NBA 08/09

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Esh, Oct 30, 2008.

  1. Esh

    Esh HWB

    Buduci da je veliki broj kolega "iz IT-a" spada u hardcore fanove kosarke te NBA lige, evo i jedan thread za pracenje desavanja u toj ligi.

    Kao sto vecina zna, sezona je pocela u utorak s utakmicom Boston-Cleveland koju su dobili Celticsi, uz utakmicu Lakers-T'Blazers koju su bez problema uzeli Lakersi.

    Ova dva tima su vjerovatno i favoriti za novo NBA finale.

    Sinoc je odigrano jos par veoma zanimljivih susreta, a izdvajam utakmice
    Suns - Spurs 103:98 te Heat-Knicks 115:120.

    Naime, Mike D'Antoni je tokom pauze preuzeo Knickse te ocito veoma brzo uveo svoj sistem brze igre/tranzicije, sto je rezultiralo velikim broj poena te prvom pobjedom Knicksa. D'Antoni je, takodjer, uveo i malo reda, pa je tako iz rotacije (barem za sada) izbacio slackere poput Currya i Marburya.

    S druge strane, Terry Porter je preuezo njegovu poziciju u Phoenixu te dosao do gostujuce pobjede protiv Spursa koji su izbacili Phoenix prosle godine u prvoj rundi playoffa. Vjerovatno najzanimljiviji dio citave utakmice desio se na samom pocetku kada je Finley nakon samo 5 sekundi igre namjero faulirao Shaqa O'Neala, sto je Greg Popovich propratio gestikulacijom prema O'Nealu.

    Situacija je bila smijesna zbog toga sto je O'Neal prosle sezone izjavio da su Sunsi ispali samo zbog taktike "Hack-a-Shaq" koja je ukljucivala dosta prekrsaja nad njim te udvajanje, sot znaci da nije mogao doci do izrazaja u playoffu, pa je ovaj namjerni faul na samom pocetku upravo podsjecao na to.

    Od ostalih utakmica, Netsi su dobili Wizardse u gostima, sto jasno pokazuje da ce Wizardsi biti jako losi dok se ne vrati barem Arenas, a nije iskljuceno da ove godine propuste playoff, Atlanta je iznenadila Orlando, dok Toronto izgleda veoma ozbiljno sa kombinacijom Bosh-O'Neal.

    http://www.sportsline.com/nba/scoreboard

    Usput, jos par linkova sa dobrim izvjestajima i najboljim potezima sa utakmica:

    - http://www.sportsline.com/nba
    - http://sports.espn.go.com/nba/index
    - http://www.realgm.com
     
  2. FeyzA

    FeyzA Aktivista

    Pa 90% da ce i ovogodisnje NBA finale igrati iste dvije ekipe kao i prosle godine, dakle Boston i Lakersi. D'Antoni je trener koji forsira iskljucivo napadacku igru a izbacivanje iz rotacije Curry-a koji je nakupio visak kilograma (sto vjerovatno ne prolazi kod D'antoni-a u njegovoj viziji napadacke igre :smt003 ) i ne cudi koliko izbacivanje tako skupog igraca kao sto je Marbury.

    Ove sezone ocekujem vise od Miami Heat-a, predvodjene Wade-om a siguran sam da ce i Cleveland daleko dogurati sa LeBron James-om koji ce se vjerovatno boriti sa Pierce-om te Bryant-om za MVP
     
  3. Esh

    Esh HWB

    Pretpostavljam da ce Knicksi probati da razmjene oba problematicna igraca, navodno se vec razgovora sa Golden Statetom, no ovi traze i Davida Leea kojeg opet Knicski ne mogu tek tako "predati". Bez obzira sto je Wade bio "nalozen" na OI, cisto sumnjam da ovaj roster Heata moze zabiljeziti vise od 30 pobjeda ove sezone.
     
  4. FeyzA

    FeyzA Aktivista

  5. Esh

    Esh HWB

    Cavsi zavise iskljucivo od toga da li ce LeBron preuzeti utakmicu na sebe u posljednjoj cetvrtini, no mislim da nemaju ekipu koja moze ove sezone izvuci 50 pobjeda. Imali su negativan niz prosle godine kad je LeBron pauzirao, sto jasno govori o samoj ekipi i klupi. Inace, te iste Celticse su Wizardsi prosle sezone 3 "razvalili" pa gdje je ko zavrsio...

