BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. ibran

ibran Aktivista

Kod bonusa je bitno pod kojom ste grupom kod mene tenutno oko 70 KM još ovaj mjesec da platim račun, pa ću vidjeti za šta utrošiti.
    Bonus plus
    Članski broj: 1.292

Ukupan broj bodova: 2.756

Vrijednost bodova u KM: 71,66

Period validnosti bodova: 31/12/24

Last edited: Dec 3, 2024
  2. selvin

selvin Moderator

Ja iskoristio 40KM u novembru, pa mozda jos 10-15KM bude u decembru jer mi je ostalo bodova a ima jos jedan racun.

@ibran, trebao si mozda koristiti prije. Jer je max iznos kojim mozes umanjiti racun zapravo iznos pojedinačnog racuna (pretpostavljam da ti je racun veci svakako?), ali takodjer na sajtu u tabeli stoji da je max iznos 50KM ali nisam siguran. Jesi koristio prije vise od 50KM? Ja sam zbog tog raspolovio :)

Edit: Kolega imao 80ak KM prije 2 godine, mogao iskoristit 50ak KM jer mu je to bio max racun. Imao moja tv od 50ak KM, dvije pretplate i uredjaj kupljen preko njih pa nabrao dobar iznos. Propalo mu 30ak KM.

ibran likes this.
  3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Da---treba i to paziti,ne kamariti sve bodove odjednom,nego ako su vece cifre,trositi par puta u godini,da ne bi propalo.
    Svakako uvijek jedan dio i propadne,jer ako imam 19 KM a mogu umanjiti za 15 KM a ov3 4 KM npr nemam na sta pametno utrositi,osim mozda aktivirati internet 1 dan ili tako neku glupost.
    To su bas max zakomplikovali ,da ne bi korisnicima i na taj nacin nesto vratili,ne daj boze.

dams82 likes this.
  4. ibran

ibran Aktivista

@selvin, ja samo kristim sve od BHTelekoma Moja TV ful, studentski paket,Exstra paket, dva Ultra broja i sve u Mom izboru, tako da je račun prema BHtelekomu pozamašan i nabere se vremenom, a valjda će se moći iskoristiti.
    Mžda bude neki telefon u opciji, ako ima kakva dobra ponuda javi.

5. selvin

selvin Moderator

Kod mene je mojatv net L i dvije pretplate u moj izbor. Ali koliko sam skontao max sto ti mogu odbit je cijena pojedinačne uskuge a ne ukupnog racuna. Ali posto imas mojatv full mozes odbiti barem njeg cijelog :)

Imas trenutno akciju na neke jeftinije telefone, posto vidim da imas neke ultre mozda reko djeci ili roditeljima placas. Ne znam ima li na webu ali sam vidio na salteru isprintano, tipa samsung a15, redmi note 13 i slicno.

Ja cekam neke decembarske akcije, rekli su mi da ce bit, istice mi ugovor krajem godine.

ibran likes this.
  6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kod njih kada je uredjaj na max akciji,opet je skuplji 100+ KM nego na otvorenom trzistu.
    Jedino ko ima neke lude pakete po 100+ KM,njemu se isplati popust.
    Ovo ostalo,nista.
    Na moju tv net se tesko isplati uzeti sta...dobijao se prije popust 150 KM na uredjaj,ali dzaba kada je uredjaj skuplji nego na trzistu opet
    Jedino ko uzima na rate,pa eto,da je mjesecno 20ak KM,to je ok ali ja ne uzimam tkao nista,kod mene samo kes.

7. selvin

selvin Moderator

Ti ne uzimas tako, ali 80% njihovih korisnika uzima. Pri izlasku telefona cijena im je konkurentna pogotovo zbog opcije na rate, ali poslije toga vise nije jer oni rijetko kad spustaju cijene, tj. spustaju samo kad stavljaju na akcije ako sam dobro primjetio. I naravno, vise se isplati uzeti jeftiniji uredjaj, jer je popust fiksan iznos, a ne procentualan.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Pa na izlasku moj S24U je bio jeftiniji od eKupi samo na pretplati od 100KM... znaci obavezem se na 2400KM da cu im dati i oni mi daju ovako 100 meni se cini maraka jeftinije telefon.. Uzeo na ekupi na 10 mjeseci doslo me jeftinije nego kod njih..

zoi likes this.
  9. selvin

selvin Moderator

Na extra xxl koji je oko 100KM mislim je popust 580KM a ne 100KM. Cijena za samsung na izlasku je bila ista na ekupi i na bhtelecom. Mozda je bila neka akcija za kartice na ekupi od neke banke pa si mogao dobit jeftinije.

10. Qler

Qler Veteran foruma

Svejedno, ja na cca 35KM pretplati ne dobijem nikakvu pogodnost niti podsticaj da kupim kod njih, ista... jednostavno se ne isplati... i tih 580KM popusta, na 2400KM koje im sigurno ostavljas je nista...

11. selvin

selvin Moderator

Na toj pretplati je popust 110KM i naravno da nije znacajan kad uzimaš telefon od 2500KM. Jedina pogodnost rate. S druge strane i ti njima dajes 840KM za 2 godine pa ne mozes ni očekivati popust 500KM na takvom paketu. 13% pretplate dobijes nazad. Je li drugi daju vise? Ne pratim eronet i mtel ponude.

