AD Blue se isključi, a lanac preventivno zamijeni, iste dimenzije - englez, sve zajedno par stotina KM. Sjećam se da su me prepadali sa 1.9 BXE motorom na škodi, kako izbije cilindar, Škoda prešla 400k i ništa.
Pa 4 pravi otvorene vožnje, ovo je kombinovano zadnjih 5k po čukama i Varešu, brda, snijeg kao u put do kuće i sl.
Kao sto sam vec govorio, nemoguće je na tom autu postići ispod 5l na uzorku većem od 2k kilometara. Dzaba si ovdje dosađivao sa silnim snimanjem od 4l na ravnici bez diranja gasa Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Da vozim brzinama ko tale lagano bi imao potrosnju tipa 5,8 a 50% veca zapremina, snaga, moment, i sigurno 150 kila teze auto.
Moj deda je ovaj auto vozio 30km do jednog grada i 30 nazad i samo za to ga je koristio. Ravno sve pravci znaci idealnije ne može i strogo po ograničenju a to je da umreš od dosade za tih 30km i bilo mu 5.0. Tako da mi je jasno kako tale vozi Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Buraz, o čemu ti pričaš. Ja auto vozim na isti način uvijek, i u toku ljeta i jeseni naravno tad je potrošnja manja do 5 l, sad je snijeg i minusi pa je prosjek malo podigao ali opet ne onih tvojih 7 litara koje si tvrdio da 1.5 HDi trosi, mozda i troši ako je neispravan. Ovo je sličan motor 1.5 TDCi, dino i damir su potvrdili potrošnjom, a da ti kazem, sa 96 kW ide ko zmaj. Sviđa mi se nizak drag coeff. Ja ga lako potjeram do 200 km/h. Mogu misliti kako ide 2.0 sa 180 KS ili onaj hibrid sa 300 KS.
Može itekako i bilo je 4.7, obzirom da sam pržio do slovenije i nazad bio je podigao na 5, i sad zimi na 5.3, u ljeto će opet biti prosjek ispod 5. Ali ja ovo auto ne vozim štedljivo, vozimo ga supruga i ja, vjerujem da je zbog 6 speed manuelca potrošnja dosta niža od automata ali daleko od onih tvojih 7 litara i tvog đeda, ili lik ne zna voziti, ili to auto ima problem.
Moj 3.0 sad na 1750km autoputa do Budimpešte i Beča, Ljubljane Zagreba trošio 6.4... Jebi ga, mislim da 130KS I 1500ccm više vrijede taj litra/litar i po više
Nisam ja auto kupio radi potrošnje, niti 4x4 potrebe, kupio sam ga jer mi se auto sviđa od kako je izašlo, nadam se da će ti rođo dobiti neki 2.0 u GT opremi pa da doplatim, do tad se fura ovo. A ti uživaj u CLS, meni se sviđala GLA i da sam momak uzeo bih, ipak je nas 4-oro, malo je to, Q5, GLC mi je previše, VW, Škoda i Seat cross previše dosadno.
Moj kum je imao tog 2.0 u full opremi, al baš baš ful. Šminka bio auto. I ja sam ovog uzeo što mi se sviđa 6ak I zadnja vuča