Nista nije ispravljeno, isti remen do 2024. kad je stavljen lanac, za godinu-dvije ce se lanac raspadati
Tale, moj prosli mondeo je bio 96kW. 2.0tdci, ide to auto fino, ali brate daleko je to od zmaja poslije sam imao onog Mk4 od 120kW, i on je vec OK za neke rahat voznje po magistrali, da mozes preteci bez nekih sekiracija. Ali realno, sve ispod 150KS danas, je slabo za opustene voznje. Naravno, moze se voziti i sa slabijim, sve je to OK, samo razlika je kad pretices nekoga ko ide 60-70 sa 130KS i sa 150KS, a da ne pricam o vise...
3.0 V6 dizel, po gradu 12/13 auto put cca 7 na 140km/h (evo nedavno isao na put sa porodicom (Sarajevo-Budimpesta-Bratislava-Bec-Ljubljana-Zagreb-Sarajevo) presao 1760km po BC prosjecna potrosnja 6,4l/100km)
Ja se moram na žalost složiti sa taletom, družio sam se nekoliko dana sa novom Astrom i tim motorom i daleko od toga da je trom, za svoju snagu i kubikažu ide dobro, ispucao sam i maksimalnu propisanu sa četvero ljudi u autu. Samo što jeste činjenica da je snaga izuzetno nelinearna, ne bih ga nikad sa manuelcem, nikad ne znaš koliku snagu će u datom momentu ispucati, za autoputa je s druge strane odličan.
E bas ta nelinearnost buni taleta pa misli da leti, sjede onda u auto koje ubrzava linearno ali puno bolje od njegovog pa misli da je sporo.
To su ti PSA motori (sa wet-belt problemom) 1.2 PureTech (3 cilindra), s tim da 1.5 BlueHDi ima lanac i 4 cilindra su, ali zato ima DPF. Svi se oni ugrađuju u Peugeot, Citroen, Opel... Problem im je zubčati koji pliva u ulju koji ne traje koliko je fabrika propisala. Lanac je tu imao definitivno trebao ići. Po onome što sam pročitao i pregledao na YT jako je bitno mijenjati ulje prije intervala tj. svakih 10.000 km a zubčasti na 60-70.000 km. Pored toga ti motori malo više troše u odnosu na dizel i nemaju ono sranje od DPF.
https://olx.ba/artikal/65979746 Zadnja serija motora kako treba. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Od tad su auta 30-50% poskupila, jest nekad tad na akciji bila 30k, ispade samo 5k izgubila. Ali je sad na akciji 40k ista takva. Tako da je 15k jeftinija u odnosu na novu. Sa svakim autom je tako, te godine je passat 8 1.6 tdi 120ks bio 37 hiljada nov, sad sličan takav 50-60+. Za auto koje je jos pod garancijom i relativno malom kilometrazom je dobar deal. Na stranu sto je dizajn zastario, ali za te pare moze dobit samo nešto pregaženo ako hoce 2018+. Nisam bas siguran da ima nekih boljih alternativa niti vidim da je neko postavio prijedlog osim ovaj svercerski Sestovac sto je dams poslao. Iskreno bih preskočio njih. Ali Kuga je ok izbor, samo sto tih godista i te kilometraze ne moze za te pare bas sa pouzdanom historijom.
Ja bih se radije kockao i uzeo nesto bolje, jače i luksuznije auto, ova corola je bas autobus. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Naspram grandlanda 1.2T je ovo bolje, jace i luksuznije Ispod 30k je nezahvalno ici na mladji SUV. Ali za 34-35k se prosiruje izbor.
Ma tromo auto, slabo ide, a 3008 se na 190 km/h natjera za časak. Ne kontam da neko moẓ̌e reći da je motor od 96 kw i 300 Nm na autu od 1300 kg tromost.
Sta ces reci tek kod mene 110kw ali na 1650kg, ne ide nikako. Jbg, izgleda je sad donja granica za normalnu voznju, da vozilo nije tromo negdje oko 300ks i 600Nm i tezina do 1200kg, sve ispod toga je za babe i djedove. Ostarili smo tale, gotovo je.
Ja bih najradije V6 atmosferca, benzin, al su izumrli i ne znam gdje bih ga vozio u TK kada nemamo metar autoputa niti brze ceste.
Izmedju dva kruzna, Siporex-Bukinje i nadaj se da nema skoda. hhh (mozes produzit i do petlje pa se na njoj okrenes)
Sto se tice preformansi bolje ide sa tim 1.2t nego ovaj 1.6 atmo mada su oba losa opcija. Sto se tice svega ostalog opel je bolji osim pouzdanosti. Svakako nijedan ja ne bih. Za tu lovu kia sportage ili tusson su dobar izbor Sent from my SM-S911B using Tapatalk