Sjede na pobjednickom tiketu lutrije sa nastavkom serijala. Sta se njima desilo il' se desava u Valve pa je sve to stagnirano, to samo oni znaju. Bilo bi super vidjeti trecu epizodu i zavrsit pricu.
Pa ne možeš reći da je baš stagniralo - nikad veću lovu nisu obrtali zahvaljujući Steamu, Dota 2 ide ok..
E, to je problem, malo više ta motivacija, jer ne zavise više od prodaje novih naslova, a zbog stare slave i legacya neće baš da izbace bilo šta..
Bas gledam jucer na level 1 techs u vezi ove teme, ima i ono da se boji Valve napraviti treci dio. Rizik je prevelik da od same igre nece profitirati koliko bi mogli izgubiti u slucaju da ne ispune ocekivanja tolikog hipa. Sjetite se zadnjeg Duke Nukem, fail teski, pa i Diablo 3 nije ni blizu ispunio ocekivanja, kao ni Mass effect 3. Mada bi novi multiplayer sa HL bio pun pogodak, kada se sjetim koliko sati sam ostavio na toj igri, pff.
Ma ljudi cuvaju asa u rukavu za neko drugo vrijeme, kad izmuzu ove trenutne cash-cowse... Kakvim god da naprave treci dio ostvarice sigurno ogromne profite, ako nista na ime brenda, ko sto i svi rade danas...
Puno je godina proslo od zadnjeg nastavka.. dodjose generacije i generacije sto nisu igrale ni originalni HL pa im to nista ne znaci..
Ja sam mislio na stagnaciju sa HL serijalom. Ja ipak mislim da je tu bilo i nekih licnih problema u timu ili nesto takve prirode. Po meni, nikakav Steam i nikakva Dota ne moze da opravda zaledenje ovakvog remek djela.
Po meni je i bolje što nikad nisu izbacili nastavak. Ovako je završeno bez da je serijal uništen, kao što je 70% developera uradilo svojim igrama samo da bi pare uzeli.
HL serijal ima status legende,a ne znam kakvi da su majstori ne mogu opravdati hype nastao iscekivanjem nastavka. Narocito ne prateci consumer friendly trendove koji su neminovni kada je profit u pitanju.
20 godina od izlaska igre Half-Life: https://www.rockpapershotgun.com/2018/11/19/half-life-is-20-happy-birthday-we-are-all-old/.
Isti sam ti.A nacekacemo se i cisto sumnjam da ce od toga ikada ista biti na zalost Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Kad bi najavili novi Half Life, odveo bih zenu u Capital Grille na veceru, uz bocu Lafite Rothschild-a 1982...
Najdraze mi je bilo one zombije sa radijatorom napucati u glavusu ili sa onom kruznom pilom kad im glavu otkines Ja nedavno instalirao i sve ponovo igrao po ko zna koji put Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk