Windows 10

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by NAILS, Aug 16, 2014.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Jest orginal mi je windows,i evo upravo sam uspio sedmicu pogurat u upgrade a 8.1 jos uvijek nece.

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mora progurati i 8-ica. Nego kako povecati ikone u taskbaru, sad su bas male?

3. NAILS

NAILS Moderator

Nije ti čekirano: use small buttons ?

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ne, sa time bi bilo jos sitnije :) Dosta su manje ikone neko na 8.1.

5. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Koji drajver da koristim za IntelHD4000 ? Čini mi se da ovaj sa win updatea nije baš najsretniji. HD video sjecka.

6. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

je li intel uopste izbacio drivere za win10?

da li mi insideri imamo neki rok da apdejtujemo na ovaj ofisl, ja sam trenutno na ovom zadnjem buildu i mrsko mi apdejtovati sad

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Meni je uredno skinuo driver za Intel grafičku od laptopa starog tri godine.

8. Alibegovic

I meni je. Ali nije to to. Za hd8750m sam nasao uredno na amd sajtu, ali ovaj intelov drajver me nervira.

9. EL NINO CFC

ja kad sa inteleovog skinem kaze da nije kao kompatibilan, tako nekako

10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jesi li probao u device manger update driver da ga sam skine?

11. Qler

Qler Veteran foruma

Sad sam vidio da mi je licencirao win 10 sa onim 3vv6 tako nekako generickim kljucem... Izgleda da moram snimiti win 8.1 sa mojim kljucem i odraditi update na njega

12. EL NINO CFC

nisam jer mi odmah svuce preko win updatea kad izbrisem

13. Alibegovic

Grije li se vama GPU na laptopima na Win10? Meni je otkako sam uradio update, računar vreo na mjestu grafike iako ništa ne radim.

14. dmr

dmr Veteran foruma

sta kaze msi afterburner, ili neki drugi program, je li opterecn gpu?

15. Alibegovic

Ne radi mi msi afterburner na win10, ima li neki drugi alat?

16. Alibegovic

GPU-Z pokazuje temperature na HD4000 oko 70 stepeni konstantno.

17. EL NINO CFC

danas odlucio da odradim ovaj update na ofisl win10, i pokrenem ja update tamo stoji windows defender updatein i tako stoji na 7% i nece da se pomakne, ja restartujem lapaš, i normalno mi prijavi za defender da je unsuccessful, i kliknem na check for updates i javlja mi kako je windows up to date

sad sta da radim, da li da ostavim ovako ili mora biti neki nacin da ga apdejtam na ofisl

glup mi je ovaj novi nacin apdejtovanja, retardiran skroz, nema vise preko control panela, pa da ti sebi mozes i oznaciti koje zelis apdejte instalirati a koje ne

18. wragg

wragg Aktivista

http://msft.gq/gxn/

Provjereno radi i uvijek prođe update :)

19. NAILS

NAILS Moderator

Ugasiti ovu opciju ako necete da windows šalje downloadovani update sa vašeg racunara ostalim korisnicima:

Inace upgrade i kašnjenja, koliko znam MS je "posložio" korisnike na osnovu tesiranja kroz insider program i upgrade su dobili prvo korisnici sa hardverom za koji MS sigurno zna da ce raditi sa desetkom dok su na cekanje stavljeni oni korisnici gdje upgrade ne bi mogao proci kako treba (čitaj drajveri). Što ima logike a kako sam prije rekao, MS je davno izjavio da nece svi korisnici dobiti upgrade u isto vrijeme.

Forsirani upgrade navodno moze znaciti da neke od komponenata ne rade radi nedostatka win10 drivera.

Takodjer lenovo g500 laptop na kojem nije radio 8.1 nikako, dok bi opet dosta vremena potrosio da na win8 instaliram sve sitne drivere, sa desetkom je plug and play. Svi izlazi rade i svi driveri za kameru, BT, touchpad itd.. su instalirani.

20. EL NINO CFC

onda cu pricekati, ionako mi nije hića

samo nisam mislio da će se ovo ovoliko otegnuti oko apdejta, da li microsoft ne zeli svima pustiti update odjednom ili to pak ide po zasluzi ko je koliko bio insider, samo se nadam da se nece update politika sa smartphonea prenijeti i na desktop