Xbox 360 prezentacija u Becu

Discussion in 'Igre i konzole' started by Lamagician, Nov 29, 2005.

1. Lamagician

Lamagician Komšija

Reko da svratim i vidim i to cudo i ispade da i nije tako lose :) . Elem odigrao nekih 3-4h. Najvise paznje mi je svakako privukao NFS Most Wanted a igrao sam dosta i Fifu 2006. Probao sve sto je bilo a to je:

Amped 3 (2K Sports);
    Call of Duty 2 (Activision);
    FIFA Soccer 06 Road to 2006 FIFA World Cup (Electronic Arts);
    Kameo: Elements of Power (Microsoft Game Studios and Rare);
    NBA LIVE 06 (Electronic Arts);
    Need for Speed Most Wanted (Electronic Arts);
    Peter Jackson’s King Kong: The Official Game of the Movie (Ubisoft);
    Tony Hawk’s American Wasteland (Acivision).

Bila je jos pokoja igra, nesto GTR i tako...

Elem kako rekoh most wanted me najvise zanimao i grafika se ne moze razlikovati od pc-a...bar ja to nisam mogao. Hmm..ali primjetio sam isto tako da nije neki framerate bio...osjetio sam kao da je padao ispod 25 (samo kod most wanted). Inace zavisno od igre grafika je ipak jako dobra te se napokon moze porediti sa pc igrama...

Nikad nisam bio neki fan konzola ali eto mogu reci da je xbox 360 ok :) .

Koga zanimaju slike:
    http://www.nbp-gaming.com/adi/download/slike/xbox360/album.php

2. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

vidio sam dosta. neka hvala. cekat cu PS3.

3. Lamagician

Lamagician Komšija

sa ps3 se ne moze porediti, to stoji :)

4. Neo Bahamut Zero

ne samo to, nego ne znam jesi li citao o prirodi problema koji se javljaju sa doticnim konzolama. ja ne bih riskirao da uzmem neispravnu stvar po toj (nimalo niskoj) cijeni. a nastranu to sto igre rade i izgledaju losije ili u najmanju ruku isto kao i pc naslovi na dobroj konfiguraciji. koja mi fajda od "next-gen" konzole kada sam osudjen na obicne dvd diskove narednih 4-5 godina.

5. ming

ming Veteran foruma

I polovican HD signal.

6. postal dude

postal dude Aktivista

sega ce biti najbolja

7. Lamagician

Lamagician Komšija

Bilo kako bilo meni je PC uvijek bio naj za igre a konzole...nisam kupovao ni ps1 ni ps2 ni xbox ni...

8. Neo Bahamut Zero

ne znas sta si propustio, ali nema veze. a za posta dude-a - sega odavno ne proizvodi konzole niti bilo kakav hardver.

9. postal dude

postal dude Aktivista

kako to?
    sta ti je bolan sega je najbolja,i drugi su tako pricali pa gdje su zavrsili.

10. Neo Bahamut Zero

ne seri matere ti. vise si se ljudima popeo na neku stvar. ide uskoro prijedlog za ban.

11. postal dude

postal dude Aktivista

kojim ljudima??
    ko su ti ljudi kojima ja smetam?

12. Neo Bahamut Zero

nek se slobodno oglase (a znam da ih ima). evo ja prvi. ovo ti je prva i posljednja javna opomena da ne nastavljas sa glupostima.

13. postal dude

postal dude Aktivista

14. Neo Bahamut Zero

ma taman posla.

15. HamziBeg

HamziBeg Komšija

Meni je PS2 OK pravo. Sega dosita nije odavno ništa pravila.
    Za XBox ipak imam neki osječaj da je to neki sklepani mini PC... valjda jer vodi porjeklo od PC derivata. PS3 donosi nešto obečavajuće, ljudi su razvili zasebnu tehnologiju (cell procesor) i sistem rada. Do sada im se nije dešavalo da neka igra radi bolje a neka lošije, da pada framerate i sl.

Samo tko želi istinski uživati u konzolama, morat ce nabaviti ili velik TV ili TV sa HDTV mogučnostima. Trenutni TV standardi "ugrožavaju" kvalitetu slike i ono što jedna konzola može ponuditi, tako da PC igre izgeldaju uglađenije i ljepše.

Zasada ostajem pri PC-u, iz finansijskih razloga (ne mogu nabaviti PS3 + HDTV) ponajviše.

16. Neo Bahamut Zero

krajem slijedece godine se ocekuje rapidno pojeftinjenje HDTV uredjaja.

17. Esh

Esh HWB

mislim da kulturno treba sacekati pojeftinjenje te drugu generaciju x360 igara pa tek onda nesto raspravljati. trenutno, bez hdtv-a, nema velike razlike u kvaliteti prikaza cak ni izmedju x360 i originalnog x-box-a.

18. Neo Bahamut Zero

treba sacekati sve tri (ili makar dvije) pa onda donositi sud. mada ne sumnjam da ce PS3 ili cak Revolution biti za klasu bolji od X360.

19. Qler

Qler Veteran foruma

pa sad taj x360 ispade losiji od PS2?

nije valjda toliko losiji od (buduce) konkurencije?

20. kamikaza

kamikaza Aktivista

dobar je ba X360 gledo sam jutros na TV-u neke igre Grafika prava :roll: