BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

meni samo da je moje ubjediti da se presaltamo na mtel. rodio bih se ponovo.

najgore sto nema dosta kanala koje gledaju na mojatv.

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ajdin87 likes this.
  3. dams82

dams82 Overclocker

Bezobrazluk. Dođe mi da prebacim broj mobitela na drugu mrežu.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Sva sreca pa je MojaWebTV sa 360p i 480p rezolucijom vrijedi tih para :D

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma ne vrijedi ni 1 KM,ne znam koji im je K vise sa ovim ludilom sa cijenama...bukvalno svaka firma u BiH,skontala da je OK da se ide na maksimalne marze za sve i to max na kvadrat.
    Ali vidi,meni je web tv bila zgodna...jer mi je bilo pri ruci pustiti utakmicu kada sam na kompu. Bez da moram sta traziti streamove itd.
    Slika jeste losiji kvalitet ali SD na moja web tv je puno bolji nego SD na STBu i na glavnom TVu.
    A kod mene je jedan tv spojen sa racunarom i koristim ih u extended modu i samo povucem pretrazivac na tv i gledam utakmice,filmove i sve. Dole na racunaru surfam,radim a gore utakmica i tako vec haman deceniju :D
    Nije sada da ja toliko zagledam kvalitet ali nije bilo negledljivo,to definitivno.

Ajdin87 likes this.
  6. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ja bih platio dodatno 5km da ne prebacuju na naseg komentatora na PL HD.
    HD je minimalno sto bi trebalo vrtiti na MojaWebTV, ali ko da vrte sa dual core Vista masine sa 4gb rama <SD stream.
    Ustvari trebaju copy/paste EON-a i zdravo

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

To bi bilo najbolje...kada bi mogli kupiti Source Code od EONa i samo prilagoditi boje i izgled BH Telecomu.
    Neki pisu nesto da ce se EON ugasiti za 1-2 godine...tako da eto ima prilike da se to kupi i prilagodi. Stavis na svoje servere i voila.

8. selvin

selvin Moderator

Ne ide to tako. Prvo EON nije vlasništvo Telemacha BH. Ako ga i dobiju na koristenje uz neko placanje ili uz kupovnu cijenu, to ce biti s rokom trajanja, mozda 2 godine dok korisnicima isteknu ugovori. United group posluje u jos dosta drzava i nije BHTelecom jedini kupac. Bugarska, Grcka, Hrvatska i Slovenija je najveci i najinteresantniji kolac jer je EU trziste i plus ima mobilna mreza. To ce vjerovatno biti prodato nekom velikom igraču koji ce dobiti i EON platformu.

9. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

MojaWebtTV je interno razvijena u BHT-u prije 10 godina, vrti se se prevazidjenoj opremi.
    Zasto BHT nema problema sprditi 300+ miliona u kupovinu TM-a a ima problem potrositi 300.000 km i kupiti sistem "kljuc u ruke" koji radi i ne stopa, treba pitati vizionara, CEO-a zvanog digitalna transformacija.
    Korisnik je ocitno zadnja stavka u planiranju svakodnevnih aktivnosti.
    Covjek je CEO vec godinu i po sta je tacno uradio osim sto su povecali cijenu usluga 15%?
    4G nikad sporiji, 5G demo je pusten prije 4 godine na sajmu u Mostaru i od tada kupi prasinu, o masovnom prebacivu na optiku barem u KS nema nista, oprema i dalje ZTE, portal isti kao prije 10 godina, vrti iste stvari samo su frontend promijenili.
    I kada kupe konkurenciju odjednom ce sve biti bolje, jeftinije i brze... al u mjesecu jaguaru

Ajdin87 and aNaToMiC ! like this.
  10. selvin

selvin Moderator

Je li stvarno mislis da je eon platforma 300k KM? :)

11. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ne, nego mislim da ako kupe streaming sistem za 300.000km mojawebtv nikada nece zastekati

12. selvin

selvin Moderator

A koji je to streaming sistem kljuc u ruke isproban i da radi za 300k?

13. Haker

Haker Veteran foruma

Ja mislio da je moja tv bolja od eona? Takav sam dojam ovdje stekao.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

14. selvin

selvin Moderator

Prica se o mojawebtv, ali po običaju slabo citas ili ne kontas :)

A mojatv na android boxu je super, koristim od kako su uveli android i nikad problema. Vracanje sadrzaja, videoteke, instaliranje aplikacija, koristenje maxa i stremia, youtube, sve radi super. Vjerujem da je eon bolja platforma u globalu ali je mojatv na androidu svjetlosnim godinama ispred one na stb-ovima.

EL NINO CFC and Reznor like this.
  15. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Ja koristim mojawebtv ima skoro godinu, i to je jedna od najgorih aplikacija koju sam koristio na TVu. Osim sto je uzasan UI, jedan od najgorih... uz to i steka stream u sat barem par puta.

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Moja web tv je prevazidjena tehnicki i tehnoloski...zastarila od prvog dana kada je predstavljena. Ali opet mi je dobro dolazila za utakmice koje gledam na kompu,tj. na TVu na koji prebacim browser a sada od porta imaju samo obicne arene tu,iako sam platio arene premium ali nema ih na mojawebtv.

Zalosno je da jedna firma sa tolikim kapacitetima i dobiti ne moze napraviti streaming platformu da valja...a ima puno nacina da se to rijesi...da se naruci da neko napravi,da se kupi gotovo rjesenje,da se nehljebi unutar firme zabave necim i naprave to recimo.

Reznor likes this.
  17. Reznor

Reznor Overclocker

Ne znam je li još uvijek moraš biti na njihovoj mreži da možeš remote koristiti moja web tv. Ako ništa planiram uzeti Android box neki i zakačiti umjesto onog IPTV ZTE koji je kako svi kažu pravo spor. EON je super, ali i ovu moja web tv aplikaciju su malo doradili, kakva je bila sad i nije tako loša. Prije su bili samo neki osnovni domaći kanali, sad imaju čini mi se svi.

18. selvin

selvin Moderator

Ma jednostavno im web platforma nije bila prioritet. Zato je jesu interno i radili, vjerujem da nije uopste bila neka strategija vec mozda angažovanost jednog tima da probaju razviti to jer nisu htjeli dzaba sjedit vec hajmo nesto napravit. Takva je i ispala :) I davali su je dodzaba po 1KM, za vecinu paketa, ali sad kad su vec dobro digli cijenu, ne vrijedi ni blizu. Ono treba gratis davat :D

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Naplacuju oni mojawebtv masno...evo od 1.2.2025. su i nju prilicno poskupili za korisnike sa drugih mreza.
    Iako se neko igrao na poslu da to napravi,oni su to do sada fino i unovcili ...jer su ljudi uzimali to da prate domacu ligu i arene,ko je bio van bht mreze.

20. AggressoR

AggressoR Komšija

Kod telemach sve kanale i citav sadrzaj mozes pratit preko eon (web ili lokalni) s mreza unutar BiH.
    Vec van drzave ne mozes odredjene kanale.
    (Srbija-CG sve super radi)