Meni BF 2042 legao u zadnje vrijeme, cesto raspalim sat vremena navecer. Nemam nekih problema, al da bude frustracija, bude, pogotovo ako me zapadne los tim.
Imam totalno glup problem na BFV. Na ultra postavkama dobijam 150 FPS-a ali, igra ne ide smooth. Konstantno neki dropovi, stutter, jednostavno igra ne radi kako treba. Sto je najsmijesnije sa duplom losijom konfiguracijom prije nisam imao problema. Moram napomenuti da je to jedina igra koja pravi problem, sve ostale pice smooth na maxed out postavkama na 1440p. (4070tis,5800x, i arctic3 360 64gb ram). Temperature ok, driveri zadnji, svjez os.
To je do igre, odnosno servera. I mene je zezalo pa sam se prebacio na Delta Force na Steamu. Odlicna besplatna igra, zabavnija od BF, preporuka.
Potpisujem. Treba mali period privikavanja na kretanje ali sve ostalo je bolje od BF2042 u ovom momentu. A da ne govorim da su podžonili neke BF mape.
Covjek igra BF5, a ne 2042. Tako da Delta Force nije ni slicna ovoj sto on igra (jest slicna 2042, ali on to ne igra).
To je klasicni problem sa BF5. SAmo igraj i samo ce se popraviti. Problem i jest u svjezoj instalaciji. Igra tacno treba da se razradi. Dok zaviris u svaki ćošak mape prestane zapinjat.
Probao sam DF i meni je igra totalno bezveze. Nije mi legla nikako, lici mi na neki djeciji, fantasy shooter.
Ono sta mi se pocesto zna desiti, u po` meca moj tim koji je bio ili dominantan odjednom prestane igrati. Niti u jednom Battlefieldu do sada ne sjecam se da mi se desavalo da moj tim izgubi sve zastave, mozda nesto sasvim malo u BF3, ali niti u jednom kao u BF 2042. Takodjer sad su majmuni ubacili dva nova vozila, BMP i Bradleya. Pored tenkova, mav-a, brawlera, eblc-a sad su tu jos dva dodatna oklopna vozila koja su brza i lako te mogu skinuti sa distance. Ovaj tim sto je radio i radi na BF2042 jednostavno nema pojma sta radi. Onaj David Sirland ako ne uspije izvesti sljedeci Battlefield na pravi put, nece niko.
Ja se tebi divim kako mozes igrat ovo, neki dan opet dam sebi sansu i skinem je, ma samo kad ono bljestavilo vidim smuci mi se, bukvalno neka druga igrica skroz.. ne znam...
nemam sta igrati. BF1 ima sve, samo gameplay djeciji i bulletspread koji me otjera od igranja nakon nekog vremena. BF5 ne mogu nikako, ne vidim neprijatelje. BF3 jak suppression efekt kojeg nisam mogao ni dok je bio aktuelan, BF4 mi se ne igra, BC2 ugaseni serveri. Jedino ostaje ovaj BF 2042. Forum izgleda da ima problema sa postavljanjem slika. Ne vide se na postu, ali kad se edituje onda se vidi.
BF1 je daleko najvise bio noob friendly. Ni blizu mu ni jedan BF nije bio u tom segmentu. Sve su ubacili da ubiju skill gap, i da igracima olaksaju da bez skilla budu ucinkoviti. Od 1 shot snajpera, do konjenika koji sataru tenkove bez ikakvih problema, do onih pick up vojnika koji te pretvore u Robocop-a, pa mortari, pa grenade spam, gas granate, itd, itd... Uzasan gameplay. Mape su bile fine, i igra je jedna od najispoliranijih BF, ali gameplay je zesce sranje.
Da, i to sa malim izborom oruzja i attachmenata, bez skinova, dlc-ova i dodatnog sadrzaja. Niti jedan Battlefield nisam igrao toliko koliko sam igrao BC2. Imao je najbolji balans svega od svih Battlefielda. Oruzje, vozila, fizika, bullet drop, bez avijacije, gadgeta, pronea itd. Ali je gameplay bio pravi onaj Battlefield. Od BF3 su vec poceli kopirati CoD. A tek Vietnam ekspanzija. Danas igru kad naprave, danasnji nazovi tako gejmeri, traze da se svaki dan novi sadrzaj ubacuje, assignmenti da se rade i slicne gluposti. Da ne spominjem glupost popunjavanje servera sa botovima, skill based matchmaking.