All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. zoi

zoi Veteran foruma

Izuzetno nekvalitetne bandere, nažalost.

Last edited: Dec 25, 2024
  2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Mislim da bandere nisu problem ovdje,nego jednostavno opterecenje preko statistickog proracuna i dolazi naravno do pucanja. Moguce i da su neke losijeg kvaliteta,ishrdjale iznutra i sta ti ja znam ali kada se sruci drvo puno snijega na zice izmedju dvije bandere,sa opterecenjem od 10+ tona i kada jos brzo padne,logicno da ce je samljeti.

3. zoi

zoi Veteran foruma

Pa nekvalitete bandere koje nisu napravljene da se nose sa tim uvjetima. Neće je postavljati u pustinju, zna se kakvi su uslovi kod nas i šta i kako treba da bude. Ne možeš kod svakog ozbiljnijeg snijega imati pucanje bandera, da ljudi danima ostaju bez struje. Svi koji imamo 30+ godina znamo kakve su zime prije bile i kakvi snijegovi, nije ovo sad ništa posebno.

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa vjerovatno da ima "ustede materijala" u tim banderama,jer ne postoje standardi kod nas ni za sta i svi rade po "svojim" standardima ali evo kod nas u Gr ima firma koja izradjuje te bandere...ne znam da sam kada vidio pucanje bandere koje je radila Tehna. Ne znam koja firma to jos izradjuje,ali vjerovatno ih ima ,samo se ne zna od koga dobavljaju bandere ovi iz EP...da li to ide lokalno ili ...ko zna

5. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

U Varesu palo od 100 do 120 cm.
    Sve normala. Ovdje je infrastruktura spremna za ovakve stvari. Nije bilo nestanka struje.

aNaToMiC ! likes this.
  6. Bio_Sam_Zmijanac

Život na planini ima čari :D

p4ja likes this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Fino zabijelilo.
    Kod mene se vec i otopio,ostalo 20cm.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Ja imam neke prijatelje rodom iz Varesa, pa znamo ljeti otici tamo. Lijepa varos..

9. Bio_Sam_Zmijanac

Nama su se smijali kada smo ovdje došli.
    A gradić ima sve: Vrtić, Osnovna i Srednja, nema narkomnije, sređen dom zdravlja, Centrotrans svaki 1h do Sarajeva. Ovdje je zakon biti policajac, u tri godine jedini događaj je da je medvjed svratio do grada i da je bila jedna tuča pijanaca.
    Nama djevojčica od drugog razreda ide sama u školu i bude sama u stanu dok se ne vratimo sa posla a mali je u vrtiću.
    Prosli utorak išli u Vema Visoko na dodjelu paketića, kad se nismo ugušili u smogu (gore nego prašina u rudniku), kašljali sve 4-oro, vidim tamo ljudi navikli na to.
    Ono što Vareš krasi je to da nema smoga i magle nikad, čist zrak, kraljevska voda, nema kriminala i narkomanije. Mana je pristup i vjeorvatno kada djeca porastu ovo će im biti dosadno.

aNaToMiC ! likes this.
  10. Qler

Qler Veteran foruma

Sigurno kad porastu će im biti dosadno. Grad je nažalost slijepo crijevo i bio je skoro mrtav dok ovaj rudnik nije proradio. Al imaju fin restoran :)

11. XTRage

XTRage Veteran foruma

Bestbuy grad.

hurmash1ca likes this.
  12. Bio_Sam_Zmijanac

Ima ih više. Ali ovaj je najbolji, večera je ovdje redovna bar jednom sedmično :)
    https://g.co/kgs/bL1DquN
    Naravno, gdje je to u BiH kirija 200 KM, a rezije 150 KM, sigurno ne u Sarajevu.
    Sigurno bi u Sarajevu uštedio za kratko vrijeme za prelaz sa Peugeota 307 na Octaviu pa na 3008. Ovdje je kafa 1,5 KM, u većem gradu baciš bar 1000 KM niz vodu mjesečno na razliku cijena.
    Skoro pojeo palačinke dole u SCC, sramota koja cijena i koji jad. Palacinci moraju da drže bar 1h sat lopatanja snijega.
    Ovo su palačinci iz Vareša :)
    Sve je bitno.

Last edited: Dec 26, 2024
  13. ibran

ibran Aktivista

Kolega hvala ti na fotkama i videu što me vratim 30 godina, mogu misliti kako je preko Zvijezde i na Perunu.:)

14. Haker

Haker Veteran foruma

Tale opisuje svako malo selo i potedi sa glavnim gradom :D

Ja ne mogu da vjerujem da ti je to dobra hrana, malo grila i palačinci.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Tale mogao si ovo sve staviti pod spoilere, napravio si kilometarsku stranicu.

16. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Vares je jedno od najsablasnijih mjesta u kojim sam bio, Srebrenica je losija jedino, nista mi drugo ne pada napamet. Ako se nije sta promijenilo u zadnjih 10 godina.

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Vares je sada za zaraditi i ko ima malu djecu odlican. Odnos zarade i troskova je odlican i puno novca ostane u dzepu . Ja isto tako gledam,nije bitno koliko zaradim,bitno je koliko ostane. A od tog novca se moze jednom mjesecno otici van Varesa i uzivati. Nije ni da vi iz Sarajeva idete svaku noc kod Seje Brajlovica ili kod Kibeta,pustite preseravanja. Mana je sto je izolovan i daleko od civilizacije ali eto ,sada ima taj rudnik,pa ima vise i ljudi pa je zivlje odmah...mozes otici na pivo,u restoran i laganica. Tacno se bacim u razmisljanje da tako odem naslijepo u neko novo mjesto i otvorim kakvu radnjicu ili nesto sto fali tu,pa malo promjene napraviti. A razmisljao sam o Varesu ili dole Hercegovina,Trebinje...samo sto dole kriminala ima kao u americkim filmovima

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa promojenilo se svasta nesto,dosao rudnik,dosle vece plate,dosli pismeniji ljudi,inzinjeri...gdje ima ljudi,ima i zivota. Ja sam jednom u zivotu prosao kroz Vares,ima tome i 20 godina i isto tqkvo misljenje sam imao o Varesu a evo sada nam Tale dijeli slike i restorane iz Varesa,vidis da ima svega

19. Qler

Qler Veteran foruma

Mozemo otvoriti drugu temu, a ovdje jedino da nastavimo o tome kako je fed subic pregrmio ovaj snijeg :)

20. Bio_Sam_Zmijanac

Preko Zvijezde samo jedna traka čista, previše je snijega, da se mimoiđeš, moraš lopatati, ali nema saobraćaja. Opet Fino, nigdje nije niko zaglavio.

Fali Mobitel i PC servis.