windows xp sp2 pitanje

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by kenci, Aug 13, 2005.

 1. kenci

  kenci Aktivista

  koliko od vas koristi windows sp2 danas, i kako software pici na njemu?... ima li dosta gresaka.. jer znamd a su pravili neki patch, tako da sp2 bude kompatibilan sa vecinom programa....
   
 2. Shenron

  Shenron Komšija

  Nisam naisao ni na jedan problem. Cak ni sa dosta starim programima.
  A koristim ga od kako je izasao.
   
 3. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Instalirao sam ga mozda mjesec dana nakon sto je izasao, i sve dosad nisam se susreo s problemima koji bi mi onemogucili ugodan rad na kompu. Jos malo pa ce postati obavezan.
   
 4. HamziBeg

  HamziBeg Komšija

  Puno reklamacija zbog njega... a meni je kada sam instalirao Alcohol 120%, sistem totalno zablokirao. Deinstalacija programa, da popravim sistem, je trajala cijelu noć, i to ne metaforički, ujutro kada sam ustao oko 6h pise "Click OK to restart". To je bilo prije 6mj. Razmišljam da mu dam drugu šansu :) ;)
   
 5. ming

  ming Veteran foruma

  Mene je sluzio kako treba ali ga ne koristim.
   
 6. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Pa zato sam ja i cekao mjesec dana da izadju 100% kompatibline verzije programa koje koristim. :smt002
   
 7. strawa

  strawa Aktivista

  sp2 koristim od onih beta koje su kruzile okolo i sve je bilo 100% ok, s tim da sam vidio kod dosta raje da pravi probleme (vjerovatno kombinacija hardware/driveri), uglavnom sp1 mi je bezze pored ovoga :D
   
 8. Esh

  Esh HWB

  kod mnogih je sp2 over sp1 pravio probleme... kod mene bez problema radi od prve "ciste instalacije" (sp2 integrisan), no moram napomenuti da u 90% slucajeva koristim zadnje verzije softvera..
   
 9. BiceBolje

  BiceBolje Overclocker

  Ista situacija, čak mi i Alcohol 120% i emulirani cdovi rade...
   
 10. Qler

  Qler Veteran foruma

  koristim ga od kako je izasla prva "full" verzija, i od samog pocetka mi je mnogo bolje radio nego sa SP1! Ne pamtim kada mi je sistem blokirao, ili nesto slicno! Ni jedan konflikt sa programima i driverima nisam imao, ali sam cuo od dosta raje da zna zezati :? :shock:

  i naravno redovan update je obavezan!
   
 11. kenci

  kenci Aktivista

  ok :) hvala momci, onda da ga i ja probam.. ha ja, nema druge :)
   
 12. [tota]

  [tota] Aktivista

  Najvjerovatnije da neces imati problema, ali najbolje je format te da napravis
  slipstream SP2, da "ugradis" sp2 na xp cd pa da ne moras ga naknadno instalirati ;)
   
 13. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Primijetio sam da je rad sa "slipstream-anim" XP-om nesto brzi nego kad se SP2 naknadno instalira. A i manje je zezancije sa DX-om.
   
 14. HamziBeg

  HamziBeg Komšija

  E neće "oni" mene natjerati na update... nekako svaki update ili upgrade osjećam se bliže "njihovoj" kontroli.... ljak... ali moram staviti XP SP2... kako ću na internet... treba mi IE 7 buhahahaha..... <-- Teorija zavjere

  Što se mene tice čekat ću onog rusa da napravi "neoficijelni SP" ;)
   
 15. 3xD_design

  3xD_design Aktivista

  Kod mene je SP2 over SP1 pravio puno problema. Kupite sebi windows xp SP2 cd. Novu instalaciju puknite i keep it updated. Tako je sada kod mene i pila ko lud :lol:
   
 16. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  ne moras nista kupovati ako vec imas XP cd - napravis slipstream i gotovo, vec ustedio 5KM :mrgreen:
   
 17. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  Poceo koristiti sp2 nekad od februara i ono prosao sam sve muke i jade od bosnian keyboarda koji je pravio frku preko djidjanja sa nerom pa onaj cuveni helpfix uglavnom nakraju sam nabavio slipstream varijantu koja mi nikada nije pravila probleme cak stavise prezadovoljan sam stabilnoscu sistema
  trenutno vec 15 ak dana testiran xp multimedia edition sa sp2 i mogu reci da radi perfektno za klasu je brzi i bolji od xp pro sa sp2
   
 18. adopilot

  adopilot Novi član

  Meni je dobro XP SP2 ne da da se zakucava procesor na 100 % pogotovo kada imas stare dosove programe on pusti samo do 50% da zavrti procesor kod takvi bagovitih programa koje moras koristiti a nemas zamjenu, pa ti racunar opet moze biti multitask masina i raditi normalno.
  S poštovanjem Admir
   
 19. BiceBolje

  BiceBolje Overclocker

  I ja sam na SP2, i to sa čistom instalacijom. Koristim ga odnedavno, nisam mijenjao SP1 iz razloga što mi nije nijednom pao niti pravio probleme više od pola godina, a onda sam promjenio hardver, pa mi se nešto zafrkalo tako da sam odlučio na Sp2. Dosada, nije bilo nikakvih ozbiljnijih problema, čak je i brži, a da ne govorim o sigurnosti.