3G i Video pozivi...*?

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by frenki_23, May 21, 2009.

 1. frenki_23

  frenki_23 Aktivista

  Dobra fora. Nema vise laganje gdje je.
  :)
   
 2. tux_

  tux_ Aktivista

  Grbavica, Zoo centar radi.. Zenica, Jalija radi..
   
 3. kAcA

  kAcA Aktivista

  Probao, radi :D
  Grbavica blizu Zoo centra
   
 4. burner

  burner Aktivista

  Ekonomski fakultet, Predsjedništvo... :)
   
 5. Qler

  Qler Veteran foruma

  Malta, hrasno, otoka, alipasino, grbavica, bistrik :D
   
 6. Esh

  Esh HWB

  Moram onda hipoteticki da pitam, kod koga je radilo u utorak?:)
   
 7. Vedo

  Vedo Moderator

  nije 3G, al eto kome zatreba net kod katedrale, u Escobar basti (sadasnji Alfonso) ima Wi-Fi, ime mreze je Alfonso a password je alfonso12345, pa kome zatreba - nek zna :)
   
 8. MadbaLL

  MadbaLL Komšija

  meni danas stoji samo onaj obični gsm signal... negdje sinoć iza ponoći kad sam bio u gradu mi se prebacilo na običnu gsm frekvenciju i evo danas stoji to isto, bez obzira što kad uradim network search stoji 3g bh mobile...

  p.s.

  i eronet izgleda eksperimentiše sa 3g.
   
 9. perke

  perke Aktivista

  probao na mejtasu, visnjiku, centru i radi ok.. jedino kuci (Ilidza) prvi dan nije bilo 3g signala ali vec sutra je bilo i evo sve do sad je ok i radi

  internet preko 3g pocinje 01.06 i preko Ultre ce biti preskup pa ako kome sta znaci bolje mu je da se presalta na pretplatu, bas me interesuje kako ce nesretni telekom ovo odraditi, u zadnje vrijeme su se plaho nesto razletili oko ove mobilne mreze ko da sebi dizu cijenu :wink:
   
 10. Talnay

  Talnay Aktivista

  Neko je spomenuo da je video poziv glupost, mozda i jeste za one koje cuju ;) za mene i moje deaf jarane moze bit dosta korisno, lakse nego poruke, ali zasada to ide sporo, ali to je tek pocetak, u susjednoj nam zemlji koliko sam vidio, glatko ide, ovdje nekako zapinje...

  Zasada video call kosta koliko i normalni call, ali tamo kasnije ce vjerovatno poskupit... :( i vremenom pojeftinit ako to BH Telecom dopusti :D
   
 11. ming

  ming Veteran foruma

  Od sada real time pornici na bureku.
   
 12. Reznor

  Reznor Komšija

  Dok je ove promocije, svako ce tjerati da obavi video poziv pa makar sa komsijom prekoputa. Kad puste u pogon, rijetko ce ko koristiti, a pogotovo rijetko ovi Ultra-si :D
   
 13. ColdFire

  ColdFire Overclocker

  dojadi to sve . ko i MMS i ostale drangulije . mobitel sluzi samo za pozive ostalo je sve too much . samo da se pare izmuzu :lol:
   
 14. apdejt

  apdejt Overclocker

  Kao sto vec reko, dobar je iz razloga samo sto me djevojka nemoze vise lagati gdje se nalazi, Nazovem i posaljem sliku

  [​IMG]

  i mirno legnem spavati :mrgreen: :mrgreen:
  sala mala
   
 15. frenki_23

  frenki_23 Aktivista

  A tacko je da ce i to jako brzo dosaditi, ali ipak neka njega kao mogucnosti pa ako zatreba moze se iskoristiti.
   
 16. eques

  eques Novi član

  Ne koristim BiH GSM nego se spajam na internet preko wireless routera. Kao što su neki rekli, ispočetka je zanimljivo, ali budući da malo korisnika u BiH ima takve mobitele, sumnjam da će biti neki veliki interes. Razgovarao sam sa prijateljem u Zagrebu i nije uopće štekalo. Kad sam zvao u Moskvu, bilo je malih problema, ali mi je prijatelj rekao da je kod njega veza bila malo opterećena jer je tada skidao neki film sa interneta pa pretpostavljam da je zbog toga štekalo. Budući da smo koristili isti program, razgovor nam je bio besplatan. Nisam probao zvati nekoga na drugu mrežu pa ne znam hoće li onda to štekati i koliko će koštati.
  Izgleda da je to samo način da se izmuze novac od tatinih sinova koji moraju uvijek biti prvi pa da se onda mogu i klinčiti sa video pozivom te da ispadnu frajeri kod djevojaka.
   
 17. Vedo

  Vedo Moderator

  pa stara Nokia N70 ima mogucnost video poziva a sumnjam da je mogu priustiti samo tatini sinovi :roll:
   
 18. eques

  eques Novi član

  a kad BH telecom ispostavi račun za pozive, onda ćemo vidjeti koliko će ljudi koristiti video poziv

  na to sam mislio kad sam ovo napisao
   
 19. Esh

  Esh HWB

  U promotivnom periodu od 6 mjeseci cijena poziva je ista. Po tvojoj logici je onda koristenje Interneta preko mobitela takodjer za "sminkere". Smijesno.
  Ako postoji tehnologija koja nekom moze koristiti ili je jednostavno zanimljiva, nek je koristi. Kakve crne zavjere opet?

  Nemoj ovdje prosipati price iz treceg razreda osnovne tipa "e jes mi krivo sto je Osman najkul decko u razredu, ima iPhone i razgovora preko video poziva sa svojom simpatijom, ali nema veze, ja mislim da je to svakako samo za tatine sinove".

  Ovdje pokusavamo raspravljati sa malo ozbiljnijim argumentima.
   
 20. eques

  eques Novi član

  Ma nikakve crne zavjere, samo iz svog osobnog iskustva prije skoro godinu dana sam uspostavio prvi video poziv i u ovih godinu dana nisam napravio 5 poziva. Isto tako prijatelji koji žive na zapadu i koji već duže vremena imaju tu mogućnost kažu da je ni oni puno češće ne koriste.
  Koliki je postotak poslanih SMS u odnosu na MMS poruke? Kod velike većine je 99%:1% za SMS.

  Neka novih tehnologija, ali umjesto toga neka nam naši telekomi omoguće jeftinije telefoniranje i SMS poruke koje svi koristimo, a ne da nam mažu oči sa stvarima koje će malo tko koristiti.

  Opet kažem da mi je bilo zanimljivo da probam, ali da sada tražim mjesto u gradu gdje ću imati dobar signal da bih uspostavio video poziv i gdje mi neće dolaziti do zamrzavanja slike jer signal nije dovoljno kvalitetan, toliko mi nije potrebna ta nova tehnologija.