Pa ne znam. Nije toliko. Kafa 1.5 do 2.5 Eur Sladoledi od 1.5 do 2.5 Eura. Piva 0.5l 2-3 Eura Hrana po restoranima od 7 do 30 eura. Apartmani za dvoje od 50 Eura To je nesto otprilike. Recimo mi smo prošle godine plaćali sladolede za nas 4 tj 4 sladoleda u kunama ukupnp 10 KM sad je 12 KM. Eh sad, sezona, svi vole uzeti lopatom Meni je i Sarajevo trenutno kao i Hrvatska sa cijenama.
Evo finog auta od forumaša. https://forum.hardwarebase.net/index.php?threads/renault-fluence-1-5-dci-63kw.36605/
Iduće godine aBd planiram kupovinu, želim da otprilike znam sta da gonjam, Oktavija mi je zasad n1, mada dolazi i drugo u obzir. Nisam oko auta da se razumijem vele, želim da suzim izbor na par modela, o oko toga malo vise naučiti prije kupovine i koje su im mane itd. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Zato I pitam. Ja sam crikvenica I okolo I tamo su već godinama cijene Sarajevske. Pa bas kontam kako ce biti ove godine s obzirom na kikanja, mada ne bih nikad otisao u hr da ne moram. Dobra renola eto ovom kolegi taman upgrade sa tog fokusa Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma druze gledaj Oktaviju i to je to. Vrhunsko porodicno auto. U svom rangeu nadjes godiste koje ti odgovara, karavan/limo, mjenjac i motor po zelji i to je to. Kakav crni audi sa 2 vrata za cetveroclanu porodicu. Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Ide Renol jos mrvicu dole za kolege s foruma I gepek od ~530 litara je top za porodicu. Jednom prilikom se nas 5 natrpalo u njega do Albanije i nazad (U auto se natrpali, ne u gepek)
Opet Korcula Tale? Kakve su cijene mesa u konzumu spram nasih? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Pelješac, mi odemo do korčule onom brodicom 7.5 Eura porodična karta. Ali sve ukupno 10 dana mi smo potrošili 500 Eura zajedno sa troškom smještaja kod prijatelja. Ali Oktavija je ko ciganska čerga, svaki dan nova plaža. Sto se tice mesa, ne znam, ja sam ponio suho meso i dodatke. Domaća hrana, domaći sokovi. Niko me nista na granici nije pitao. Cim vide porodica, to je to. Recimo 10 jaja je 3 Eura. Hljeb dupli tepsijas 1.5 Euro. Voće je kao i kod nas. Voda i napitci su skuplji. Trolao sam dole ko i svaki Bošnjo haha
Vjeruj, da si prosle godine prodavao u ovo vrijeme da bi ga ja kupio Imao sam sreću da naletim na dobru Oktaviju iz BL. Jer 20 drugih oktavija sam pogledao i samo jos jedna je bila zadovoljavajuća ali bila je 1.6 TDi i nisam je htio uzeti. Zanimljiv detalj. Naletim na Octaviu FL 1.9 tdi BJB 2009, u Zenici Blatuša, porijeklo BiH 220k na satu. Dolazi policajac u sluzbenom odijelu, kune se u poštenje, kaže drugi vlasnik, kupio od profesora iz Tuzle (ovaj dio je jedini istinit) otvorim haubu lupa zamajac, provozam, ide ali zvizdi turbo, cijena 13k. Otvorim servisnu knjizicu kad moj profa sa RGGF. Nazovem ga odmah, kaze mi da je prodao za 9000 KM da se rijesi problema nekom policajcu iz Zenice, reparisao turbo, dok je bila kod njega presla preko 400k. I to je to. Sve sverceri. Ali uzeti 4000 KM na pricu i umanjenje na satu od 200k je bezobrazluk. Nekog je garant auto "usrećilo". Generalno auto je u vrijedilo 9000 KM da se jos mnogo ulozi u njega i sredi.
Samo sada je kocka nositi hranu, mada sumnjam da gledaju sada kada su gužve kao npr kada sam ja proljetos išao, uredno me pretresli. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma ne gledaju, znaju ba sve. Vide da je Bošnjo došao do moreta, jos meni carinica govori, idete da se kupate, uživajte, rekoh joj: da naravno, a da sam gepek otvorio, octavia prava ciganska čerga. Pitali samo ima li duhana? Kontam da kažem dostava Visoko mesna industrija i tuzlanska pivara, ha ha. Ne mogu ja dole bez, teletine, ćevapa, pive. Ona morska hrana mi ne ide kao ni one pizze.
Cijene na plaži; pivo 3-4.5 eura neki prosjek 3.5e, voda mala 2e, kukurz 4e, krofna 2,5e, po pekarama 2e, sladoled 2-2,5e, pica komad 3,5 do 4,5e pica u restoraniam od 8,5 do 14e pomfri 3-4eur ležajke 8e neko jeli tipa pita, ćevapa doneri tako 7,10,12eur Ova brza hrana je skočila, dok nisam nešto primjetio da je puno skočila ova ostala jela po restoranima. Ovo su neke cijene što sam ja djeci plaćao inače sam imao hotelsku hranu i smještaj koja je bila ok šveđanin doručak večera. Što se tiče prenošenja hrane, par poznanika koji su pali, kaže nikad više nebi taj stres priredili djeci svojoj.Budu baš brutalni.
Samo ganjajte LIDL, ovaj lanac Plodine je bar 50% skuplji. U LIDLu Radler pivo 80 centi, isto to pivo u Plodinama 1.8€. A ovo uz plažu je dernje, 0.2l flaša vode 2€, u LIDLu bidon od 7 litara 1.5€. Makarska, sat parkinga na parkingu iza Policije 4€/sat. Sent from my iPhone using Tapatalk
Tale vidim na Divnoj si, nadam se da me neće prevelika gužva zadesit za 2 tjedna, idem i ja gore. Al pišu puno o njoj, sve me strah puno ljudi da je ne otkrije, ko će ostat od krkljanac Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Nije gužva na Divnoj, mi smo dva dana proveli tamo. More je genealno bilo pretoplo, 28 do 30 stepeni.