    Jednostavno receno, igra Cavsa ne odgovara nacinu igranja Celticsa.
     
  6. nFare

    nFare Komšija

    Sta je sa OBN-om jesu li otkupili prava za ovu sezonu?, Hoce li se igdje moci gledati na kablovskoj?
     
  7. zoi

    zoi Veteran foruma

    obn i ove sezone ima prava na NBA ;) barem su tako rekli kada sam gledao TV(a to je rijetko).
     
  8. nFare

    nFare Komšija

    Prosle godine su poceli tek od pola sezone mada je i to ok, nema NBA za lijeka, ono na DSF-u od 20min ne pikam + sto ne znam beknut njemacki :lol:
     
  9. Esh

    Esh HWB

    Imali su prenose utakmica sa onog NBA Euro Toura, no nisam siguran da li ce od ove sub/ned krenuti i sa nekim prenosom iz regularne sezone. Na web stranicama im je, naravno, jos uvijek pregled programa od prosle sedmice :)
     
  10. Nani

    Nani Komšija

    Ovo je najbolje LeBron James na haklu izgubio od amatera
    NBA ZVIJEZDA i jedan od najboljih košarkaša LeBron James izgubio je na košarkaškom terenu od 26-godišnjeg voditelja skladišta Davida Kalba.

     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  11. TopniK

    TopniK Komšija

    Možda nije bio njegov dan. :mrgreen:

    Igrati 1:1 i ekipno, nije isto. Dogodi se da i najbolji teniseri svijeta izgube od amatera jer ishod zavisi samo od jednog čovjeka, dok ekipno, loš dan i loša forma jednog igrača ne mora uticati na cijelu ekipu, ako je ostatak dobar.
     
  12. FeyzA

    FeyzA Aktivista

    LOL LOL .. ROFL :roll:

    Svaka cast voditelju skladista, al sta sad treba LeBron ( IGRAC VEZAN MULTIMILIONSKIM UGOVOROM ) da slomi nesto radi ove 'tekme' :D
     
  13. Nani

    Nani Komšija

    Od kakvog igraca Cavsi zavise a :D
     
  14. Esh

    Esh HWB

    Sad sam provjerio u "papirnatom TV programu" prema kojem u nedjelju u 3am (subota na ned) ima prenos utakmice LA-Denver na OBN-u.

    Usput, Knicksi su skinuli Marburya sa aktivne liste / rostera.
     
  15. nFare

    nFare Komšija

    Gdje god je on igrao ta ekipa je bila donja /Suns, Nets, Knicks/, a nije da lik ne zna igrat :p
     
  16. FearLess

    FearLess Aktivista

    Treba ga dovesti u KK Bosna :D:D
     
  17. Esh

    Esh HWB

    Jucer je obavljeni i prvi veliki trade unutar regularne sezone. Pistonsi su poslali Chauncey Billupsa, Antonio McDyessa i Cheikh Samba, a zauzvrat od Denvera dobili Iversona. Razlog ovog tradea nije neka super velika kvaliteta Iversona u ovom trenutku (33 godine), vec cinjenica da mu na ljeto istice ugovor, dok je Chauncey pored ove sezone imao ugovor na jos 2 godine (+1 godina opcionalno za tim) pa je tesko bilo dovesti nove igrace i preoblikovati "stari" roster Pistonsa.

    Sa Billupsom mozda Denver krene sa igranjem i neke odbrane, cuda su moguca :)
     
  18. Zlatan

    Zlatan Komšija

    :lol: nisam gledao svaku sekundu videa jer je podosadan ali na preskok gledajuci oni uopste nisu 'igrali' nego malo sutali okolo sa trice i raznih pozicija ... ma to nema veze sa kosarkom i igrom i da je ovaj njega pobijedio...
     
  19. Nani

    Nani Komšija

    Zlaja zaista me nekad iznenadjujes :D
     
  20. Esh

    Esh HWB