Android Aplikacije

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Zeleni, Nov 23, 2010.

 1. v33dran

  v33dran Novi član

  Kako se pokazala Here navigacija od Nokia-e na Androidu? Citam komentare na PlayStore-u, neki kazu da nije cemu, dok je neki dizu u nebo. Koja je trenutno najbolja navigacija za ovaj OS na trzistu? Nisam u toku sa Androidom posljednje dvije godine, a mnogo toga se promijenilo :)
   
 2. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Ja sam koristio Navigon, ima narodna verzija na torentima.
   
 3. Chem

  Chem Komšija

  Re: RE: Re: Android Aplikacije

  Sto se tice here aplikacije ja sam zadovoljan kad je koristim van BiH. U BiH cesto je prenese pa ti daje instrukcije da napravis polukruzno i vraca te na daljnji put. Nebih je preporucio za koristenje "kod nas"
   
 4. zoi

  zoi Veteran foruma

  Ja sam je kod nas koristio i na androidu i na wp i radi dobro, a navoao sam se. Nije savrsena ali mi je itekako pomogla.
   
 5. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  +1 za Here. Ne bi je mjenjao ni za sta. Mozda nisam zahtjevan korisnik pa mi bolje ne treba.
   
 6. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Meni je Here bas cool. Doduse, koristio sam samo nase karte ali radi k'o sat.
   
 7. Qler

  Qler Veteran foruma

  Ja sad u zenici i hajde reko imam sar vremena za ubiti pokrenem gmaps na andrlidu i here na wp-u i da me odvedu pjeske negdje... Here vala bolji za klasu. Brze nasao rutu bolje pokazuje, nekako bas bolji...
   
 8. v33dran

  v33dran Novi član

  Hvala ljudi puno, ovo mi bas znaci. Potrebna mi je za nas region, BiH, Hrvatska, Srbija i Crna Gora, a kad idem negdje vani, na svakom cosku imaju putokazi, tako da i nije neka frka, moze i papirna karta :D. Znaci ostaje na mobitelu za sad :)
   
 9. zoi

  zoi Veteran foruma

  Meni je glavna stvar što mogu skinuti mape i koristiti u offline, tako da mi ne istroši bateriju, a uz to ima i glasovna navigacija na srpskom ili hrvatskom.
   
 10. iggy_pop

  iggy_pop Aktivista

  Pozdrav uz pitanje.
  Kako da natjeram telefon kad jespojen na wifi da bude vidljiv u kucnoj mrezi i da na njega mogu bacati ili skidati. Obrnuto znam i to mi funkcionise. Koristim xp i android 5.0
   
 11. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

 12. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Mora biti neki app da napraviš ftp server na telefonu i da možeš pristupiti čim se konektuješ na wifi mrežu. Mislim da bi u tom slučaju bilo dobro dodijeliti stalnu IP adresu telefonu u konfiguraciji routera
   
 13. black

  black Komšija

  Ima FTP server za android , imas dosta razlicitih pa biraj.
  Staticku IP adresu mozes u WiFi postavkama postavit.