All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. AggressoR

AggressoR Komšija

Mene pocne pluca bolit kad GA nema.

2. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Haha jest, nesto se tijelo zbuni kad je cist zrak, nije naviklo :D

3. veki81

veki81 Aktivista

Lezi ispod auspuha da dodjes sebi :D

4. AggressoR

AggressoR Komšija

Uvijek sacekam da Alfa ili Fiat pocnu cistit dpf, pa onda legnem ispod.

5. veki81

veki81 Aktivista

Ih to ti vec dodje ko respirator :D

6. AggressoR

AggressoR Komšija

Ali kvalitetniji nego od maline.

7. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Potrošnja nakon 5000 km.

8. dams82

dams82 Overclocker

Nije loše, za suv odlično.
    Kod mene je nakon 7000 pređenih 5.0.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Docega ga lanac i adblue i kosta ga to sve ko da je trosio 10,3 :eek:

10. Bio_Sam_Zmijanac

AD Blue se isključi, a lanac preventivno zamijeni, iste dimenzije - englez, sve zajedno par stotina KM.
    Sjećam se da su me prepadali sa 1.9 BXE motorom na škodi, kako izbije cilindar, Škoda prešla 400k i ništa.

Last edited: Jan 3, 2025
  11. Haker

Haker Veteran foruma

Ovo je realnije, sta bi sa 4.0

12. Bio_Sam_Zmijanac

Pa 4 pravi otvorene vožnje, ovo je kombinovano zadnjih 5k po čukama i Varešu, brda, snijeg kao u put do kuće i sl.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Kao sto sam vec govorio, nemoguće je na tom autu postići ispod 5l na uzorku većem od 2k kilometara. Dzaba si ovdje dosađivao sa silnim snimanjem od 4l na ravnici bez diranja gasa :)

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Da vozim brzinama ko tale lagano bi imao potrosnju tipa 5,8 a 50% veca zapremina, snaga, moment, i sigurno 150 kila teze auto.

15. Haker

Haker Veteran foruma

Moj deda je ovaj auto vozio 30km do jednog grada i 30 nazad i samo za to ga je koristio. Ravno sve pravci znaci idealnije ne može i strogo po ograničenju a to je da umreš od dosade za tih 30km i bilo mu 5.0. Tako da mi je jasno kako tale vozi :D

16. Bio_Sam_Zmijanac

Buraz, o čemu ti pričaš.
    Ja auto vozim na isti način uvijek, i u toku ljeta i jeseni naravno tad je potrošnja manja do 5 l, sad je snijeg i minusi pa je prosjek malo podigao ali opet ne onih tvojih 7 litara koje si tvrdio da 1.5 HDi trosi, mozda i troši ako je neispravan.
    Ovo je sličan motor 1.5 TDCi, dino i damir su potvrdili potrošnjom, a da ti kazem, sa 96 kW ide ko zmaj. Sviđa mi se nizak drag coeff. Ja ga lako potjeram do 200 km/h. Mogu misliti kako ide 2.0 sa 180 KS ili onaj hibrid sa 300 KS.

17. Bio_Sam_Zmijanac

Može itekako i bilo je 4.7, obzirom da sam pržio do slovenije i nazad bio je podigao na 5, i sad zimi na 5.3, u ljeto će opet biti prosjek ispod 5.
    Ali ja ovo auto ne vozim štedljivo, vozimo ga supruga i ja, vjerujem da je zbog 6 speed manuelca potrošnja dosta niža od automata ali daleko od onih tvojih 7 litara i tvog đeda, ili lik ne zna voziti, ili to auto ima problem.

18. Qler

Qler Veteran foruma

Moj 3.0 sad na 1750km autoputa do Budimpešte i Beča, Ljubljane Zagreba trošio 6.4... Jebi ga, mislim da 130KS I 1500ccm više vrijede taj litra/litar i po više :)

Bio_Sam_Zmijanac and zippoo like this.
  19. Bio_Sam_Zmijanac

Nisam ja auto kupio radi potrošnje, niti 4x4 potrebe, kupio sam ga jer mi se auto sviđa od kako je izašlo, nadam se da će ti rođo dobiti neki 2.0 u GT opremi pa da doplatim, do tad se fura ovo. A ti uživaj u CLS, meni se sviđala GLA i da sam momak uzeo bih, ipak je nas 4-oro, malo je to, Q5, GLC mi je previše, VW, Škoda i Seat cross previše dosadno.

Last edited: Jan 4, 2025
  20. Qler

Qler Veteran foruma

Moj kum je imao tog 2.0 u full opremi, al baš baš ful. Šminka bio auto.

I ja sam ovog uzeo što mi se sviđa :) 6ak I zadnja vuča