemu ponudili sve te pakete (izuzev cinestar premiere ja mislim) ali plaća sada samo 40KM mjesečno, znači ugl. mogu razne kombinacije tj. ili više paketa ili da manje plaćaš pa šta ti volja.
   
  Patton2410 likes this.
 14. VR6

  VR6 Komšija

  pozdrav

  da li imate problema sa netom zadnjih 3-4 dana?
  oko 10 navece mi se zna desiti da se internet slagira/nestane, a u to vrijeme gledam neku seriju preko neke stranice za gledanje online, pa kontam da telemach nesto ne blokira ili imaju nekih problema.
  i da li je moguce da produzni kabal koji je odma uz router da pravi smetnje neke?
   
 15. black

  black Komšija

  Zvuk u EON Smart TV app-u na Samsungu je odnedavno izgleda Dolby Digital ali samo stereo koliko vidim. TV preko HDMI ARC salje zvuk AV Resiveru.[​IMG]

  Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
   
 16. MakaveliTheDon

  MakaveliTheDon Aktivista

  Je li ima neko problema sa brzinom na Ubee ruteru(wireless brzina je znacajno niza na donjem spratu)? Spojio sam stari tp link wr842nd I daje bolje brzine nego ovo kinesko smece.
   
 17. kvaju

  kvaju Komšija

  Uzeo sam i ja eon full, vidim brzine pišu do 150mbps, kod mene je 80-90 na speedtest, serviser sto je postavljao kažu signali odlični.
  Prije 2 dana zamjenili tehnikolor ruter pucao net non stop, sad imam neki ubee, jesu kod vas veće brzine na ovom paketu? Na mob mjerim preko wifi, udaljen metar od rutera.

  Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
   
 18. dams82

  dams82 Komšija

  Ništa mob, ništa wifi... Punu brzinu moraš mjeriti kablom... Na wifi možeš ako ima 5ghz povremeno izmjeriti punu, ali više puta će biti niža... Jednostavno nije relevantno... Kod mene 2.4ghz wifi ne može više od 40-45...

  Sent from my Mi 9T using Tapatalk
   
  kvaju likes this.
 19. nivla

  nivla Komšija

  istina da wifi ima sporije brzine, ali nije normalno da platis paket koji ima 100Mbps, ili ko ja 260Mbps u downloadu a onda ti isporuce prkno od 2,4GHz rutera i ogranice te na, u najboljem slucaju 50Mbps, kad ti vec daje uslugu onda ti treba i ruter koji to moze izgurati spakovati uz nju
   
 20. Ajdin87

  Ajdin87 Aktivista

  Ma pisao sam ja u drugoj temi, ovaj Ubee je uzas, kupis sebi wifi ruter i sve 5.

  Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk