Sa tog spiska je meni Hyundai Veloster bas zanimljivo auto, gledao sam ga sebi nekada davno, bio samo jedan na olx-u u salonu Sarajevu sa malom kilometrazom, koji se ubrzo i prodao. Ta asimetricna vrata su meni barem bila fora, a i dolazio je sa dobrim benzinakim motorima 1.6 GDI atmosferac i turbo.
Većina ovih auta su mi i danas super, i velSatis i onaj Avantime kako li se zvao. Limuzine za duga putovanja. Al narod hoće vw, Beko i xiaomi. Možeš ti biti najbolji (maybach) kad ko ima pare uvijek će rolsa uzeti. Ili biti pheton, al pored s klase džaba...
Ne bi je nikad prodali jer je nece niko Oni sto su se je uspjeli rijesiti slave svake godine taj datum
Dzaba vam potrosnja kad je CLS makina, linija tog auta je napravljena da ce i za 20 godina dobro izgledati. A i motor, koliko god trosio, ce za 20 godina i dalje voziti dok ce ovi danasnji biti na otpadu u dijelovima.
Jebo vas vise potrošnja, dosadni ste ali propisno. Auto troši 8l ko da je smak svijeta. Jedan cijeli litar više od taletove kosilice Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ne vidim nigdje da pise koliko si presao. Bacis ga niz kakvo brdo (niz Karaulu) i mozes imati i 0 potrosnju. (kod mene ne moze pokazati ispod 2l potrosnju) Po temperaturu motora se vidi da je kratka skroz ralacija bila, cim nije nagurao na 90. PS: Sad vidim da ti lijepo pise 12 km da si samo presao. izgubilo ti se negdje 88km.
Takav auto se isplati čuvati i produžiti mu životni vijek, jer takav oldtimer i jest nešto, gledam sad ove što su sačuvali golfa dvojku i nešto se furaju da imaju oldtimer-a od 40 godina Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja kazem iskustvo vozaca i oni koji je jos voze, tvoje je sigurno "komsija ima jednog prijatelja, koji zna jednog ciji je rodjak od zene vozio to auto"
Ja sam imao priliku da vozim i da radim na jednoj. Malo zajebano za dijelove, ne za motor, bio je 2,4 jtd, nego npr ovjes unikatan, ramena alu koja idu samo na taj auto, naći je bilo teško, cijena žara, na kraju s otpada ugrađivali. Stradala letva volana, jedva čovjek našao, ali nema senzor koji njegova ima, nismo ni zamjenili. Riješio se poslije... A da je udobna i ugodna za voziti tu nema se šta reći... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
U šta ćeš se kladiti da će relaciju Tuzla - Zenica potrosnja biti oko 3-3.5 l/100 km. Isti motor iz gm ima Dino u svom fordu koji je isto težak kao i 3008 i imao je takve potrosnje. Uslikat cu ti da ti dokažem kad budem išao. A ja sam ovo resetovao vožnju regionalnom cestom Breza - Podlugovi - Visoko Inače kombinovano pokazuje 5.3 l/100 km zadnjih 1000 kilometara. Ali ne vjerujem u bord puno, nasuo sam pun rezervoar, resetovao kilometrazu pa ćemo vidjeti dopunu.
Tebe malo zeza aerodinamika. Mada je to manje na nižim brzinama. Dinin mondeo econetic, iako teži od mog focusa, a ima isti motor opet on uspije ostvarit nižu potrošnju njega ja... Ja sam na relacijama Gračanica Zenica pravio s punim autom i vožnjom po ograničenjima 3,2L/100km moglo bi manje da nema gužve na putu... Sent from my SM-S911B using Tapatalk