All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Dobio bih slom da toliko pratim decilitre.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Sad sa 5w30 će biti 7, gotovo si

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam se sutra narucio u starline na mali servis, ne znam koju ce gradaciju nasuti :D meni je problem kako felge zamijeniti, ako mi bude lose vrijeme ne mogu u naselju, a u gepek ne mogu stati jedva dvije, moram nekog zvati da mi pomogne da prevezem... A opet zao mi sad da stavljam zimske da ih jebem po ovim vrucinama.

4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Vi ste rekli 7-10, ja bar očekujem 10-15, ipak SUV, težina, otpor zraka.

5. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Pratim da prcam Vas koji ste srali.

6. dams82

dams82 Overclocker

To je baš tužno da taj auto ne može prevest svoje točkove samostalno...

7. dmr

dmr Veteran foruma

Mora moc, sigurno nece da prlja sjedista :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

8. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ne moze ni meni u gepek :D

Fino dekicu po sjedistima i i sve ok, nit se uprlja nit pohaba sta, a prenese se sve odjednom :D

9. dams82

dams82 Overclocker

Ti imaš mali auto, a kod njega grdosija... Možda ne mogu ući kroz vrata, veliki kotači

10. zoi

zoi Veteran foruma

Zar moram staviti /s na kraj ;)

Ja kad vozim 90+% grad, board pokazuje 7,2 prosjek. Kad vozim mix gdje ima dosta magistrale, onda je 5,4. Kad supruga vozi, +1 na sve :D Kad hodam onda ne troši ništa :D Board laže nekih pola litra čini mi se.

11. dams82

dams82 Overclocker

Kako kod koga, kod mene je uglavnom bio tačan kad sam testirao, jednom je slagao 3 dcl manje, jednom 1 dcl više... Ali eto lakše mi se držati toga što piše nego svaki put mjeriti klasično... A moraš stavljati emoji, iako kad se sa zmijancem raspravlja priča je škakljiva

12. zoi

zoi Veteran foruma

Ma generalno je meni ova priča o potrošnji bezveze. Skontali smo koliko troši, čemu stalno postavljanje tih stvari sa istog auta? Bolje slušati Qlera kako se pati sa mezimcem :D

13. Qler

Qler Veteran foruma

Ljetne 20ke sa gumama ne mogu ni naviriti. Cak i kad oborim sjedista mislim da mozda tri mogu stati... 17ke zimske nisam ni probao, ali krajnji obim je tu negdje, tako da sumnjam da bi i one mogle... Jebi ga, nije auto najprakticnije :)

14. Haker

Haker Veteran foruma

Cekaj samo sad da dmr uleti sa 2l prosjecnom i tako svaki put ista prica svako par stranica.

Sent from my iPad using Tapatalk

15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Niste dugo
    Najjednostavnije ti je da rezervises hotel za gume u nekom od servisa. Vjerojatno Starline ima.

16. selvin

selvin Moderator

Kakva tezina, pa 12kg je tezi od oktavije tvoje stare, a po specs bi trebao trositi kombinovano 1.1l manje. Ali posto je tebi oktavija trosila 3l, haman 3008 ne bi trebala preci 2l...

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  17. Qler

Qler Veteran foruma

Ma kontao sam da ih ostavim negdje. Sutra cu bas pitati. Do sad sam uvijek ja mijenjao, lagano na vikendicu i bez srkleta i zurbe. Cejf neki... a sad nit vremena, nit eto prostora, a vala ni volje nemam...

18. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

A jebemu pa to baš sranje. Kod mene 18" bez problema.

Što se tiče hotela, Sava je bila povoljna dosta, ovako mijenjanje guma + sezonski hotel 50ak KM.

19. dams82

dams82 Overclocker

Ako neko nije bio na času da se ponovi

20. Qler

Qler Veteran foruma

Ma sve su ovo slatke muke :D kad sam imao Fiestu sa 15'' ljetnim :D i 14'' zimskim i mastao o ovakvim autima, sigurno nisam kontao ma necu, nemam gdje felge :D

aNaToMiC ! likes this.