Windows Live Messenger problem

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by MadbaLL, Jul 11, 2009.

 1. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  Od danas kada kliknem da upalim WLM, pojave mi se ova dva prozora:

  [​IMG]

  tek kad kliknem "cancel", upali mi messenger... do čega je ovo?
   
 2. GW

  GW Moderator

  Nije ti fino program instaliran. (prva poruka)
  Instaliran sa mrežne lokacije. (druga poruka)
  Izbriši ga, pa ga ponovo instaliraj.
   
 3. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  probao uninstall i ponovni install... bez uspjeha.

  čim je windows live aplikacija završila skidanje nove instalacije messengera, pojavila se poruka da ne može da se instalira i otad mi pokazuje kao da ga još uvijek imam na kompu. u add/remove programs ga nema. poslije deinstaliranja sam očistio registry s tune up utilities 2009, međutim vidim ga i dalje pod opcijom "free up disk space", pa ono windows functions i ne može ni odatle da se makne. napiše mi da treba komp da se restartuje da bi ga uklonio, međutim i nakon restarta on još uvijek stoji tu. također i u regseekeru ga vidim, ali kada krenem da ga uklonim, dobijem potpuno iste poruke kao na slici u prvom postu.

  čak sam kopao i po microsoft support-u i tamo kao ima rješenje za "could not access internet location", ali i kada sam uradio sve što tamo piše, opet ništa nije pomoglo.

  ne kontam šta je. pada li ti na pamet kako da riješim ovo?
   
 4. Zlatan

  Zlatan Komšija

  reinstaliraj windowse
   
 5. GW

  GW Moderator

  To je ko gađanje muhe koja ti smeta RPG-om. :D

  Probaj sa komandom(start>run):
  msiexec /x {0AAA9C97-74D4-47CE-B089-0B147EF3553C}
   
 6. selvin

  selvin Moderator

  Koju verziju instaliras? Najnoviju? Instaliraj 8.5. i rijesi se problema :)
   
 7. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  znam, ali to mi je zadnja solucija... baš bi mi bilo bezveze formatirati c: particiju radi problema sa WLM...
   
 8. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  ja mislim da se nekako koruptirao ili izbrisao registry key za WLM ili sa servis koji WLM uvezuje sa windows live sistemom... sve sam probao, osim tog što si mi napisao, ali ću probati i to...

  EDIT: probao sam i s tom komandom, međutim opet isto... krene normalno s pitanjem "are you sure you want to uninstall...", pa "wait while windows configures windows live messanger" i onda se opet pojavi isti prozor kao gore u prvom postu. evo vidiš:

  [​IMG]

  imaš li još neku ideju/savjet/prijedlog?
   
 9. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  nije valjda GW jedini kojem je nešto palo na pamet od toliko kompjuteraša na ovom forumu? :roll: :smt001
   
 10. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Imao sam i ja problema sa MSN-om koji su me nervirali uzasno, a nisu se mogli nikako rijesiti sem reinstalacijom Win-a. Posto mi ne pada na pamet to da radim radi MSNa instalirao sam programcic koji se zove, ni manje ni vise, aMSN. Radi ko flak, nemam nikakvih problema s njim, a i sucelje mu je haman identicno Microsoftovom MSNu. Imas opciju i razlicitih skinova pa ako ti bas fali taj look mozes da ga sebi i napravis.
   
 11. GW

  GW Moderator

  Ako imaš instaliran Ad-aware, deinstaliraj ga.
  Probaj i skinuti novi windows installer pa onda instaliraj/deinstaliraj messenger.
  Takođe možeš probati skinuti novi messenger sa microsoftove stranice.
   
 12. Talnay

  Talnay Aktivista

  Pa jesi li probao skinuti cistu instalaciju, da ne instaliras preko windows live installera?
   
 13. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  deinstalirao ad aware, probao opet s onom komandom start/run... i opet isti oni prozori kao na slici. skinuo sam jučer i zadnji windows installer i sa msn stranice installer za windows live messenger ali džabe. uvijek javlja da već imam zadnju verziju instaliranu.

  čak i kad sam probao da instaliram stari 8.0 messger, isto mi je javio da već imam noviju verziju instaliranu i da prvo treba nju da deinstaliram.
   
 14. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  nema toga. na svakom sajtu ti šalju windows live installer da bi instalirao messenger. problem je što javlja da ga već imam instaliranog. a bio sam ga normalno deinstalirao. očigledno ili ga nije deinstalirao, ili su ostali neki ostaci ili neki registry unosi koji blokiraju reinstaliranje i javljaju kao da je još uvijek u sistemu.

  evo ovdje ga pokazuje:

  [​IMG]

  i kad krenem na "actions" da ga uklonim, dobijem iste one poruke.
   
 15. Esh

  Esh HWB

  Probaj u Run upisati RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove pa potvrda Enterom i onda restart. Ne znam koja ti je verzija WLM-a uopce bila, ali mi je cudno kako ti nije grupisano pod Windows Live Essentials. Mozes li izabrati repair?

  Osim toga, imas jos tri opcije da probas:

  * Procedura: http://www.msghelp.net/showthread.php?t ... pid=780645
  * Pojedinacna instalacija komponenti: http://messengergeek.spaces.live.com/bl ... =546841901
  * ZapMessenger: http://messengergeek.spaces.live.com/bl ... 1118.entry
   
 16. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  hvala, probat ću sve od navedenog. inače bila mi je zadnja verzija WLM instalirana. repair sam probao prije deinstalacije, ali nije reagovao na tu komandu. poslije toga sam ga deinstalirao i problemi su se nastavili.
   
 17. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  enise, pomogao si mi, uspio sam instalirati messenger (od onog što si napisao pomogla je jedino "procedura" i "zapmessenger"), ali sad ne mogu da se "sign in"... išao sam na automatska uputstva u slučaju tog problema i uradio sve što tamo piše, ali opet neće. kada sam ga instalirao, već mi je stajao username i password (i moj i sestrin), ali neće ni na jedan od ta dva accounta da se konektuje.

  [​IMG]

  šta dalje? :)
   
 18. Esh

  Esh HWB

  Imas na onom sajtu od "procedure", klikni na pocetnu stranicu bloga i idi redom, cini mi se da sam vidio "rjesenje" i za taj problem.
   
 19. GW

  GW Moderator

  Sad imaš problem zato što ti fale neke live komponente. Ako ne upali ovo Enisovo probaj ga deinstalirati preko control panela i onda ga instaliraj sa linka:
  http://download.live.com/?sku=messenger
   
 20. Zlatan

  Zlatan Komšija


  mozda ali nekad je to stvarno najjednostavnije , jer ovakve male porukice i problemcici znaju kidati zivce.... i evo on se vec dva dana lomi oko ovoga, a za sat je mogo instalirat windowse, ako je toliko pedantan i zahtjevan da mu treba tri sata instaliranja kojekakvih programa i dzidza , onda treba valjda biti i dovoljno pedantan pa imat image diska ili particije spreman i opet je to pola sata posla, jedina prednost ovog cimanja i pokusaja da se nesto popravi je da moze dosta nauciti o windowsima :)