Youtube i autorska prava

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Code-R, Jan 11, 2012.

 1. Code-R

  Code-R Aktivista

  Situacija je sledeca:

  Bavim se snimanjem kratkometraznih filmova, parodija reklama, video montazom (amaterski) i sl. Posto cesto u montazi koristim muzicku podlogu, i neke clipove sam uplodovao na youtube, susret sa copyrightom je bio neizbjezan. Primjetio sam da ukoliko se u opisu napise ime izvodjaca koristene pjesme sa disclaimerom, izbjegava se situacija da video bude uklonjen ili bez tona. Posto imam par kratkih filmova koje bih uplodovao, a u kojima se koristi vise pjesama (za razliku od spotova, ovde se radi o dijelovima od 3 do 5 pjesama), interesuje me imate li slicnih iskustava, i da li je bilo problema sa autorskim pravima?

  Jos jedan problem je izuzetno spor upload na M:Tel ADSL-u koji me sprecava da utvrdim ovo sto me interesuje metodom vise pokusaja. Govorimo o minimalno 3-satnom cekanju na ucitavanje videa, a moji zivci me sprecavaju da cekam toliko dugo...

  EDIT: Nasao sam uputstvo kako zaobici copyright, probacu sa nekim clipom pa cu napisati ovde da li mi je uspjelo. Ako jos neko ima slican problem, evo uputstva:
  http://www.youtube.com/watch?v=_lVVZsJNfDE
   
 2. GW

  GW Moderator

 3. Esh

  Esh HWB

 4. Reznor

  Reznor Overclocker

  Jedino da uzmes neke domace, manje poznate izvodjace ili ubacis svoju muziku. Zbog toga ja uvijek stavim RAW video s prigusenim zvukom ili ostavim kako jeste bez prigusivanja.
   
 5. Code-R

  Code-R Aktivista

  Sa domacim izvodjacima ( Smak) nisam imao problema, uspio sam postaviti ovaj video tako sto sam napisao koje su pjesme koristene i da ne posjedujem prava na distribuciju. Zasad je dostupan, valjda ga nece ukloniti. Hvala na pomoci