Elektricna vozila

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Esh, Sep 12, 2017.

Tags:
  1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Vjerovatno prodajni rezultati govore svoje. Meni A6 karavan izgleda bolje od limuzine, a inace nisam ljubitelj karavana.

2. selvin

selvin Moderator

Kako nema audija limuzine? Samo je sad avant skuplji, i dalje ima limuzina, bez obzira sto se zove sportback, ali manje vise to je ono sto je a5, limuzina sa 5 vrata. Audi i njihova glupa imenovanja poput 35tdi i slicnih gluposti se nastavlja sa ovim novim imenima koja krecu sa EV.

A A6 avant je jedan od rijetkih lijepih karavana.

3. Haker

Haker Veteran foruma

Pa imaš a4 novi i a6 novi gdje nema klasične limuzine samo karavan sto pozdravljam i ovaj pokušaj kupea bullshit.

Mnogo auta je ljepše u karavan verziji.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. selvin

selvin Moderator

Nije to bas tako da nema limuzine, vec seru sa novim imenovanjima kako vec rekoh. Novi A4 je zapravo A5 sportback i avant. Podijelili jos na parne i neparne, electric i sus. Ma haos.

5. Haker

Haker Veteran foruma

Razumijem ja numerologiju ali za mene sport back nije limuzina. To je kupe/limuzina.

6. selvin

selvin Moderator

Pa dobro hajde nijanse :) ali nije da je samo karavan ostao, ostavili su ove coupe/limuzine kombinacije u svakoj kategoriji. Iskreno, meni je prakticniji coupe sa 5 vrata nego obicna limuzina sa 4 vrata. Dosta znaci veci otvor na gepeku. Naravno da je avant najprakticniji za prostor.

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Kupei (prosli a5, bmw 4...) su dosad bili vrlo skuceni od B stuba pa nazad i dosta ne prakticni bez obzira na peta vrata.

8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Bas tako, ja sa svojih 1.78m visine sjednem nazad u A5 Sportback i glava mi prakticki dodiruje krov, mozda 1cm lufta da ima. Pa to je sranje od auta. Ja nisam uopce visok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

9. Reznor

Reznor Overclocker

Moj prošli auto je bio sportback i imao je krovne nosače kao karavan

Nisu mi jasne ove nove numeracije, nije mi baš logično, ali eto.

10. Haker

Haker Veteran foruma

Ne samo prostor, zna se sta je limuzina. Ozbiljan čovjek od 50-60 godina možda ne želi mladenački auto. Opet prodaja sve diktira, pretpostavljam da su ostavili sta je najprodavanije

11. selvin

selvin Moderator

A3 sportback nema veze sa novim sportback modelima. Audi novi naming ko sto vec rekoh.

Sjedanje nazad nije svakom prioritet. Govorio sam o prakticnosti za gepek. Coupe ne kupuje niko da voza 4-5 odraslih osoba, zar ne?

Vjerujem da su dobro izvagali na koje opcije da idu. Ici na tri opcije automobila, sedan, coupe i karavan za svaku klasu jednostavno vise nije isplativo. I Mercedes je razdvojio, malo na drugačiji način od Audija. Recimo ukinuli CLS, ako hoces tu klasu coupe, imas druge opcije, poput 4 door amg-a i slicno. Ne isplati se gurati vise 100 modela istovremeno jer dosta košta.

Reventon likes this.