Vraca gorivo krenem na put na rezervi nakon 1000km pun i naravno, ispod 180 idem samo kad krecem sa naplatnih
Evo od real company uzeo 5l mobil ulje i mann filter ulja 90km 10km je mann filter ulja plus dostava im je džaba. Pa eto ko troši mobil opet preporuka za real company Sent from my SM-S911B using Tapatalk
ima li različitih utora za upaljač u autu? naručio sam sebi kao fol malo kvalitetniji punjač za auto, ali ne radi. poslali su mi novi, i taj ne radi. mene šta zanima posto sam iz USA naručivao dali se razlikuju ovi utori za upaljač ili su univerzalne veličine u čitavom svijetu? naručio sam ovaj direktno s njihove stranice https://satechi.net/products/40w-du...efined/products/40w-dual-usb-c-pd-car-charger sad posto je ovo dno nekakvo drugačije nego kod ostalih, šire, jeli moguće da je do toga? probao na mercedes, opel, golf sve 2010g+ niti u jednom ne rade oba ova sto sam uzeo. isprobam ovaj neki bezvezni sto se vuče godinama zasvijetli odmah i radi bez problema, tako da nije do samog upaljača, tj radi utor. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Trebalo bi da su univerzalni… ja sam imao huawei fast charge, taj i sad ga imam, ali sam kupio u domod i Samsung fast charge djeca nazad huawei ja samsung
Ja uzeo na temu neki no name kineski i radi na Evropsko auto, uzeo i magsafe nosač sa bežičnim punjenjem, sve radi super. Sad je čudno da taj američki ne radi. Jedino da nije kompatibilan, ali ni to nema logike, 12v su auta i tamo, a vjerujem da rade ovi I na 24v isto.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Vidim da je masa povisoko a i plus je spicast. A ko zna kakvo je stanje utičnice. Ako je prljavo bas u sredini ne moze ostvariti kontakt ili nije dovoljno duboka da dodirne masu. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Uporedi duzinu, odnosno razmak kada vec imas taj stari neki, ovo sa strane od dna. Moze li uopste proci to do kraja obzirom da je sire? Provjeri pravi li kontakt
Trebala bi biti na max neka 2cm masa od dna utičnice.... Možda čak i manje.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
E napati me filter ulja. My ass bilo koji, popustio dihtung od poklopca filtera i sljevalo se dole ulje. Prvo osjetim smrad ulja kad ugasim auto, pogledam dole izduvna grana masna, zavucem se kontam hladnjak ulja. Na kraju skontam poklopac i dole se sljevalo ulje. Sad mann kao i do sada i nema problema. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Uvijek ga naulji prije zavrtanja. Da lijepo klizne, inače se to može desit da curi ili čak ne curi, ali kasnije ga teško odvrnuti. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Jesam, i bas pazim čim se pritegne dotegnem malo i to je to. Nego pored izduvne grane je kućište filtera vjerovatno od toplote i ciklusa hlađenja otišao. Samo glupost, pola dana proveo dok ne skonta odakle curi Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Dobar si, nedavno servis na autu i pusta filter ulja, malo ga dotegnem (25 nm se doteze), 7 dana vozim i onda opet malo pusti kad je hladno. I reko uzet cu drugi (mozda gumica zeza) i zamjeniti. Skinem kuciste filtera i imam sta vidjeti, majstor nije stavio gumicu na kuciste, samo drzalo plasticno kuciste da ne curi ulje. Sreca filter dolazi s gornje strane pa nisam morao ispustati ulje. Ujedno mi malo pocelo smrditi na sagorijevanje u kabini kad se ne kreces i to rijesim. Podloska na cetvrtoj dizni pustala, zamjenim sve i ljepota. sreca ni jedna nije zapekla dizna, 6KM 4 podloske.
Meni ulje bilo staro 4000 km kontam kad se vec zavlačim ispod da očistim ulje odmah i ispustim staro Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kod mene na poslu security vozi staru Merivu, kupio je prije dvije i po godine, presao 20 hiljada, nije jos ulje mijenjao. Kaze mijenjao prosli vlasnik, cekam da se upali lampica pa da zamjenim. Ma bravo reko, samo vozi
Hajd makar zna da mu auto ne trosi ulje. Cim je izgurao 20 000. (Mislim da je interval 30 000 po ecu)
Ma znam, pogotov ako je konstatno paljenje - gasenje vozila. Kad se automobil dnevno vozi pod 100-200 km bez gasenja onda i nekako moze izgurati 30 000km. A i taj interval je tako napravljen zbog EKOLOGIJE. I sve zavisi od ulja isto.