12. Qler

Qler Veteran foruma

Evo sad gledam,

Na Extra M mom paketu, S24 Ultra 12/256 verzija sa PDV na 24 mjeseca me dodje 2699,91, isti taj telefon na eKupi kosta 2899KM... 200KM je povoljniji na 24 mjeseca. Bolje nego sto je bilo, ali i dalje puno kad skontas da im das 3563,91 sa pretplatom ukupno...

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Mtel znam pouzdano da je davao...na manjim paketima za novi ugovor kupis tablet za 50 KM ili telefon tako od 200-300 KM za sicu i svasta je nesto bilo. Imam prijatelja,koji svaki puta kada produzi ugovor na iptv,uzme nesto ili za 1 KM ili tako do 50 KM a on ima dva racuna,jedan na sebe,drugi na punicu,pa duplira sve :D
    I to pricamo o racunima do 50 KM,ono iptv i net,nista 100+ KM.

BHT nikada to tako nije davao ni imao,osim na paketima 100+ KM mjesecno.
    Najgori su po ovom pitanju u BiH i najskuplji i sa i bez popusta.
    I da tragikomedija bude jos gora,uveli su ovaj bonus plus prije par godina i ja mislim da su prosle godine fakticki pojeftinili bodove,pa za isti broj bodova,dobijes ekvivalent manje KM.
    Cirkus teski.

14. nivla

nivla Komšija

davao uz stari moja tv full za 1km vivax tablet, ima vise od 10 godina
    bio poco x3 8/256 prije 3 godine oko 350-400km na 24 mjeseca
    bio tesla tv za 1km uz dvije godine na moja tv full
    bio p9 lite za 240km uz isti paket kad je bio aktuelan
    dakle davali za produzenje ugovora

nije bas da nije bilo

15. ibran

ibran Aktivista

Pa nitko ne daje premijum telefone jeftino, svi žele imati sigurnog pretplatnika godinu dvije.
    Meni je BHTelekom broj 1. vjerovatno bi mogli biti i bolji sa kojom tehnologijom komunikacija raspolažu.
    Teško da će netko od domačih operatera moči pružiti kao BHTelekom.

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja koristim njihov IPTV od uvodjenja usluge...dakle od kraja 2006. godine,uz kratki izlet na Telemach . Uvijek kada je isticao ugovor sam trazio ima li sta zanimljivo da uzmem i nikada nije bilo. Ili ja nisam nalazaio. Doduse bile su neke druge pogodnosti prije za moja tv ugovor pa sam manje vise uzimao to. Ne kazem ja da BHT nije imao dobre akcije ali sto se uredjaja tice,nikada nista nisam vidio zanimljivo i jeftino tamo a da nije bilo jeftinije na trzistu,cak i uz rate na kartice. jednom u zivotu sam uzeo tu telefon na otplatu 12 mjeseci...2014. kada je bio aktuelan windows phone...uzeo Lumio 640 DS :D
    Bila jeftina pravo...vako nesto oko 200 KM uz minimalnu mobilnu pretplatu

17. nivla

nivla Komšija

ja sacekam kad istekne ugovor akciju pa tek onda potpisem novi obavezni ugovor, bilo je jednom i neki procenat pretplate da spuste, uglavnom nisam produzavao automatski vec placam uslugu dok ne izleti, ko npr poco x3 pro 8/256 za smijesnu lovu i jeftinje nego na trzistu, evo nadjoh 340 km

pocetkom godine sam kupio A14 za 140 km uz student paket, nije neki wow mobitel ali koristi ko hot spot dobro, samo za to se i koristi
    davali su jednom i 260 popusta uz bilo koji uredjaj, ali to se nije odavno desilo
    i ja sam derao mini 15 na onom 15+15 dok je moglo

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja cekao 2 godine i nisam nacekao...onda sam pocetkom godine nacekao ovo njihovo zadnje poskupljenje za 5 KM i onda "akciju" ako potpises na 2 godine,dobijes staru cijenu :D
    A i ja sam gledao prije tog potpisa da uzmem taj isti A14 ,tako isto oko 140 KM bio i da preprodam ali ni tu ne bi nista puno profitirao...50ak KM max .
    Ovako sam dobio cak 120 KM popusta na 2 godine ....5x24 :D

Sada i oni popuste i pogodnosti daju samo novim korisnicima,zato se ne moze nista ni nacekati

19. nivla

nivla Komšija

ja cekam da poloze optiku i da se na istu spojim, to mi je jedini interes, uz paket za mobitel od 23,4km mjesecno dobio a14 za 140 km, to je dzaba, valja samo za hotspota, ne mogu da vjerujem da onako los uredjaj moze kostati bez popusta preko 200km, ono vrijedi 100 maksimalno jer je novo, p10 lite je za ono svemirski brod

20. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Zar nije IPTV u BIH krenuo 2009. i to Super TV od Logosofta, pa par mjeseci poslije, tačnije u septembru 2009. BH Telecom uveo testno Moja TV i komercijalna prodaja usluge počela 01.02.2010. godine?