Ultimativni filmski vodic

Discussion in 'TV, muzika, filmovi i serije' started by Esh, Aug 15, 2007.

 1. monK

  monK Komšija

  Re: Hot Fuzz

  Trebalo mi je par pokušaja da me krene. Tri-četiri puta sam zaspao nakon 5-10 minuta. Ista stvar mi se dešavala sa Batmanom 4, dobar je film. Ono britanski i pun nekakvih iznenađenja, uopće nije klasična parodija pa treba malo da se čovjek navikne na sistematiku.

  Mene je glavni lik na samom početku podsjetio na drota Jozu, sa Dobrinje, ali to samo rijetki mogu shvatiti. Stvarno nevjerovatnih scena ima.

  Onako usput, jutros sam na SFF-u pogledao dokumentarac The Devil Came On The Horseback. Dokumentarac o situaciji u Darfuru. Janjaweed inače dođe u prevodu Čovjek na konju sa puškom u ruci, oni su to za sebe preveli kao Đavo.

  http://www.imdb.com/title/tt0912580/

  Mislim, svašta nešto mogu pogledati pa da ima neki uticaj na mene, ali što mi dokumentarci mogu zalijepit' bananu, teško šta može. Još uvijek mi nije dobro.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Ahmet i Mobster, dobre preporuke, hvala na podsjetniku.
   
 2. monK

  monK Komšija

  http://www.youtube.com/watch?v=kZ72tcCYJOg

  http://www.rottentomatoes.com/m/prestige/

  ili The Prestige

  moguće da ste ga već pogledali

  Meni odličan film.
  Inače Cristopher Nolan zna skuckati film, i Batman Begins mi je bio strava.
  Mislim da bi ga trebalo biti u videotekama.
   
 3. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  Je, film je JAKO dobar. Jedan od najboljih filmova koje sam ikad gledao.
   
 4. burner

  burner Aktivista

  Ne bih da komplikujem, ali bilo bi "praktičnije" ograničiti se na, recimo, produkciju u tekućoj godini. Jer, šta nekog filmofila sprječava da, post za postom, složi ovdje filmografije Hitchcock-a, Kurosawa-e, Bergman-a, Scorsese-a, Spielberg-a itd? Puno je tu filmova vrijednih spomena i preporuke...
   
 5. ming

  ming Veteran foruma

  Ja mislim da je malo glupo preporucivati Godfathera, ili ove summer top naslove tipa Transformersi, za to svi znaju.
   
 6. monK

  monK Komšija

  Filmovi do godinu dana unazad...
   
 7. Esh

  Esh HWB

  ma da, ideja je u preporuci filmova koji nisu razvikani, a koje zaista vrijedi pogledati. naravno, bilo bi bolje sto vise vlastitih komentara objaviti.
   
 8. Tir Anasazi

  Tir Anasazi Komšija

  1. Tais Toi, dobra komedija iako u principu nisam ljubitelj francuskih filmova, ali ovaj dvojac je neprikosnoven (Jean Reno i Gerard Depardieu)
  http://www.imdb.com/title/tt0310203/

  2. Usual Suspects (u videotekama obično pod nazivom "Privedite osumnjičene"), legendarni krimi/triler/drama B. Singera sa jakom glumačkom postavom (Benicio Del Toro, Kevin Spacey, Gabriel Byrne ...). Pomalo je star (1995) i vjerovatno ga je većina vas pogledala, ali ko nije obavezno ga potražite
  http://www.imdb.com/title/tt0114814/
   
 9. zoi

  zoi Veteran foruma


  gledao film,isto moje preporuke.
   
 10. AhmeT

  AhmeT Overclocker

  Re:

  Film: Paranoja (Disturbia) (2007)

  Director: D.J. Caruso

  Genre:Horror / Thriller

  Plot: A teen living under house arrest becomes convinced his neighbor is a serial killer.

  Starring:
  Shia LaBeouf --- Kale
  Sarah Roemer --- Ashley
  Carrie-Anne Moss --- Julie
  David Morse --- Mr. Turner
  Aaron Yoo --- Ronnie

  IMDB ||||| Trailer

  Eto to je sto se tice paranoje. Toplo preporucujem da se odgleda. A ja evo kad nadjem vremena pogledacu ovaj GrindHouse pa javim utiske.

  I dobio sam preporuku od prijatelja za Secret Window. IMDB Jel valja sta to?

  P.S. Mozda bi bilo bolje da samo stavljate(mo) linkove na trailer, a ne sa youtube tagom jer mozda nemanju svi brzu vezu pa im sporo otvara stranicu (npr meni :D)
   
 11. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Tražio sam ovaj film po videotekama, nigdje ga nisam mogao naći.
   
 12. XTRage

  XTRage Veteran foruma

  Pogledao Hot Fuzz, vrlo dobar, preporuka...
   
