Battlefield 4

Discussion in 'Igre i konzole' started by NAILS, Jul 17, 2012.

  1. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Mozda nemas mapu koja ide iduca?
     
  2. chenta

    chenta Aktivista

    hit detekcija je problem i na bf3 i bf4, u pocetku je bila losija na bf4 ali su sredili vremenom, i na bf3 zna biti katastrofa zavisi kakav te server potrefi a i do konekcije je isto.
     
  3. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Re: RE: Re: Battlefield 4

    Igram samo na final stand mapama, a kad krene nova mapa, spawnam, krenem igrati i dobijem black screen.

    Svidjaju mi se mape s last standa pravo.

    I sto mi je glupo ne mozes spawnati na lika dok je combatu, kakav je to sad feature?

    Recimo sad on puca na tenka ja bih da spawnamn kao inzinjer da mu pomognem il municijom ilibda unistim tenka, kad šipak.    Sent from my E6653 using Tapatalk
     
  4. Pelikan

    Pelikan Veteran foruma

    To je super. Detekcija je sasvim ok na ovim high tick serverima

    Sent from my LG-H815 using Tapatalk
     
  5. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Pa neda da spawnas u combatu u jednom trenutku, dok je npr. pod vatrom, ali vec nakon par sec. bi trebalo da mozes. Fin je to feature, jer sprijecava bespotrebne smrti, gdje ti spawn a u tom pravcu puca citav streljacki vod, i samo instant smrt dobijes.
     
  6. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    Jeste, ali to su trebali ostaviti na.samom igracu. Nekada je igrac u zaklonu i sto neko drzi paljbu na istom ja ne mogu spawnati.


    Sent from my E6653 using Tapatalk
     
  7. forzamilan

    forzamilan Veteran foruma

    Pa ne traje paljba tri sata. Jako je iritantno kad se spawnas na sqd mate i odmah zagines. Čak i sa ovom protekcijom mi se to dešava osim ako se ne spwnam na Kolinsa jer je on kempercina i vavik postavlja claymor.
     
  8. veki81

    veki81 Aktivista

    Kolins AKA spawn beacon jedino za to i valja.
     
  9. EL NINO CFC

    EL NINO CFC Veteran foruma

    otkad je to kolins postao camper? zar to nije bio dosad kingt, ko da ga sad gledam tamo na ono brdu na caspian borderu u bf3 snajpa sa m95
     
  10. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Ma pusti ovu dvojicu trolera ba :) :) svi znamo kad je vekijev account sa KD-om u plusu, to mu dijete igra, a samir je u plusu jedino na mapama gdje ima tenk, a gdje ga nema nema ni samira haha :)
     
  11. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Neki dan igram sa jaranom u chopperu, on mi gunner bio, i poce mi kukat odjednom kako ga je at mina ubila, iako smo bili 50m izad zemlje. Kad posla mi video danas tog dogadjaja.
    Hahahahahahaha
     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  12. hamo pipa

    hamo pipa Komšija

    Cekaj ba, da on nije pao na minu kad je aterirao?

    Jer vidi se na snimku da je jedan napustio heli, a cini mi se da je pilot?

    Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
     
  13. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ja sam bio pilot (Bosnian_Lord u klipu), a jaran gunner. On je u tom trenutku iskoristio TV raketu koju ima gunner. To je raketa koju ispalis i onda imas kontrolu nad njom. Kad je ispalis pokaze kao da si napustio chopper, ali u sustini nisi, nego samo vozis tu raketu. E, sad, on je sa tom TV raketom pogodio mine koje su bile na D zastavi, a mi skroz vamo iza F zastave. Ja sam prezivio i nastavio vozit chopper, ali eto on poginuo od strane mina u chopperu. Hahahahaha.
     
  14. NAILS

    NAILS Moderator

    Jesi. Zato čoper prikazuje prazan kada se pilot prebaci na gunnera i onda aktivira TV. Ti putujes sa raketom da je mozes kontrolisati.

    DICE
     
  15. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Ma nisi. To sto pokaze da je prazno mjesto, je jedno, ali haj pokusaj sponat u njega kad gunner ispali TV, pa ces vidjeti da neces moci.
     
  16. NAILS

    NAILS Moderator

    Zato sto blokiraju to mjesto. Ti putujes raketom. I onda su mapirali teleportaciju nazad na coper. Pa cak se vidi 3D marker na raketi ali over all.. kako ti je jaran izgin'o ako nije na raketi.

    Izguglaj. Ti si na raketi jos od BF3.

    EDIT: Evo ti jos jedan primjer. Lik ispali TV raketu prije nego sto ga suparnici skine. Izgine i igra prikaze mrtvo tijelo tacno u trenutku kada je heli unisten, tijelo koje je u vecini sakriveno, vojnika koje putuje sa raketom. Zato je TV raketa kroz oba battlefielda neprezicna jer nije hitmarker ono sto ti vidis na ekranu, onaj centar pa smo mi praktikovali da udaramo pored vozila i da ih detonacija ošteti. Vojnik i helikopter jesu povezani kada se na jednom od krajeva desi promjena. Helikopter kada bude unisten, izgines, i raketa kada bude unistena ide teleportacija nazad u helikopter ali si ti fizički na raketi samo je vojinik sakriven dok se u ovom slucaju greskom otkrio. Zato ti je jarana ubila mina.    Cak nisu bili sposobni ovo sto Hamo kaze, da ostave markere ko je u helikopteru jer zapravo ostane samo pilot, gunner "leti".
     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  17. kolinsb

    kolinsb Veteran foruma

    Pa onda ispade da bi trebao ginuti svaki puta kad TV raketa (na kojoj si ti koji si je ispalio u svojstvu gunnera) eksplodira....
     
  18. NAILS

    NAILS Moderator

    Ma ne.. kodirano je to da tebi nista ne bude kao sto je kodiran oda te prijateljski vojnik u normal game modu ne moze ubiti i ak okoristi istu pušku kao protivnik. Ali se kod zabaguje pa svega bude u BF-u. Pa tako se desavalo da pregazim svoga vojnika pješaka ili kada ga udarim, moje vozilo primi štetu. God knows how..
     
  19. Patton2410

    Patton2410 Veteran foruma

    Kako god, ovo je meni urnebes smijesno. Ubile ga mine u TVu/chopperu. Hahahaha
     
  20. NAILS

    NAILS Moderator

    Ma jašta nego urnebesno. Meni najjaca stvar koja se desila je ova ( youtube malo zeznuo montazu):    Jeste lag ali brate kakav.. A pripremis kokice i upalis bigMooney06 Bonus Round klip. Znas i sam koliko takvih provala ima.

     
    Last edited by a moderator: Aug 2, 2017