Ja sinoc kupih 2042 da se malo zezam,nisam igrao online jos od vremena bf3 a i tad sam bio topovsko meso. Uglavnom me masakriraju al i ubijem ponekad Lijepo radi na 6700XT i 5800X samo sto je cpu vrlo cesto na 100% jest da su mape uglavnom sa 128 igraca,jel to normala ili nesto trebam stelovat. Igra ide glatko skroz,nista ne zapinje i ne stuca,1440p Grafika na auto,vecinom su high podesavanja izabrana. 100-140fps
Preko koje aplikacije pratis te parametre? Kakve su temp? Procesor inace moze raditi na max frekvenciji ali ne mora znaciti da je max load, odnosno da nisu sve jezgre opterecene.
Pratim sa adrenalin overlay iz amd radeon drivera. Mislim i da nvidia ima to. Afterburner vise ne radi na BFnaslovima. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sad sam bas probao, kod mene je cpu na nekih 60% preko Nvidia overlay, gpu je na 100%. Prati cpu temp u pozadini, ako su u normali onda nemas brige.
Evo kako to izgleda. Kad je manje igraca manje je i cpu zauzeće. Na stadiumu sa 128 igraca kad je krkljanac tad je 100% cpu. Cim je otvorenija mapa i manje igraca spadne na 60-70% Koji je kod tebe cpu? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
i5 12400F. Dobre su to temp, mozda malo na hladnjaku podici brzinu venta ili dodaj jos koji vent u kucistu.
Kuciste mi je skroz maleno,ubacio sam 4 venta i bilo jedno od ranije al ne pomaze,narucio sam nesto malo vece i prostranije sa boljim protokom zraka i bit ce to bolje. Uglavnom postaje zanimljivo.
Kad uzmes u obzir da ti Arctic od 20-30€ sa 4 heatpipe drzi 5800x sa 8 jezgri pod kontrolom, dobro je to.
Arctic je skinut poslije 20 dana i postavljen Dark Rock pro 4 medjutim slaba je razlika. Nije bila vrijedna zamjene. Tek kad sam ga fino nastelovao u biosu dobio sam temperature i potrosnju kako treba. 4 pipe vs 7 pipa razlika jedva stepen dva. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Vjeruj ne iznenadjuje me, BeQuet mi ne opravdava premium cijenu nikako, najvise zbog ventilatora. Thermalright Peerless Assassin 120 SE kosta duplo manje a ima iste ili bolje performanse. Mada opet kazem, 71C je sasvim ok, nebih se ja tu puno brinuo. Pokusaj undervoltat procesor na 1.3 - 1.35V.
Ne brinem se ja zbog temperature,to je odlicno. A i cpu radi na 1.24V kad je full load(CB23) i kako load popusta tako napon raste i temp se nekako odrzava na istom nivou. BeQuiet srecom nisam platio punu cijenu pa nisam nasikiran. Da sam dao 240km koliko inace kosta bas bi se razocarao. Ovako za stoju nije lose. Vise me je zanimalo jel to BF2024 neato nije ok pa zabija cpu u 100% ili je do mene nesto. Malo sam i po netu istrazivao i to je to. Tako se igra ponasa. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Danas mnoge igre zakucaju CPU u pocetku, dok ne urade shader compilation. Ja sam igrao BF5 na i3 8100 i R9 290, u pocetku cpu bio zakucan na 100%, i to je trajalo pola sata ili sat, nakon toga usage je pao i bio oko 80% (a fps skocio i GPU lockan na 100%), ali to je naravno 4C/4T chip tako danje posve razumljivo. Koje si kuciste narucio [mention]dino73n [/mention]? Sent from my iPad using Tapatalk
Odigram maloprije jednu Solo/Coop,wooow koja vjestina,jednom izginuo jednom se pustio da me roknu jer mi nestalo municije. 62 kill-a hehehe. I u tom rezimu CPU na 50-60% a i generalno sam postavio grafiku na ultra da malo više sjedne na gpu pa da cpu ima manje posla. Sad mi je tamo u standardnom rokanju cpu na 80-90% al je FPS sletio na ispod 100 al svakao je super glatko i bas nemam zamjerki na performanse. Jedino sto vec neko ranije spomenu BF5 izgleda puno bolje a treba mu puno manje hardvera.
Doslovno isto sranje kao 2042. Jesu nasli koju ce igru kopirati. Hahaha Sto svaki FPS mora biti hero shooter ovih dana. 0 zainteresovanost.