 13. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  The Bourne Ultimatum

  Režiser : Paul Greengrass

  Plot : A sequel to The Bourne Supremacy and the third film of the Bourne Trilogy, it stars Matt Damon reprising his role as Ludlum's signature character, amnesiac CIA assassin Jason Bourne. Julia Stiles, David Strathairn, Scott Glenn, Paddy Considine, Edgar Ramirez, Albert Finney, and Joan Allen co-star. The key cast members reprise their roles from the two previous Bourne movies, with additions such as Strathairn, playing a CIA department head; Paddy Considine as a British journalist; and Edgar Ramirez as a new assassin sent to kill Bourne. The film continues the saga of Jason Bourne after he survives the harrowing Bourne Supremacy car chase in Moscow, Russia, and follows the character as he travels to Paris, London, Madrid, Tangier and New York City to uncover his real identity, while the CIA continues to send assassins after him. (wikipedia)

  Glumci : Matt Damon, Julia Stiles, David Strathairn, Scott Glenn, Paddy Considine, Edgar Ramirez, Albert Finney, Joan Allen

  Matt Damon zaista potvrđuje da ima dobar "instinkt" i da zna u kojim se filmovima treba pojaviti. Zadnji njegov film gdje se pojavio, The Departed (pokojnik) je bio priča za sebe, kao i ovaj. Ako ste voljeli predhodne dijelove, ovaj će vam se još više svidjeti. Na IMDB-u je već u TOP 250, mislim da je 66, a na kino blagajnama širom svijeta cifre samo rastu. Nisu Matta Damona bezveze proglasili "najboljom investicijom u Hollywood-u"
   
 14. Loki

  Loki Komšija

 15. FeyzA

  FeyzA Aktivista

 16. monK

  monK Komšija

  Meni je Apocalypto kritičan film. Nije mi se nimalo svidjela jurnjava od pola sata i to da na kraju kada stignu glavnog junaka progonitelji izgube svaki interes nakon što vide prve kolonijalne brodove.

  Gledao sam i Disturbiu. Njemu dajem 50-50...Fina glumičica...ali ništa posebno sa pričom...uspio sam ga vrlo brzo prokužiti pa mi je bio dosadan...

  Što se tiče agenta Bournea, pogledao sam ovo što je bilo aktuelno do sada. Ne znam, nije baš da sam od onih što kukaju kako su novi filmovi bezveze u poređenju sa starim, ali mi je Richard Chamberlain bio puno uvjerljiviji.
  Po belaju, čitao sam i knjige, pročitao sam sve Ludlumove knjige. Iako se radi o šund literaturi, za ljubitelje špijunskih romana on je neizbježno štivo.
   
 17. burner

  burner Aktivista

  Neka sam naišao na jednog istomišljenika...
   
 18. AhmeT

  AhmeT Overclocker

  Evo upravo odgledah jos jedan film. Po meni nije bas za preporuku al mozda neko voli ovakve stvari pa eto :D Uglavnom ovo je ko neki horor, al sa dosta "krvi" i tih brutalnih scena... Reziser nije nimalo pribjegavo cenzuri... Film je "Zlo oko nas" (see no evil) pa eto ako vam se svidi trailer pogledajte :D

  Sastav nije bas nesto impresivan pa evo samo link na trailer i IMDB


  P.S. Onaj Grindhouse mi je jos na HDDu... Sad je on na redu da ga pogledam :D
   
 19. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Meni je Apocalypto pravo dobar film bio. Mene je, dok sam posmatrao scene kada žrtvuju ljude tako oblio hladan znoj, a pete su mi potpuno postale hladne. To mi, do sada nijedan film nije uspio da prikaže. A to da izgube interes, zamisli kako bi bilo sada u našem svijetu da neko progoni nekoga, i da odjednom ugleda NLO na nebu. Mislim da bi iste sekunde izgubio interes. Ljudi nikad nisu vidjeli bijelog čovjeka, u uniformi, na ogromnom brodu ... To im je više bilo čudo nego što je nama danas NLO, siguran sam. Ili zamisli da ti progoniš nekoga i da na putu naiđeš na DVD "Grand Theft Auto IV". Ja bi potjeru odmah prekinuo i skoncentrisao se na DVD :)
   
 20. monK

  monK Komšija

  Ja se za GTA IV bogami ne bih sageo, mal' ne rekoh na**zio... :lol: :lol: :lol: Šala
  Za NLO ti već ne bih znao reći, mada cijenim logiku koju koristiš, ima smisla.

  Eh, sad, problem, zašto je njemu uopće trebala ta scena sa dolaskom kolonizatora, ako već govori o propadanju civilizacije iznutra kao što to želi istaći sa uvodnim citatom. Siguran sam da je moga smisliti neki bolji izlaz iz te jurnjave.

  U principu, glede Apocalypta, vrlo se slažem sa ovih prvih par rečenica:
  http://www.filmski.net/specials/196/