Pa ne zagađuju toplane toliko, više je problem čvrstih goriva u malim ognjištima... i fenomen zagađenja zraka se u Sarajevu javlja na nižim temperaturama po automatizmu, jer imamo temperaturnu inverziju i manjak cirkulacije od brda i planina.
Mislim da ne treba sad pretjerivati s grijanjem, biće još toplijih dana, ovo je malo nespremno nas dočekalo. https://www.klix.ba/vijesti/bih/od-...objavljena-prognoza-za-naredne-dane/240916014
Evo prvi dan da klima grije od jutra. Jes mi drago što sam se kutarisao toplane. Sad bih se mrznuo, a daj uredno plati 190 KM i ovaj mjesec
Allah razi olsun I za sada izgleda, da bi jedna mogla biti dostatna. A naručio sam sobne termostate s Aliexpressa, da vidim kolika su odstupanja između dnevne - kupatila - dječije sobe
https://pconer.ba/proizvod/vivax-klima-uredjaj-12000btu-3-52-3-81-kw-inverter-a-a-acp-12ch35aeqi-2s/ Misljenje? Preporuka za nesto bolje za slicne pare? Imamo 18ku vivax u donjem spratu kuce i zadovoljni smo pa bi sad dodali jos jednu na gornji sprat
Ako moze preporuka. Kupio prosle godine beko inverter klimu 12ku za 2 prostorije u prizemlju i ja super zadovoljan. Kostala je prosle godine sa ugradnjom 1000KM. Sad sam konto jos 2 iste na sprat, vjerovatno su sada malo skuplje!? Ako ima preporuka nesto da je bas bolje a u ovom segmentu ili da idem opet na beko? Znaci najvise me zanima grijanje, hladjenje je sekundarno.
Iskreno kad je milja u pitanju ne igra ulogu stoja dvije gore dole. Znači što reče kolega ganjaj mideu, all easy pro ili bar extreme save. Beko uvijek može oko hiljade s ugradnjom. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ima i gree, haier modela za 1100, valjda je sve to bolji izbor od beka. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ima i vivax (midea proizvodi) hisense (gree proizvodi), za haier neću ništa reć, buraz je imao i bila je ok, kod oca od početka nešto hebe, zvrka je stoji, pa neće da radi automatika nešto kao da senzori zataje. Bio je danas majstor, malo je ispritezo i očistio pa ćemo vidjet kako će dalje.... Dobar je brend inače.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
A ja imam dvije hajre prezadovoljan sam dok sa gree nisam bas. Kako god od tih brendova sto smo nabrojali je sve u pet deka Sent from my iPad using Tapatalk
Znaci midea ili gree? A u kojem pogledu je beko low end? Ova sto imam nit zvrci nit ista, radi savrsenjo do sad. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Pa isto kao da porediš Teslu tv i ove bolje kineske brendove tipa tcl i hisense. Kupiš uvijek tcl ako je razlika 100km Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Hladiti moze svaka, ali na grijanju se pokaze kvalitet. Midea je definitivno najbolji izbor, pogotovo ova do - 25 sa dva vanjska grijaca. Iza nje je GREE, Vivax pa Hisense. Klime kao beko, lg i slicno su low end i ne bi ih nikada uzeo. Bez vanjskog grijaca, inverter nema smisla. Ako ti treba preporuka za majstora (ruke i klima), javi se.
Je li to ovo sto pise za Beko klasa grijanja A+ Trebam traziti A++ ili A+++? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro