Nije to japansko auto, to je entry ford, isto kao sto je Dacia entry Renault. Bolje mu je kupiti forda ili hyundai.
Ma svidja mu se vitara Svakako ne kupuje sad, kaze za koju godinu tako da dzaba diskutujete. Za nekog ko hoce do 40k nov "SUV" nema nekog izbora. Mora uzet najjeftinijeg plastikanera. A za koju godinu nece imat nikako izbora. Karoqa za 40k nema, cak ni kamiqa nema za te pare osim ako ne uzmes onog od 95ks golog. Moze 4-5 godina star Karoq. Vezano za visinu od Q5 (koji se ni po cemu ne uklapa), ali ako on ne moze stat, ne moze ni Karoq, a i vitara je upitna, nisu to neke razlike u visinama. Q3 ne znam ni gdje se on uklapa, za te pare 2016. godiste.
Čuj nije japansko, što ti možeš lupit ne može niko... A jel pežo entry citroen? Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa šta sam pogriješio, istu platformu dijelili od GM-a po Evropi. Nije citroen ali je entry unutar Stellantis grupe. Sve je to u "pet deka", postoje razlike u klasama naravno, nećeš mercedesa poredit sa Peugeotom, ali sa DS mozeš.
I to je lupanje. DS je isti ko i ostatak PSA grupacije, samo malo kvalitetniji materijali enterijera. I dalje daleko od premiuma, bas daleko.
Postade Suzuki i Ford i GM istovremeno Jesu unutra kriminalni, zvucna izolacija nepostojeca. Vjerovatno je onda i lak i antikorozivna nula bodova, jedino motor i mehanika bi trebali biti dobri. U totalu totalni low end, i sama cijena kaze, to kad bas hoces novo a nista skuplje nije u budzetu.
kad spomenu DS, komsija ima DS5, i bas auto ima fin izgled. nekako mi uvijek plijeni paznju kad prolazim kraj njega.
Pa ja ti govorim kako je. Cijena auta i klasa govori u šta spadaju. https://www.autoexpress.co.uk/car-group-tests/360475/mercedes-class-vs-ds-4-2023-twin-test-review
Jaran moj je htio novog SUV-a za 40k i kupio MG ZS Luxury paket opreme. 1.0 benzin, turbo, koza, panorama, grijanje sjedista, 360 kamere, al nema automatsku klimu niti samozatamnjujuci srednji retrovizor. Auto novo, ima 7 godina garancije... pa vidjet cemo, u par mjeseci smo kupili auta, on ovog MG ja Mecku staru 13 godina. Pa cemo vidjeti ko ce duze potrajati
Logicno da nisam odgledao video, samo sam vidio sta porede. Ds9 je napravljen da bude konkurencija u klasi bmw5/e class/a6 ili više, a na tom reviewu ga porede sa bmw3/c class/a4. Sam si sebi odgovorio. Edit: Odgledao sam verdict na kraju, i ta niza klasa ga podera. Trebas prestat lupat linkove koji idu u moju korist. Prvo odgledaj.
Pa nisam ja nista rekao, ja sam poredio klase. Sreća pa sam mogao kupiti 3008 za duplo manje para za mercedesa ili audija iste klase. DS9 je top limuzina i mnogo nudi za novac za koji ga možeš kupiti. Meni je recimo mogao ući GLA entry za novac za koji sam dao za Puga. Kupio sam auto staro 5 godina umjesto 10 godina starog merca ili audija. Baba je i dalje baba i kad se našminka.
Pa poredio si razlicite klase. Ds9 i c class nisu ista klasa i opet ga c class dere. A tvoj je komentar bio da se ds moze poredit sa mercedesom. Nonsense. Taj drugi dio komentara je logican i djetetu od dvije godine, da mozes uzet mladjeg pezoa nego mercedesa za iste pare. Wow. Da je sve u godistima, svi bi mi vozili MG ZS.
Tale nisi u pravu. Ima razloga zasto auto 10 godina staro kosta vise od nekih novih. Kupio si Pezoa koji ce za 5god. da degradira sa kvalitetom i cijenom vise nego Mercedes ili Audi za 15 god. Pezo nece biti baba nego leš.