Xbox 360 oprema u Sarajevu?

Discussion in 'Konzole i igre za konzole' started by suppa_FMB, Aug 21, 2009.

 1. Godzzila

  Godzzila Novi član

  Ma meni je najgore kad kažu "kupujem jeftino igre preko Ebay.uk za 30km", ja odem i tamo preračunam i dobijem cifre oko 38 do 40KM po igri. Da ne govorim sad o novijiim igrama.
  Nov Uncharted 20 funti sa postarinom=44KM,MGS4 23 funte=51KM...To jeftino ? Mogu kupovat i korištene igre, ali onda gdje je tu neka sigurnost prilikom kupovine, jer ipak se radi o pretezno velikim sumama novca ?
  I na kraju citav zivot sam kupovao Playstation. Sony konzole uzivam od 1995. Ali ovo sto su bili inovativni sa Bluray-om te im isti omogucio da zaracunavaju vece cijene na citav lanac potrosacke elektronike vezan sa tom tehnologijom stvarno nema smisla.
  Bezze se frustriram zbog nemoći.

  P.S.-Volim PS3, ali kad sam cuo da Tekken ide na XBOX360 znao sam da su fakat propali.
   
 2. bolestan

  bolestan Novi član

  moze li neko napisat gdje se ta radnja na stupu nalazi
  hvala
   
 3. Godzzila

  Godzzila Novi član

  Evo :smt001
  Autoput je samo orijentir.
  Kraj zgrada i odma prva radnja na ćošku.
   

  Attached Files:

 4. wragg

  wragg Aktivista

  Nije mi samo jasno zasto se ljudi plase toga famoznog RROD-a na x360. Samo vi meni posaljite svaki koji vam se RROD-a.
  btw, ako mislite da se problem rjesava x-clamp fixom, u krivu ste. X.clamp fix je tu samo radi prevencije buducih kvarova. Microsoft je stedio na kvaliteti lemljenja BGA sklopova i kad se to naknadno odradi kako treba, a nakon toga kvalitetan x-clamp fix, vise nema zime. Inace, imao sam priliku raditi sa svim revizijama maticnih ploca kod x360 i moram priznati da su stari xenoni nekako najkvalitetnije napravljeni. Kad se ovi Jasperi krenu kvariti, to ce biti havarija :lol:
  Dakle, ako vam HDMI nije prijeko potreban, uzmite xenon, odnesite nekome da kvalitetno prelemi BGA elemente i uvijte sarafe u hladnjake ;)
   
 5. suppa_FMB

  suppa_FMB Komšija

  Upravu je wragg sto se tice xenona, on se definitivno i najlakse pravi kada mu se desi rrod, najgore je kada crknu zaphyr i falcon.
   
 6. wragg

  wragg Aktivista

  Pa i nije bas. U priliku je sto se tice servisa ista procedura. Poskidaju se GPU i HANA/ANA, eventualno neki memorijski chip ako pravi probleme (CPU se ne dira jer on rijetko pravi probleme, gotovo nikako), uradi se reballing i to je to.
   
 7. suppa_FMB

  suppa_FMB Komšija

  I vece su ti sanse da ti se ne ponovi rrod sa xenonom nego sa npr.falconom, na to sam mislio...
   
 8. wragg

  wragg Aktivista

  To da. Barem koliko sam ja uspio ocijeniti. Kasnije su smanjili zagrijavanje, ali su analogno tome smanjili troskove izrade, a morali su ih na necemu smanjiti :D
   
 9. bolestan

  bolestan Novi član

  e ovako ja nisam neki veliki poznavalac xbox-a, a nedavno sam uzeo veoma jeftino jedan koji ima RROD, starija je verzija, ja sam ga kod kuce otvorio i on unutra vec ima ugradjen neki ventilator, pa sta mislite da li bi se mogao popraviti ponovo?
   
 10. wragg

  wragg Aktivista

  Javi se na PM ;)
   
 11. xman

  xman Komšija

  Da ne otvaram novu temu pa rekoh da priupitam ovde... Naime uzeo sam xbox360 kontroler i nekako ga osposobio,imao problem sa sihronizacijom kontrolera i adaptera(wireless je kontroler). Medjutm zanima me mogu li kako ubrzati osjetljivost gljivica van igre tako mi pokreti ingame budu brzi, ukoliko unutar igre nema opcije za to?
   
 12. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Koja je to igra pa nema podešavanja ?
   
 13. xman

  xman Komšija

  Batman Arkham Asylum.
   
 14. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Neces moci to editovati mimo igre. Potenciometar stika se okrene onom brzinom kojom ti povuces i to je to. Igra dodaje efekte na tu komandu pa ujedno i tu brzinu okretanja igraca. Pogledaj u fajlu defaultinput.ini da li postoje opcije da promjeniš vrijednost brzine.
   
 15. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Normalno da mozes promijeniti. Ili official tool, ili neki emulator tipa xpadder.
   
 16. xman

  xman Komšija

  Bog me ubio ako mogu da nadjem u programcicu sto je dosao sa kontrolerom. Tu su opcije za troubleshoting itd ali za neka podesavanja vezano za tipke na kontroleru nisam nasao.
   
 17. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Koja je to opcija/funkciija ?
   
 18. elvirbej

  elvirbej Aktivista

  drustvo koliko vrijedi xbox 360 60gb jasper ploca, cipovana sa garancijom od 3 mjeseca? ima samo jedan dzojstik. hvala
   
 19. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  150-200 km
   
 20. elvirbej

  elvirbej Aktivista

  Re: RE: Re: Xbox 360 oprema u Sarajevu?

  Hvala drug, spasio si me dobrog zajeba :D.