Jel neko isao na sudsko odlucivanje kaze? Mislim da me danas skide presetac u zoni 60, 10-20 metara nize pocinje zona 70 a ja sam vec u zoni 60 vozio preko 80 (upali ciscenje dpf-a i ja stisnem, od kurznog na Siporexu prema Sickom) Zbog posla mi treba vozacka, imam drugu opciju posto vozilo nije na meni ali osoba na kojoj je nema vozacke nikako. Napravit se budala i reci neka kaze da je ona vozila, to je 400 KM kaze (nema polozeno) + kazna za prebrzu voznju. Ako bude obicna kazna onda nista sudsko, platit i kraj price.
Ma to je standardna procedura, nisam licno, ali znam x ljudi sto su išli. Na sudsko mozes to dobit kao novcanu ako bude bilo oduzimanje, cak i ako ti nije prva takva kazna ako ti treba zbog posla. Ali dobijes punu kaznu i uslovno pa ce ti poduplat zabranu ako ponoviš u roku od 6mj. Ja nisam nikad za to prebacivanje kazne na drugu osobu jer je rizik, mislim cak i kazneno djelo. Pa da zbog obicnog prekrsaja se uvalis u veci problem.
Ma zadnje oduzimanje vozacke je bilo mozda prije vise od 12 godina i to na 12 sati (24)). Rado bi platio i duplu kaznu samo da ne diraju vozacku. (mozda i ne bude za oduzimanje kad dodje, ali valja biti spreman na sve) Znam da je kazneno djelo ali vecina tako radi i to bi bila zadnja opcija.
Sacekaj prvo da vidis sta ce ti doci, mozda ce biti samo novcana kazna. Hoce brzina nekada i slagati, pokaze brze nego sto jeste.
Ma znam da laze, i znam koliko kod mene na zimskim gumama laze (oko 10km na 100), ali caka tacno ne znam koliko sam presao. (po satu kazaljka malo ispod 100, a po gps je 88-89)
Mozda i neces fasovati veliku kaznu,mozda samo za brzinu...jer kao sto kazes svaki sat laze plus ne znas na kojoj te brzini presretac okinuo.
Sestri mi neki vandali klepili zmigavce sa strane, gdje naci ovo? Znaci ukrali i sijalicu i “far”. Sent from my iPhone using Tapatalk
Haha pa kakve veze ima koji je auto? Naravno treba tipski dio, ali ima li ovoga npr u Motorexu, nema? Auto je Corsa C. Sent from my iPhone using Tapatalk
Olx ako nemas otpad nikakav blizu. (u auto dijelvima i ako ima dosta je veca cijena a i zamjenski je, bolje na otpadu naci orginalni-polovni)
zet vozi megane karavan 2007, vazda mu nesto skinu, ili zadnji brisac, ili poklopac retrovizora, tablicu mu jednom ukrali
Nevjerojatno stvarno, ako nemas novca za tako jeftin dio, nemoj ni voziti auto. Prije bih rekao da se djeca zajebaju sa zivotom.