HWB FAH -- Milion poena u 15 dana --

Discussion in 'Distribuirano računarstvo i kriptovalute' started by Esh, Dec 10, 2008.

 1. Esh

  Esh HWB

  Kao sto smo ranije i najavili, FAH nagradna igra pocinje 15. decembra i trajat ce do 31. decembra. Za sada na raspolaganju imamo nekih 7-8 kartica koje spadaju u neku entry-level/mainstream kategoriju, pa je zbog toga tesko napraviti neki dobar sistem nagradjivanja koji bi recimo adekvatno nagradio one najaktivnije foldere sa grafickim karticama koje su po ppd performansama iznad onih koji posjeduju.

  Zbog toga ce dodjela biti bazirana na nekoj random formi za sve aktivne clanove u ranije navedenom periodu, a dobar primjer nekog "duha zajednice" bi bio da ljudi koji eventualno dobiju neku karticu koju ne mogu iskoristiti za folding (nemaju drugu mashinu, vec sada imaju bolje folding performanse itd.) istu poklone nekom drugom kolegi unutar zajednice. Naravno, tu nema nikakvog tjeranja, samo ideja :)

  Detalji oko nagradne igre i neka osnovna pravila ce biti objavljeni u ponedjeljak, no do tada bih htio cuti vasa razmisljanja na slijedecu temu. Naime, volio bih da probamo za tih 15 dana da napravimo 1 milion FAH poena, dakle, kao neki challange da ovu godinu zavrsimo u stilu i za 15 dana ostvarimo milion poena. Po trenutnoj aktivnosti, imamo oko 300 poena sedmicno, sto znaci da bi uz malo vise aktivnosti, mogli da ostvarimo i tih milion poena za 15 dana te godinu zavrsimo u stilu, poslije nove shippamo nagrade, citamo Deneb recenziju itd. :)

  Sta mislite, mozemo li to izvesti i koliko ste voljni da se potrudite u tih 15 dana?
   
 2. artemis

  artemis Komšija

  Natjerat cu sve zivo da folda i odreci se fz-e na 15 dana.
   
 3. Esh

  Esh HWB

  Svaka cast, i mi s HWB-a cemo gledati da zavrsimo sve testove na mashinama pa da budemo load free tih 15 dana. U oktobru, kad smo bili najjaci, imali smo na kraju mjeseca 1.6 miliona poena, sto znaci nekih 800k na dvije sedmice. Morat cemo se bas potruditi :)
   
 4. Mujka

  Mujka Komšija

  takodje :D
   
 5. hurmash1ca

  hurmash1ca Veteran foruma

  Foldam 24/7 ako treba. :)

  Tuzno je sto imamo dosta raje sa solidnim konfama koji su prilicno aktivni na forumu ali ne foldaju, jednostavno ne zabadaju nos na ovaj podforum... Nemojte da prozivam imenima :twisted:
   
 6. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  Amen to that! :smt006
   
 7. Juka

  Juka Komšija

  count on me :wink:
   
 8. nFare

  nFare Komšija

  Kako vidim nastavak svoje folding karijere :) : Ostajem dosljedan kao od pocetka sa nekih 10-12k poena sedmicno, 24/7 foldanje mi nije opcija jer spavam 2m od kompa, bilo bi u razmatranju da me potrefilo CM silent napajanje, ovako je ovaj Chief dosta glasan na loadu, a mora se malo i spavat. U mojoj mini farmi je jos i E4500 i Q6600 nazalost samo po nekoliko sati dnevno - sta je tu je. Folding gasim kad igram i eventualno kad mi je 3d viewport aktviran, no ukoliko bi dobio nesto iz te nagradne igre rado bi je proslijedio nekom ko nema jaku grafu ali pod uslovom da i folda s njom :wink:.
  Toliko od mene keep folding :smt006
   
 9. X-Factor

  X-Factor Komšija

  sa ovom jadnom 3870 foldam kolko moze, jos uvijek se drzim na 25. mjestu :D
   
 10. perke

  perke Aktivista

  moj je folding svakako konstantan :) 24/7 dvije masine, samo CPU doduse jer graficke nisu dorasle zadatku (btw, folda li iko sa 8600GT?)
  hint: sad znate kome treba grafa :mrgreen:
   
 11. hurmash1ca

  hurmash1ca Veteran foruma

  Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
 12. kAcA

  kAcA Aktivista

  kAcA je tek pocetnik ali eto ne dam se :D
  I od mene mozete ocekivati otprilike 400 poena dnevno, sve zavisi koliko to vremenski bude moguce jer mogu foldat nekih 5-6 sati
   
  Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
 13. Moncho

  Moncho Komšija

  valjda cu i ja do kraja nagradne igre prebaciti svoj milioniti poen za HWB [email protected] team. e to bi onda nesto bilo :):)
   
 14. ReNNo

  ReNNo Overclocker

  Jest da mi je računar nekih 2 metra od glave kad spavam, ali sam navikao da zuji :D
  Jedino što mi ide na živce mali PPD, ali eto, šta se može, moramo ispuniti Enisovo ocekivanje :D

  Count on me :D
   
 15. Vedo

  Vedo Moderator

  Meni ovaj folding ne radi da si ne znam ti sta, izbrisao sve moguce foldere vezane za [email protected] a opet isti problem. A tako bi rado ucestvovao...

  [23:14:55] + Attempting to send results [December 10 23:14:55 UTC]
  [23:14:56] + Results successfully sent
  [23:14:56] Thank you for your contribution to [email protected]
  [23:15:00] EUE limit exceeded. Pausing 24 hours.
   
 16. ReNNo

  ReNNo Overclocker

  Imao isti problem i brisao sve te work direktorije, te je nekad znalo privremeno proraditi.
  Ali nakon što sam windows ponovo instalirao, proradilo je.
  Možda je to jedino sto bi ti moglo pomoci.
   
 17. AhmeT

  AhmeT Overclocker

  I ja foldam dan noc (jest da me dva dana zeza ovo "attempting to send results") i eto probacu par komsija nagovorit, i ove raje sa MSNa. Pa da probamo ovo dostignut :D
   
 18. GW

  GW Moderator

  Od 15. 9600GT će foldati 24/7, Sempron 2600+ isto tako, još jedan isti Sempron od 16 do 8 ujutro i probat ću sastaviti jedan P4 da i on pomogne.
   
 19. Looney

  Looney Komšija

  Na žalost od sutra Vas napuštam na 10ak dana pa ću da nastavim kada se vratim. Danas ću završiti jedan WU pa neka to bude za sljedećih 10 dana :mrgreen:

  Već vidim da tih 1m neće biti problem ;)

  Sretno svima.
   
 20. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  i ja sam vec u pregovorima sa par jarana, da se ukljuce u folding. licno za sebe mislim da sam ostvario rezultat koji sam nisam ocekivao :lol: :mrgreen: moja masina je 24/7 u foldingu, a gpu client iskljucim nekih 40-tak min dnevno, da se odmorim uz Test Drive Unlimited (ne bi ni to, da nisam dao 20$ na original key, i 5$ za GameSpy accaunt). hurma je prvi sa atijevkom prebacio 100 000, a ja evo uskoro 170 000 :)