Sva su nova sad preskupa, ako hoces imalo prostranije i udobnije ponesi 100 hiljada maraka za 150 konja.
Upravo. Eno novi A5 izasao sa 35 tfsi 150ks 95k, a u boljoj opremi 105k+ Isti motor i mjenjac A4 trenutni model je 70k. Razlika 25k je previše.
Pa zato sto nije cijenom kao passat. Eto pogledaj 2020/21 godiste passat kosta 53-55k sa 150ks dsg mjenjac ako ces pristojnu kilometrazu. Takvu Octaviu mozes naci i za 40k jer nova octavia tih specs je 60-63k a passat 80+. Pogledajte malo cijene ili napisite da komentarisete auta stara 10+ godina sa cijenama iz doba korone. Jer to sto pisete ni iz bliza nije stanje na trzistu.
Nije on skontao haman šta je Best Buy. To što sam platio 27k auto staro 5 godina. Ili sam za te pare trebao kupiti Škodu staru 10 godina.
Ma cijene novih auta su otisle u 3pm. Dacija Duster hibrid ili benzin blizu 30k eura. Za godinu cu mjenjati golfa, i vjerovatno cu uzeti Octaviju karavan, jer ima tonu prostora a i dalje mogu da je koristim kao daily driver. Od karavana ce biti jos u igri Superb/A4/Passat/Mazda 6, ali kontam da takva auta postaju prevelika za grad i da mi treba jos jedno manje auto. Druga alternativa jeste Rav4 hibrid/Skoda Kodiaq/Mazda CX60. Supruga zeli Rav4 vec duze vrijeme, 15 godina garancije u Njemackoj, kontam da bi bio miran sigurno 5-7 godina. Meni nekako bezlicno auto, na autoputu nije nesto stedljiv, ali sretna zena sretan brak. Skoda Kodiaq mi je uvijek bio miljenik, ali on mora da ide u dizel varijanti jer 1.5 TSI na onakvu karoseriju i pun gepek gubi smisao. Dizel varijanta je preko 50k, a u malo boljoj opremi je 60k. 2.0 TSI nema smisla. Mazda CX-60 za mene najbolji izbor, za iste pare koliko bi dao za Kodiaqa imam 3.3 V6 dizel. Na kraju ce biti Mazda CX-60 vs Toyota Rav4, servisna mreza i garancija ce da igra glavnu ulogu. Kod Mazda je ovo novi dizel motor, i tek cemo saznati kroz 1-2 godine kako su se pokazali. Pri tome moram kupiti i jos jedno manje auto za grada Tuscon ili Sportage, cjenovno dodje kao Rav4, pri tome mislim da je Rav4 mnogo ozbiljniji auto.
Nista aktuelni 2.0 TDI nije prikladniji od 1.5 TSI-a, DSG vrati dvije nize i efektivna razlika u momentu ne postoji, a bas su ga zakomplikovali sa duplim SCR-om, skracenim intervalima DPF regeneracije, cak i ulje hoce piti.
A u Golfu mi je ovaj novi 1.5 TSI OPF. Na proljetnom servisu na 13k km, 1 ltr ulja mi je falilo. Od marta sam presao 10k, i u Augustu odem na ljetni servis, opet 1ltr falilo. Pitam servisere koliko je normalno da trosi ulja, ne vozim sada prebrzo. Kazu servisni interval je 30k km ili 2 godine, a moze da trosi i 1ltr ulja na par hiljada kilometara to je normalno. Ja se odvalim smijati i kazem im pa nije ovo Ferrari nego Golf. Edit: - Dok ovo citam, najbolja opcija je Rav4 pa kada bude trebalo neka supruga vozi auto na servis
Tačno ne znam šta bih kupio, ha novo ili polovno u toj nekoj "kompakt" klasi. da je tako nazovem.. Nebitno brend, toliko je sve plastično postalo odavno da su samo nijanse razlika pa šta ko voli... Izgleda da se valja naviknuti na te plastične gluposti kod svakoga
Danasnja auta su konfekcija, ako ces novo, bar meni je bitno servisna mreza i garancija. Da ne moras ici u susjedni grad na servis, ili da cekas rezervni dio pola godine da dodje. Ja volim Mazdu i Toyotu, prkose ovim eko supcima. Koji ti je budzet?
A sta uzeti iz VW grupacije, mislim na motore? ID program im je dobar, gledam isto ID7, ali ja imam anksioznost kada mi je gorivo dodje na 1/4 kamoli struja
Nista ? Realno sve je danas bez garancije govno, previse stvari koje mogu crknuti, a sa garancijom skupo. Kako god okrenes izuju te.
Doslo vrijeme da ce se morati kupovati starija auta i ostavis sa strane 5000 KM,da imas za popravke I opet ce biti jeftinije nego ovo najnovije smece sto se pravi i prodaje,sa ovim suludim cijenama. Pogledajte na sta lici novi Santa Fe...meni je ovo ocajan dizajn,nista ruznije nisam vidio godinama. Ne znam je li ruzniji spolja ili iznutra 2024 Hyundai Santa Fe: Form Follows Function - The Car Guide A tek zadnji dio kako je gadan Kao americki oni dzipovi iz 90tih.