Najgore je kad jede zivu skorpiju , al kad su mu u sahari dali da pojede sirova muda od koze i kad je povratio.... hahaha Inace po meni je bolji Ray Mears Bushcraft serijal
:smt005 Dobro zapažanje... implenetiraš li ti njegove fazone u svojim kulinarskim poduhvatima.Prilokom roštiljade ako ništa.
Ma dobro, mozda sam malo pretjerao. On je nula u usporedbi sa mojim kulinarskim vjestinama, mada u odnosu Gryllsa i njegove zive crve, pastrmka sa divljim ribizlama Mearsa je bas cudo. :mrgreen:
Da ne spominjemo improvizirani sach u koji je strpao nogu od jelena i to sve posuo skoljkama.... uh ogladnih
Juce gledam na Diskoveriju, kreten pravi splav da ide preko nekog jezera, temperatura -10tak i kusur, on skuplja granje tanko, pravi splav, skida se gol ubacuje odjecu u rusak, kaze trebat ce mi ovo suho, i na splav, krenu 4-5 metara i potoni splav a ispliva na obalu, nalozi vatru i ko da nista nije bilo. :smt005
I ti ne kontaš poentu. Nije stvar u njegovom glupiranju na splavu, nego šta uraditi kad si mokar usred ničega a vrlo je hladno.
to sam i ja skužio... kao fazon pojest sirovo jaje od pustinjske životinje. di je on bio dok sam ja tako
Istina je da ima tih apsurdnih scena, ali bez obzira zanimljivo je gledati i opet se nauči mnogo toga. Inače SAS je najelitnija vojna jedinica i njihovi su vojnici maksimalno obučeni za sve moguće situacije i prema tome, stručnjaci su kada je u pitanju preživljavanje na opasnim mjestima. Recimo, u jednoj epizodi kada je zaglavio u džungli, naiđe na neko drvo čiji plodovi (ako se pojedu) izlučuju endrofin, a takvo sam vidio ''u mene'' u njivi. Ima da se odvalim. :mrgreen:
Al' ga izblamiraše. Hajde neke stvari trebamo progledati kroz prste jer nije on dužan ugrožavati svoj život za nas, ali ono sa stijenom pored neke magistrale i pripremanje rupa u ledu ga je fakat pokopalo. Ali bez obzira, opet nas čovjek u svakoj epizodi nauči nečemu korisnom. A ovo je samo jedna scena i jedno mjesto pored kojeg se nalazi autocesta što ne znači da je uvijek tako.
Ti stvarno mislis da bi ove ''pro'' tehnike pomogle kada se snimaju uz asistencije, ili spavanje u hotelu preko noci.
Ne govorim to. Moja poenta je da show ima edukacioni karakter. Recimo nauči te kako se izvući iz živog pijeska ili kako naći hranu u pustinji ili šta smiješ pojesti a šta ne u određenom okolišu. To je njegova prava vrijednost. Sasvim je nebitno gdje je snimljeno i kako.
Bilo prevara ili ne, meni je baš frajer smiješan i zanimljiv. Kakva mu je samo faca kada jede nekog živog insekta ili životinju :lol: To za preživaljavanje je šuplja, nije niko isto izdržljiv, brz, snalažljiv. Ovo je meni samo show i smijem se kada ga gledam btw, akcent mu je extra
A nebi ni imao kvalitetan snimak da nema cijele ekipe iza. Ne moze covjek sa svojom kamerom sve snimiti i da se sve prikaže. Slazem se sa GW-om...zna se sta je cilj ove emisije.
kod ovog mededa se sve svodi na to sta ce pojesti, sto gadljivije to mu dize rejting...cisto sranje, a cim se smraci ide u hotel da se najede janjetine i na spavanje...uvijek isto....samo drugo okruzenje, sve se ponavlja....