nema to veze sa potrošnjom a to jesi upravu ranije će se upalit ako je manji offset mada misli mda je 0 offset previše i opet to sve zavisi od instalacije tj gdje je montirana klima koja je temperatura zida itd.. dal je dobar senzor itd itd ma uglavnom to su slatke muke
Danas mi ugradili gree i majstor mi kaže da očistim sa onim rial za kuhinju šta li je, naprscem po unutarnjoj jedinici i na hlađenje da odradi. Cudno mi to sa onom hemojom da prskam, kontam kupiti ovo sredstvo što je namijenjeno za to. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
ako je samo 1 god radila nemaš potrebe čistit sem ako ne pušiš u sobi (svaku drugu se mora detaljno ocistiti) ako pušiš moraš zvat majstore jer se mora skinut turbin jer katran toliko nalijepi da ga je vrlo teško skinut tj ovi profi koriste parne čistače imaš ovu radnju elfix povoljni su 1. ZEP ZEPYNAMIC A SANITIZING DEODORANT SPRAY 567g 16,00KM 2. ZEP VENTURE SANITIZING CLEANER SPRAY 660ml 16,40KM (cistio sam i sa ovim i to vecina majstora koristi nije loše sredstvo) 3. Clima FRESH mirisi za klimu (Lovely home, Green Apple, Wellness, Sweet vanila) 3,00KM 4. InnoLAB PRO za čišćenje i dezinfekciju klima 500ml 12,90KM 5. ZEP FOAMING COIL CLEANER DETERGENTE 600ml za čišćenje isparivača 16,40KM 6. ZEP ac Clean sanitizer 5 litara 67,00KM ja sam sebi uzeo ovo sredstvo pod 6. pa podjelio sa drugom pola pola jer dodje 5l razredjuje se. 1:3 Otprilike gore sace klime i nije toliko prljavo ako se svako 2 godine malo naspreja sa nekim profi sprejom (nije prljavo jer ide u defroste pa se odledi i bezbeli spere dio prljavstine) Ono sta zna bit prljavo je turbina to mozes vidit upali na telefonu lampu i pregledaj Kodmene se bila solidno zaprljala na kraju sam to vrlo jednostavno rjesio Nasprejao turbinu ostavio da odstoji i onda onom vrtnom pumpicom nastimao diznu da bude malo uzi mlaz i jaci pritisak to je sve spalo crnila je bilo dosta normalno pozeljno bi bilo skinut vanjski ovkir klime sto nije tesko i zastiti najlonom zid da se ne isprlja i to je to : ) nisam još koristio ovaj ac clean sanitizer ali jesam koristio ove gore foaming coil, zep venture sve je to dobro ali nije mogli skinut prasinu sa turbine dok nisam malo jaci pritisak tj mlaz vode odradio
@Mujka hvala. Uzet ću neko od ovih sredstava. Najstarija klima je 1,5 god stara, ove druge dvije su nove. Očistim filter svako tri mjeseca, ali se ne puši ne kuha bude gotovo skroz čist, saće iza je kao novo, tako da može to još kod mene Sent from my SM-S911B using Tapatalk
može jašta pregledaj samo turbinu zna se prašine nakupiti kodmene je turbina zelena a promjenila je boju gdje se prašine nalijepilo
Kad vam budu čistili obavezno tražiti da izvade turbinu i detaljno je očiste! Meni tako nisu htjeli pa ja tražio q bila baš prljava. Kod roditelja nisam bio prisutan i nisu očistili a vidi se golim okom kako je prljava turbina unutra. Kad dođu ponovo ići će to na reklamaciju.
kakva vam je potrošnja : ) za oktobar kod mene potrošnja oko nekih 600kw naspram 450 za septembar tj oko 20KM mi je veći račun
Meni veći za cvaju ali više sam bio kući. Zanima me kako će biti sa dvije klime. Jel koristite ove Smart utičnice da vidite koliko troši? Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kod mene oktobar jedna klima 24,a druga 35KWh. Par puta palio, toplo bilo... Novembar je krenuo fino, jedna 7 druga 13 već potrošile za 6 dana. Sent from my SM-G990B using Tapatalk
Trenutno koliko vuce, jos je vani toplo i ne ide nisko, jednom je uhvatio 526W kad je vani bilo 3C Prosli mjesec koliko je potrosila, nije se ukljucivala cesto, poceo mjeriti od 7, tek kupio uticnicu tako da nije pun mjesec, vidi se koliko je kw potrosila i koliko kosta u KM
Znaci ako stavim 0 neće se često gasiti? Kod ove gree mi je manja prostorija, Hajra se nikad ne gasi, ova zavrije jako brzo, ugasi se i onda joj treba jako dugo da se upali, postane hladno. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kad je stavis na 0 nece pregrijavati od zadane i ako ode u odmaranje brze ce se pokrenuti. Postavi joj unutrasnju jedinicu na 0 i isprobaj, a mozes i I Feel postavit na 0, namjesti da je daljinski uperen u klimun neka je sto dalje od klime u najhladnijem djelu sobe.
Kakvo je stanje kod vas s potrošnjom struje? Kod mene za novembar dvije klime su pojele 480kwh, to je oko 60KM Sent from my SM-G990B using Tapatalk
Kod mene dvije klime, jedna radi 24/7 drugu palim po potrebi, tipa danas nije upaljena nikako, sutra i prekosutra će raditi možda navečer. Račun 30km veći u odnosu na prošli mjesec. Kod roditelja jedna klima radi po danu i navečer račun gotov isti, ali taj stan je toliko tipal grije ga sa svih strana tako da se klima i ne napreže Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Znao sam da ćeš se prvi javit Sačekaj dok ja metnem stiropor Pa će i moja jedna trošit ko tvoja jedna Sent from my SM-G990B using Tapatalk