All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dmr

dmr Veteran foruma

Pa pricam o autolevelu za zvuk kad snimas telefonom, gotov ista buka i na 60 i na 200. Nije relevantno sa videa.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. Reznor

Reznor Overclocker

Ne znam za 200 nisam do toga dosao dosad, ali primjera radi Audi stvarno ima extra zvucnu izolaciju, cak i onaj A3 8P prije sto sam imao je stvarno tih bio unutra. Sto se e klase tice, W211 nije bas bio tih, dok je W212 tisi dosta. Vozio sam oba.

Aldiin likes this.
  3. Qler

Qler Veteran foruma

Žena je na 170 u Mondeo već zvocala :) a sad na 220 čita knjigu :) ne konta koliko idemo :) ima razlike

Aldiin likes this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Zato da ima dosta brojeva i prostora do crvene, da te zavara da ima puno obrtaja

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. Aldiin

Aldiin Overclocker

Audi ima fantazija izolaciju, stvarno se nista ne cuje, pa cak i na 200+.

Skoda je meni katastrofa, na 120 kao da prozora nema, doslovno puse haha..

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Zavisi sta ko percipira kao nista, za stvarno tiho na 200 vec pricamo o A8, S klasi i sl.

7. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Pa nešto ne štima sa autom.
    Nisi u pravu, škoda nema neku specijalnu zvučnu izolaciju. Mada meni nije smetalo, nije to bilo sad nešgo ekstremno, razlika je recimo drastična između 3008 i Octavie na većim brzinama. Doduše ovo je bilo na 1.9 PD motoru koji je jako bučan, recimo nisam probao cr 1.6 tdi pa uporedivao sa ovim cr motorom u istim uslovima.

8. dmr

dmr Veteran foruma

Nisam ni reko da nije slaba izolacija vec da se ne moze s videa procjeniti :)

9. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Isplati li se dogradjivati izolaciju? Pretezno mislim na vanjsku buku. Sad voznje preko 130kmh je vec nesto drugo.

Vidjao sam na YT kako ljudi dodaju one 'papire' kako se vec to moze nazvati kod nas.

10. dmr

dmr Veteran foruma

Mislim da je najefikasnije i najlakse u vrata ubacit kakve spuzve :D

11. XTRage

XTRage Veteran foruma

Zavisi od auta, gdje su stakla tanka, dihtunzi na vratima i haubama sirotinjski, razmaci medju panelima ogromni, i nema neke velike pomoci za velike brzine tipa 180 ali se moze uraditi puno za manje do recimo 130.

Ide alubutyl direktno na lim i spuzva preko njega (u vratima na suprotnu stranu od njega), za par stoja se skine dosta decibela, samo treba takticki rasporediti da ne nabacis previse tezine.

EL NINO CFC likes this.
  12. Qler

Qler Veteran foruma

Mene ptice samo seru pred zgradom, i danas vidim da sam izgrebao lak kad sam cistio.. jebo ih ja... moramo to ispolirati...

13. dmr

dmr Veteran foruma

Nema ba puno buke na 200, evo smrcno sam na 59 sec i cuje se normala :D

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Kad ti telefon nojz kenseluje :D

15. Reznor

Reznor Overclocker

16. dino73n

dino73n Veteran foruma

17. selvin

selvin Moderator

Ma fake 100%, nije problem snimak izdaleka je, ali nije to ta brzina. Na onom dijelu kad vozi 246 ne moze da stigne vozilo ispred sebe. Jos covjek zakoci dobro i maknu se u desnu, a brzina spade sa 240 samo na 220, nidje veze.

18. AggressoR

AggressoR Komšija

Ako on ide 220-240, ostali onda sigurno idu 180-200.

19. selvin

selvin Moderator

Ma sta znam, gledam sad opet, mozda se cini i zato sto je snimak bas izdaleka (bas se puno trese a kamera fiksna na vozilu), a kad zoomiras puno onda se udaljenost objekata i brzine ne osjete kao kad bi vozio ovako blizu uzivo i prolazio pored vozila.

Jer kad zoomiras izdaleka, onda objekti dobiju slicne dimenzije, a zapravo su daleko, mozda se zato cini da jedva stize ostala vozila.

20. AggressoR

AggressoR Komšija

Pa dovoljno je pogledati koliko dugo prolazi kraj nekog vozila.
    Min neka razlika uzmedju audija i ostalih ucesnika je oko 100 km/h. (ako oni voze po ogranicenju ili svi voze preko ogranicenja)