BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. Samir_

Samir_ Novi član

2. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Fuj. Da Bog da im blokirali.

Ajdin87 likes this.
  3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Evo danas je 1. februar i naravno iz osnovnog paketa moja tv net S su izbacene Arene premium,kako je i najavljeno.
    Sada su te Arene Premium dodatni paket i placa se 5 KM dodatno. Ali evo trazim i nigdje ne mogu naci,jesu li Arene Premium u HDu ili u SDu ?

4. dams82

dams82 Overclocker

Znači nisu još ti tvoji preuzeli telemach, a već pokazuju da će biti monopol i udaranje po korisnicima?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Ajdin87 likes this.
  5. nivla

nivla Komšija

meni da ukinu sve te sportske kanale ja ne bih ni skontao, ne znam ni sad na kojem su broju ti kanali ni sta je ukljuceno u pretplatu

6. zoi

zoi Veteran foruma

Tako meni da ukinu sve kanale ne bih ni primjetio jer ne gledam televiziju, što ne znači da je uredu da to rade.

Ajdin87, EL NINO CFC and aNaToMiC ! like this.
  7. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Bilo bi fer da izvade sportske kanale iz osnovnog paketa, smanje pretplatu za 5km, a ko hoce sportske kanale neka uzme addon od 5 ili 10km.
    Problem je sto se sportski a i ostali kanali ugovaraju na broj korisnika ne varijabilno, tako da nista od tog optimizma

nivla likes this.
  8. selvin

selvin Moderator

U cetvrtak prebacio sa moja net L na M, na dvije godine ugovora je 53.40KM mjesecno bilo. Imam sve ko na L samo nemam max i imam manju brzinu. I u petak mi izgleda rekonfigurisali router, ali su subotu rano odmah dosli da poprave. Bilo mi cudno sto ne mogu remote da mi otvore port ali eto brzo su reagovali.

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

Jesi li bio pod ugovorom?
    Ja sam jos pod ugovorom godinu...kontam ako bi mogao,da uzmem M paket i da ponovo ugovor na 2 godine,ima 5% popusta,to bi bilo 55 KM.
    Dobio bi sve kanale opet i vecu brzinu neta,koja mi relano ne treba.
    I opet ne znam jesu li i M paketu Arene sada HD ili SD.
    Jer si prije mogao dokupiti M paket sa HD arenama a sada dokupljujes paket Arene Premium ali nigdje ne pise jesu li HD?
    I da li se moze s amanjeg preci na veci paket pa ponovo ugovor na 2 godine ili ostajes pod starim ugovorom i kad ase prebacis na veci paket?

10. selvin

selvin Moderator

Nisam, istekao mi ugovor skoro.

Mozda mozes povecati paket pod ugovorom ali ne mozes dva popusta koristit istovremeno pa moras to s njima provjerit kako ide. Jer ako si kupio telefon jeftinije, ne moze jos i popust i slicno. Provjeri u poslovnici ili 1444.

I u M paketu su Arene HD, evo gledao rukomet upravo. Arene dodatni paket su premium kanali i HD.

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja sam jos pod ugovorom,tako da vjerovatno necu moci ni preci na veci paket. I nisam uzimao nista od uredjaja na rate ali dali su mi neki popust od 3 KM na 24 mjeseca :D
    Ne znam racunaju li i to kao benefit :D
    Zvao danas 10 minuta na njihov onaj broj i niko da se javi...haman preoptereceno ili je danas manje radnika.
    A evo i ja sam dodatno istrazivao i nasao sam ovo za arene da su valjda u HDu u ovom novom "arena premium" paketu

12. selvin

selvin Moderator

Jest, jest, to je to. HD je samo u dodatnom arena paketu.

13. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Koja pljacka. Nasta smo spali da ce bht uskoro imati monopol sto se tice interneta. Onda Boga pitaj kako ce tek krenuti lihvariti, jer valjat ce isplatit ulozeno u kupovinu Telemaha.

aNaToMiC ! likes this.
  14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Lihvarenje tesko kao i svi sto nas lihvare.
    Evo ja sam konacno uspio dobiti podrsku HBTa,zvao sam danas u tri navrata...ukupno jedno pola sata se vrtila ona muzika i konacno se javi neka zena.
    Pitam je ovo jesu li Arene Premium u ovom novom paketu u HDu i ne zna mi reci...ali po ovom gore napisanom sto sam quotao,trebalo bi da jesu.
    Sto se ugovora novog tice,ne mogu ja nista tu,jer sam pod ugovorom...mogu preci na veci paket,recimo Moja tv Net M ali da placam punu cijenu,bez ikakvih benefita. A u tom M paketu mi osim trenutno Arena nista drugo ne treba...tako da necu ici na M paket,nego cu samo dokupit za 5 KMsada ovaj Arena Premium paket.

Eto izbise mi petaka mjesecno onako ... da dobijem ono sto sam vec imao do prije 2 dana :D

15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kod mene starac uplatio sebi arene. 75 godina, samo i gleda fudbal, tako da ga razumijem. Ja to ne pratim toliko, vise filmske i dokumentarne kanale pa mi svejedno.

Al kao sto Patton rece, ako im ovo prodje sa Telemachom, idu cijene svih paketa gore.

16. Qler

Qler Veteran foruma

Meni samo F1 treba, ne zanima me koji kanal...

17. Reznor

Reznor Overclocker

Ne znam koliko pratite ovo sa bojkotom i protestima, ali da, koriste svi situaciju potrošača što se ne žale pa svako malo dižu cijene. Za TV ko ne gleda nije mu problem, ali sutra će što kažete dići cijenu paketa, smanjiti brzinu interneta, jer im se može.

Kako će to sad izgledati nakon preuzimanja Telemacha, da li će se pojaviti još neki alternativni ISP-ovi da pariraju.

18. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

BHT i jeste spustao cijene da moze konkurisati Telemachu, pogotovo u doba Sport Kluba i znacajno brzeg neta u TM-u.
    Sada nece biti razloga za to.
    Ako prodje kupovina TM-a ocekujte bar 20-25% vise cijene paketa, jer prebacivanje 200.000 korisnika na BHT infrastrukturu ce kostati.
    A ako sprde 300 miliona na Tm-a ja fakat ne znam od cega ce financirati 5G, prosirenje opticke mreze, poboljsanje korisnicke podrske, a da ne pricam da integracija TM-a na BHT ce isto kostati.
    A da ne pricamo kakav ce tek posao biti spojiti CG i Makedoniju na sve to.

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Evo upravo sam aktivirao ovaj paket Arene Sport Premium od 5 KM .
    Samo se zeznu,gledam Arene nisu HD,kad skontam da sam prebacivao na SD arene a ne na HD

20. Haker

Haker Veteran foruma

Jesi li im halalio

Sent from my SM-S911B using Tapatalk