Kako misliš ne daju? Pa neću se trkati, ako ide sporo preteknem, ako ide dovoljno brzo idem i ja za njim.... Imam s remapom oko 145 konja, taman je to.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ima svakakvih likova, ali najgori su oni peglači sto voze malo ispod ograničenja i obavezno istim tempom bila krivina ili pravac. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Volio bih da možeš probat moj auto, promjenio bi mišljenje. Ja ga natrpam da se jedva gepek zatvori, nas 4 i klima dere i idemo s mora npr, ja uz bradinu ne osjetim ništa veće opterećenje nego kad smo npr žena i ja sami sa praznim gepekom. Ide ba sasvim ok. A drago mi je sa si sebi ispunio snove, i ja sam sebi, nisu nam isti snovi naravno.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Od njih su mi samo gori od onih što me pretiču na punoj, a ja već na granici da prekoračim i onih 10 što kradem.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nakon više od tri godine vožnje buraz me nagovori, lijepo se primilo baš, mada i onako je bio ok. Pa većina seru da su motori ispod 2.0 slabi, a 2.0 je do skoro isto imao 66,74,85 kilovata, to su sad snage koje daju manje kubikaže, dok je 2.0 otišao daleko od toga.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Vidi se da smo ostarili, svako par mj vrlo slicne rasprave dok se malo ne zaboravi pa opet treba da shvatite, ko ima dovoljno konja on se ne zali na forumu, ovi sto nemaju ili im se kvare auta, oni cesce pisu
Ma Kubi I su za naše geografije neophodni. Evo kum ima Mondea karavana 2.0 120kW Mk4. Nemo dan uzme MK5 1.6 dizel, mislim oko 120KS... Vozio ga mjesec, otišao do Mostara i nazad, skine starog sa pika proda novog. Kaže jarane, nije to to. Ide on, ide nije problem. Al osjetim da nije to to. Da ga derem više za isti rezultat kao na prošlom...
U paralelnom univerzumu svi bi mi kupili neveru da imamo brdo para. Slabo da ima muskaraca koje ne privlace konji i brzina pa makar nek je i neiskoristeno. A u realnosti, svako se prilagodi situaciji u zivotu, porodici, budzetu, potrebama itd. Eventualno neko malo iskoci iz tog okvira i to je to. Problem sa konjima je kad se naviknes na vise tesko se rastat, i najbolje je dok mislis da 66kw leti i tome se prilagodis, ali da znas sta auto moze, a nije da mislis da leti preko Karaule. Leti u makazice. Edit: @Qler Eto tvoj jaran je potvrdio moj komentar, naviko se na konje i uzeo novije sa manje KS i ne stima mu.
E kad se sjetim, sjednem iza 250ks u curinog pezoa 1007 1.6 benz 120ks, al nije to ni malo konja koliko je onaj robotski automatik mjenjac spor… tu sam osijedio
@dams82 kaže manuelac, nema kubika, nema konja... Nije kaže to to. A dobar bio vidio si. Opreme ko u priči. @mobsterc taj robotizovani mjenjač je najveće zlo koje možeš staviti u auto.
Pa svi gledaju konje ali u realnosti su NM važniji, a notor sa više kubika ih uvijek vise ima. Znaš kako je Enzo Ferrari rekao, Njutn metri dobijaju utrke konji prodaju auta. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Onda sam ja neki unikat jbt. Ja prije ovog vozio načipovanog golfa 1 9 tdi sa nekih 150 konja, to je bilo nevjerovatno kako je to čupalo, ko god je probao bio je iznenađen.... I kad sam zamjenio za focusa uopšte nisam imao problem da se naviknem na nedostatak snage.... U pravu si da svi vole snagu, ali nije sve u snazi.... Meni je drago što me auto služi kvalitetno, što ne troši mnogo, nego da ima još 100 konja, a da se nešto kvari i da mi uzima još hiljadu KM godišnje za gorivo.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma sumnjam da je 1007 bio sa 120KS, vecina je oko 40-60kw bila Edit: evo gledam bio je najjaci motor u njemu 110ks, vjerovatno je taj
Trebao je to prvo provozat pa onda kupit.... Ali valjda ga nije koštao mnogo taj pokušaj.... 115KS je taj motor 1.6tdci Sent from my SM-S911B using Tapatalk