Meni ni 2042 nije dovoljno dobar da ubijem par sati sa njim a kamo li ova cista kopija iste igre, samo gora. Sve dok je to hero shooter to veze sa BF nema. Isto mislim i za 2042.
Na žalost "hero shooter" neće izbaciti iz novih naslova. Ne mogu drugačije prodavati kozmetiku. Naravno da to više nema veze sa naslovima kao što su Battlefield ili Call of Duty ali ne pita se niko od nas starih igrača. Nove generacije hoće da je blještavo, šareno, da se samo igra (cheat, aim assisst i sl.) i da su najbolji, bez obzira na sve. Valorant i Overwatch su koncipiran da budu hero shooteri i takav im je koncept mapa i igre. CoD i dođe kao neka vrste emulacije plaćenika koji rade za neku organizaciju, raspolažu arsenalnom i svaki vojnik ima individualne karakteristike oružja i opreme i to mi je ok. Ali u CoD ubaciti razne abominacije (demon skinovi, dizni figure i slične skinove) je pretjerano.
Pa nece ni nova generacija BF igraca to. Eto 2042 je hero shooter a propala brze od Hardline-a. Niko je ne igra. Mozes ti prodavati kozmetiku i bez da je hero shooter. Ne vidim zasto mora biti hero shooter da bi mogao pedalat mikrotransakcije... normalno prodajes weapon skins, i naravno razno razne uniforme/skins. Imao si to na BF5 koji nije hero shooter.
Pa ne možeš ni ljudima prodati online multiplayer igru pa dozvoliti cheaterima da rade šta hoće, naročito onim "PREMIUM" imbecilima. Neka uvedu sistem prema kojem će detektovane premium cheatere spajati zajedno sa ostalim cheaterima i neka se kolju do mile volje (mogu to ali neće). One non-premium cheatere svakako banuju tako da tu ne vidim problem. Pa ćeš vidjeti kako ljepše igra djeluje....
2042 i nema chitera, barem ja u nekih 200h nisam naletio ni na jednog. Igra je toliko neuspjesna da su i cheat makeri izasli i rekli da se ne isplati praviti cheats za nju jer nemaju kome prodavat. EA je napokon nasao odlican anti-cheat. Napravis uzasnu igru za koju ni cheateri nisu zainteesovani.
Tanak je Battlefield sa igracima. Evo dok je ljeta, jako rano se budim, pa nekad upalim da odigramo malo prije sastanaka. Ne mozes meča naci. Jednom sam bio samo ja u matchmakingu. Ni djeca ovo ne igraju. Sjecam se se prije sa BC2 i BF3 u bilo koje doba je bilo raje igralo.
Eh nostalgija me odmah puca kad se sjetim BC2, BF3 i BF4 servera, puni non stop u bilo koje doba, i kakvi su to samo mecevi bili, znao sam uci npr u bf3 server sa 2500 tickets, to je bilo rokanje po 2 sata da bi na kraju zavrsio u par ticketa razlike, preznojis se bukvalno....nema toga vise bar zasad
nema, sad ti je ovo, i jos te matchmaking baci kad je match zavrsio. oni assignmentsi, da otkljucas oruzja, attachmente, skinove i sl su jedna od najgorih pojava u gamingu. zbog takvih imas kampere koji kampuju sa sniperom jer moraju nekoga headshotovati sa te distance da bi nesto otkljucao, a sto je kao takav neupotreban u samom mecu i ne doprinosi nicemu, developere boli briga. i onda kazu da im nije jasno zasto je Bad Company 2 imao zarazan gameplay. zato sto nije bilo ovih gluposti i svi su bili fokusirani na gameplay i zastave.
To da sto kazes za assigmentse , mada meni licno nisu smetali volio sam ih rjesavati, iako te u jednom trenutku sto kazes odvracaju od timske igre dok ih rjesavas, mada ja sam nastojao uvijek malo se zadam pa onda opet se vratim igri dok ga ne rjesim. A bc2 kad se samo sjetim kad sam prvi put igrao koji je to bio wow efekat, uzmes onaj mortar i oznacis kucu punu neprijatelja, pa se srusi sva kuca. U bf2042 je najgori damage sistem do sad a sta su sve najavljivali ,revoluciju u damage modelu i rusenju objekata, na kraju mucak, ne znam zasto su odustali od toga
Nakon svakog apdejta ja moram se navikavati na novi rebalans oruzja. PBX je sad apsolutno neupotrebljiv. Dopizdili su mi vise sa ovim izmjenama nakon svakog apdejta. I da opet spomenem, uvijek ama bas uvijek kad izbace neki apdejt, barem 5-6 dana nakon toga mene spajaju sa nekom ultra luzerskom ekipom. Ili cu izgubiti match sa 800-900 tiketa razlike, ili ce se u pola matcha desiti da moja ekipa jednostavno odluci prestati igrati i protivnicki tim preokrene bez ikakvog problema.
Ja samo znam da me ljudi razvale, previse su kompetitivni, mene bas briga jel ja nekog skinem ili on mene, hocu da se zabavim pola sata i cao. Sad mi najvise smeta sto nema RT overlay-a, valjda su to blokirali sa tim novim anticheat engine-om. Frametimes, a i framerate su u pocetku jako losi u DX12.
O kojoj igri pricaš? BF5 ili 2042? 2042 kod mene radi ok dok BF5 ima probleme ali samo privremeno. Znaci igra zapinje sve dok je ne "razradiš" kako igraš i prolazis kroz sve djelove mapa tako se igra stabilizuje i onda radi kako treba. A i overlay radi iz Adrenalin drivera. Prije dok sam koristio Afterburner jer moglo do tog anticheat updatea i kapak.
BF5. Da, radi sad dobro u mapama u kojima sam vec bio. Shader compilation. Ne koristim Nvidia/AMD overlay, oni su mi sranje, i nisu dovoljno konfigurabilni. Cak stavise nemam to govno (Nvidia experience) ni instalirano, samo drivere.
Experience je završio svoje, sad ima Nvidia App. Dosta bolje. Ali overlay nije neka sreća. Ali i što će ti
Ja najbolje odigram partiju kad mi je overlay ugasen. Cim ja gledam temperature i frame time ljudi ubiše.