Tako je mom drugu pocelo na naplatnoj u guzvi kad se auto pregrijalo da se čuje. Nakon 2h u koloni propalo skroz kvacilo. Kroz 4h cekanja vucne sluzbe pomalo se pocelo vracat kako se ohladilo pa uspio dogurat do benziske da se skloni sa 50 stepeni na pola autoputa. Ne kazem da je isti slucaj. Ali davat savjet da naprsce i ostane negdje na cesti mozda i 1000km od kuce ili posjetiti mehanicara? Hmmm, ipak bih bio žena u ovom slucaju.
Sipo sam neki dan rashladnu tecnost i vjerovatno nisam dobro zatvorio cep pa mi je izbilo cep i iscurio mi antifriz. Dolio sam malo vode obicne i malo destilovane. Oce li biti kakvog belaja ili moram izbacit svu tecnost iz sustava i nasut novu?
Ti.zvukovi se ne mogu dihnosticirati preko foruma. Meni zviždalo nesto jednu vožnju, od tada ništa, psilje ne može ni mehaničar skontati sta je Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa ne moraš, samo sto nisi samo destilovanu dosuo? Nije ti dva litra iscurilo pa da razrijedis smjesu do te mjere da ima previše vode. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
jednostavno nisam imo destilovane na licu mjesta pa sam nasuo jedno pola litra obicne i pola litre destilovane. Iscurilo je jedno litar sigurno. Mislim da za sad nije bitno ako ima malo vise vode ipak je ljeto samo me brine da nije u sistem uslo zraka pa da nece bas najbolje hladit, iako temperatura motora nikad nije presla preko 90.
Ma samo pred zimu provjeri na koliko mrzne i ako treba pojačaj ga. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Jesi li sipao do maksimuma kad se to desilo? Pitam jer ako si opet dosuo do max. Izbiće ti ponovo tekućina, posuda treba da ima dovoljno zraka koji se sabije kad tekućina nabija pritisak. Zato je faktički najbolje držati između min i max oznake ili čak bliže minimumu
Jesam, nasuo sam do max i nisam dobro zatvorio to je i uzrokovalo problem. Helem imam jedno pitanje. Je li do mene ili nas tesko pokradaju ovde na auto djelovima? Gledam da zamjenim prednje diskove. Dobijem ponudu u intercars i traze mi 86KM po disku a u njemackoj isti taj disk istog proizvodjaca kosta 23 eura.
Nije pretjerano, zavisi i od proizvodjaca. Koje je auto u pitanju? 23€-50KM + carina, pdv i marza prodavaca, eto te na 86KM.
Auto je Chevrolet Lacetti. Pa valjda je taj u njemackoj isto platio PDV i carinu i marzu. Cak sam i ovde nasao debelo jeftinije u autohubu isti ti diskovi istog proizvođača za 56KM, u autokineticu 65 a u intercars 86
To je puna cijena 86KM,ostali daju rabat, zato je jeftinije. Garant C30013ABE Sent from my SM-S911B using Tapatalk
autohub online trgovina u kojoj neki sumljivi likovi ostavljaju dojam. https://ibb.co/k2zWhzY Isto kao kad na piku nadjes graficku po dobroj cijeni i kazes u plusu ili u genelecu je skuplje kradu nas. Uvijek se online moze naci dobrih cijena i uopste to ne mora znaciti da je neka prevara u pitanju al stvari dolaze na svoje kad se dodje do problema. Kako to rijesavaju prave firme a kako to rade ove kikiriki prodavnice. E to je ta razlika u cijeni.
Vjerovatno ko daje kakvu garanciju do 2 godine je i skuplje. Ao se malo potrudiš od radnje do radnje može se ista marka naći i jeftinije, a što se tiće diskova uvjek je razlika pretežno u samoj debljini diska tj. širini. Ja bi ubrzo trebao pločice izmijeniti do zime, diskovi mogu poderati još jedne pločice.
Ima li neko objašnjenje za ovo. U njemackoj je taj isti disk 20€. Gdje je caka? https://www.motointegrator.de/artikel/210006-bremsscheibe-abe-c30013abe-vorne-belueftet-1-stueck https://www.autodoc.de/abe/178509