Zadnji kraj, ovo je golf 5,octavia mk2, A3, Leon, Toledo. Postoje male i velike kočnice na tim autima pozadi, ovo su velike, one rjeđe idu... Pločice mogu i na passat 6 i 7. Ako imaš kataloške brojeve stavi pa da potvrdimo 100% Sent from my SM-G990B using Tapatalk
Juce predvece opro auto od soli i jos poslije bilo na kisi pokislo skroz. Jutros kreno i struzu plocice po diskovima, bas se cuje. Pa eto da se i ja prijavim, nije auto u garazi al je strugalo A obicno poslije pranja provozam auto malo da se dodatni osusi, al sad nisam. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Koliko sam uspio naci, cine se ovi diskovi: https://en.ridex.eu/product/7998943 AUDI A3 Sportback (8PA) (Year of Construction 09.2004 - 03.2013, 90 - 250 PS, Diesel, Petrol, Petrol/Ethanol) Samo ne znam da li velicina igra ulogu? Nesto ne bih rekao da su kod mene 282mm diskovi pozadi.
Naravno da igra, vidis da je i raspon snage 90 do 250 PS, VW ima tri miliona razlicitih dimenzija. Ridex je jeftinjak, uzmi nesto ozbiljnije.
Odeš u neku normalnu radnju sa saobraćajnom i kupiš diskove, ne kupuje se tako ako ne znaš. Kod mene su trw i meni su odlični. Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Da li neko ima iskustva s onim prekrivačima/ceradama za auto? Je li velika petljancija to skidati/stavljati/odlagati svaki dan?
U zgradi sam, ali u haustoru imamo zajednički prostor za odlaganje stvari. Samo kontam ako treba 20 minuta da se skine, smota i spakuje, pa isto toliko da se ponovo stavi na auto, onda ne vrijedi
Ja sam kupio neku jeftinu, 30tak maraka, i kada se naucis bude ona postavljena za minut. Sto se tice odlaganja, moze se onako na brzinu ispresavijati, ono krkanski sto bi se reklo
@dams82 evo odradio majstor Passata. Bilo svašta zapušten, promjenio nosače motora, servo posuda, crijeva, opruge sve o svašta nešto. Samo zaparalo mi uši, rekli mu da zamjeni ulje u mjenjaču kaže u ovaj ide ATF. Kontam jel moguće da ima manuelni mjenjač u koji ide automatic transmission fluid Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
U manuelni mjenjač ne ide atf ulje, ide 75w90 u taj auto ako je manuelac... Sent from my SM-G990B using Tapatalk
Ma ja. Kontam da fabričko nije crveno kao u Opela pa mislie da je atf. Može li voziti sa ovim pa ćemo mi za mjesec staviti koje odgovara ili da odmah to odradi? Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Pa ako ima ulje u mjenjaču staro naravno da može voziti, u manuelnim mjenjačima je uglavnom life time ulje(bar po proizvođačima vozila) , ali eto svi kad auto pređe 200000km ili napuni 10ak godina bi trebali zamjeniti preventivno da produžimo vijek mjenjača. Sent from my SM-G990B using Tapatalk
Bogami se osjeti na mjenjacu, ja zamijenio prije par mjeseci kod Dine i upada u brzine puno lakse mjenjac. Ko da je falilo ulja
To je zato što je Dino mjenjao, da sam bio ja isto bi se šaltalo Sent from my SM-G990B using Tapatalk