Ultimate Collection

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Dog_Father, Feb 12, 2006.

 1. zilo

  zilo Komšija

 2. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

 3. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

 4. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

 5. iskusni

  iskusni Komšija

 6. iskusni

  iskusni Komšija

 7. HamziBeg

  HamziBeg Komšija

  SandBoxie!
  http://www.sandboxie.com

  Odličan alat za sve one koji jaaaaako mnogo instaliraju i deinstaliraju programe, samo da bi vidjeli "look&feel" programa. Koji mnogo surfaju po "žiletu" (znate šta mislim, phaze_dll, crackdb_com i sl.).

  Kroz ovaj program se pokreću programi koje želite da budu izlovonai od ostaka sistema. Izolovanzapis u registri i po disku. SandBoxirani programi budu zavarani pri uobičajenom radu, ako nešto spašavate regularno vidite putanju npr "c:\nesta", u sustini to bude pohranjeno u "sandboxie_definisan_dir.\c\nesta", registri baze su također odvojene.

  Veoma brzo se programi u SandBoxie mogu pogasiti (u slučaju virusa i sl.) i sadržaj u sandboxie direktoriju obrisati. Treba napomenuti da svaki program kojeg sandboxiran program pokrene (npr. mozilla pokrene Free Download manager, ili uTorrent) je također u sandboxu. Pa pripazite... da ne bude "gdje mi je onaj mlif što se skidao cijelu noć ;)"
   
 8. AdoSA

  AdoSA Komšija

  GoMPlayer - Cita sve moguce video formate. Ah da ... free je ;)
   
 9. 3125

  3125 Komšija

 10. HamziBeg

  HamziBeg Komšija

  Ovo što radimo postaje nepregledno, trebali bi moderatori sa ove nîti odabrati programe i napraviti jedan-post listu "must have" programa. Možda čak izbjegavati verziju iz imena. Samo ime programa i link ka download stranici (ne ka samom fajlu). Da ovo što radimo ima svrhu i pomogne ljudima.

  Evo jedne stranice koja na listi nema mnogo programa, ali ono što ima je dosta kvalitetno i od prilike ono što bih svrstao u "ultimate" kolekciju. Ljudi su čak u razvili svoj alat koji provjerava imali nadogradnji/ažuriranja za odabranu listu programa.

  Ko nije vidio link u tekstu: http://www.filehippo.com/ 8)
   
 11. Stormbringer

  Stormbringer Aktivista

  Image grabber II - hvata screenshotove iz video fajlova
   
 12. monK

  monK Komšija

  Desktop

  http://rocketdock.com/

  RocketDock is a smoothly animated, alpha blended application launcher. It provides a nice clean interface to drop shortcuts on for easy access and organization. With each item completely customizable there is no end to what you can add and launch from the dock.
   
 13. Pasha

  Pasha Komšija

 14. perke

  perke Aktivista

  odlican komad softvera za analizu dump fajlova.... ako ste ikad pokusavali da analizirate dump fajl nakon bsod-a znate koliko je frustrirajuci proces

  nije da je sad neki must-have ali mi je ovako nesto zatrebalo par puta..k tome je i freeware

  http://www.resplendence.com/whocrashed
   
 15. rades7

  rades7 Novi član

  EAX Movie Catalog - trenutna verzija 2.3.2.

  Besplatan program za kolekcionare filmova - ne moze se bas mjeriti sa recimo Movie Label 2008/09, ali fino radi posao, ima mogucnost spajanja na vise izvora i skidanje informacija o filmu sa neta.

  http://www.eaxmc.com/index.html