Formula 1 - The Neverending Thread

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Dog_Father, Mar 11, 2006.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nisam pratio duze vrijeme F1, slucajno udjem u Fantasy, vidim da sam na prvom mjestu, a nemam red bula u timu :D

2. Haker

Haker Veteran foruma

Auuuuuuuu
    Znao sam

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. Haker

Haker Veteran foruma

Šteta lsta i lando bez bodova

4. Haker

Haker Veteran foruma

Opet mali peti, jasno promjena smjera na kočenju

5. AggressoR

AggressoR Komšija

Izgleda maxa ne mozes preteci bez incidenta.
    Ovo je i zasluzio.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Porezna je stvarno katastrofa

Uglavnom, top utrka

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Opet je predobro prosao, Lando ispade a ovaj 5.

Zna se dobro kakva je ljiga Verstappen, nema s njim fer borbe. Uvijek je spreman obojicu skrsit.

8. AggressoR

AggressoR Komšija

To je ta sreca koja prati samione.

Malac nista nije odrastao, isto se ponasa kao i protiv Hamia kad se borio, jedini je do ove sezone imao bolid 30 sekundi przi od drugih pa se nije nalazio u ovakvim situacijama.

Ili ja prvi ili kontakt pa neka obojica ispadnemo.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Realno mogao je lando biti p5 max p6 ali sa puknutom gumom ne ne može pedal to the metal

10. DSA

DSA Aktivista

Max je bio jad i ostao. Cim osjeti da je neko brzi radi ove poteze. Nevjerovatno koji je ljigavac taj mali

11. dino73n

dino73n Veteran foruma

Za Maxa sam navijao samo onu sezonu kad je skidao Hamu s trona jer je Hamo stvarno dosadio u to vrijeme pa je bilo daj da ga pobjedi bilo ko.
    Medjutim brzo se uvidjelo da je Hamo jedan veliki gospodin pogotovo u poredjenju s ovim šampionom. Ne znam ima li negdje neka statistika al cini mi se kao najomraženiji šampion ikada.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

12. Haker

Haker Veteran foruma

Kao i svaki dok dominira. Vettela niko nije mogao smisliti sad mu svi guzicu ljube.
    Ljudi po prirodi ne gotive one koji dominiraju dok svi gravitiraju ovako ka nekome ko se uzdiže.
    Sada je Max 10% od onog što je bio 2015, 16 pa do 21, izgleda da ste zaboravili kakva je sranja tad pravio.
    Lik je top racer, beskompromisan u svakoj situaciji, danas je mogao biti p2 lando bi vjerovatno dobio kaznu i opet pobjeda, ali to kod njega nema i neka takvih na gridu

13. Stevie_Ray

Ja krivim sudije. Gdje su te kazne kad trebaju, pa ni opomenu nije dobio za pomjeranje na kocenju.

Lando je morao “bacat bombe”, drugacije se protiv Verstappena ne moze.

BTW nije mi jasna kazna koju je Lando dobio. Odnosi se na track limits. Imao je vec prekrsaje od ranije, prije ovog dvoboja. Pa valjda se odnose na namjerno izlazenje sa staze u svrhu brzeg kruga. Oni su ga kaznili za izlazak sa staze prilikom preticanja (a izasao je da izbjegne kontakt) i odmah je vratio mjesto. Nije nista dobio niti bi dobio. Eto to mi nije jasno. Svako zna da se ne moze preticat van staze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. Haker

Haker Veteran foruma

Ja mislim nakon što je dobio crno/bijelu zastavu da je opet negdje prešao liniju, ne vjerujem da je dobio radi napada nema logike.

Max je trebao dobiti opomenu nakon prvog pomjeranja na kočenju. Ali realno sve se desilo u dva tri kruga nije ni bilo vremena za neku reakciju

15. Stevie_Ray

E i ako jest, nisu to prikazali.

Sent from my iPhone using Tapatalk

16. zoi

zoi Veteran foruma

Razumijem hejt za Maxa ali bi F1 bila puno zanimljivija da ovi vozači sa potencijalom tipa Norisa, Leclera, Russela i slično ne glume fine momke nego da se fajtaju kao Max. Nek pokažu malo zube, kad je to bio koji dvoboj za prvaka a da nije bilo sudara, izbacivanja, podlih poteza, prepucavanja i slično.

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Svaki bod za tim je bitan sa financijske strane, pogotovo za timove sredine grida. Jednostavno si ne mogu priustiti taj rizik.

18. zoi

zoi Veteran foruma

Pričam o ovim borbama za šampiona ili podijum. Ne očekujem tako od hulkeberga.

19. Stevie_Ray

Max je trebao dobit minimum 3 kazne…

Sent from my iPad using Tapatalk

20. Stevie_Ray

https://www.motorsport.com/f1/news/...if-track-limits-stance-isnt-changed/10631285/

Kao sto sam i mislio, bio je kaznjen za track limits prilikom pokusaja preticanja. Pa to je apsurd.